Αντόνιο Βαλέντσια : Ετοιμάζει βιβλίο για την ποδοσφαιρική του καριέρα

Αντόνιο Βαλέντσια : Ετοιμάζει βιβλίο για την ποδοσφαιρική του καριέρα

Ο 32χρονος άσος της Μάντσεστερ θέλει να μοιραστεί την ιστορία του ταξιδιού του από μια εκ των φτωχότερων περιοχών του Εκουαδόρ ως τη στιγμή που έγινε εκατομμυριούχος.

Ο Αντόνιο Βαλέντσια ταξιδεύοντας πολύ πίσω στον χρόνο, είναι έτοιμος να γράψει ένα βιβλίο που θα αναλύει τις σημαντικότερες στιγμές της ζωής του, κυρίως στον ποδοσφαιρικό τομέα.

Ο 32χρονος ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μεγάλωσε μέσα στη φτώχεια του Εκουαδόρ πριν γίνει ένα ποδοσφαιρικό είδωλο στο Ολντ Τράφορντ. Ο δεξιός μπακ των μπέμπηδων ετοιμάζει να μοιραστεί το αξιοσημείωτο ταξίδι του από τη φτωχική ζωή του μέχρι την τωρινή.

Ο Βαλέντσια ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στην Ελ Νασιονάλ του Εκουαδόρ με την οποία μέτρησε 84 συμμετοχές με 12 γκολ. Ύστερα πήρε μεταγραφή στη Βιγιαρεάλ με την οποία αγωνίστηκε μόλις 2 φορές. Τη σεζόν 2005-06 αγωνίστηκε δανεικός στην Ουέλβα και τις δύο επόμενες χρονιές μετακινήθηκε πάλι ως δανεικός στην Γουίγκαν.

 Antonio Valencia made his name in England with Wigan before joining Man Utd

Με την αγγλική ομάδα έκανε θετικές εμφανίσεις και η διοίκησή της αποφάσισε να τον αποκτήσει με κανονική μεταγραφή το 2008. Συνολικά με τη Γουίγκαν ο Βαλέντσια είχε 89 συμμετοχές σκοράροντας 6 φορές. Οι εμφανίσεις του προσέλκυσαν το ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και το 2009 οι κόκκινοι διάβολοι τον απέκτησαν έναντι του ποσού των 16 εκατ. λιρών.

Στις 8 Αυγούστου του 2010 ο Βαλέντσια σκόραρε το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ, στον τελικό του Community Shield (αγώνας μεταξύ πρωταθλητή και κυπελλούχου Αγγλίας) κόντρα στην Τσέλσι. Μάλιστα, 2 χρόνια αργότερα ανακηρύχθηκε παίκτης της χρονιάς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Τον Ιούλιο του 2012 του δόθηκε η φανέλα με το Νο.7, την οποία φόρεσαν παίκτες-θρύλοι της ομάδας, όπως οι Μπράιαν Ρόμπσον, Ερίκ Καντονά, Ντέιβιντ Μπέκαμ και Κριστιάνο Ρονάλντο. Μια εξαιρετικά τιμητική στιγμή για τον ποδοσφαιριστή.

Ωστόσο, ήρθε ο Λουίς Φαν Χααλ το 2014 για να τον μεταφέρει στη θέση του δεξιού μπακ, από την αντίστοιχη του δεξιού εξτρέμ όπου αγωνιζόταν. Αυτό όσο να ‘ναι επηρέασε τον Βαλέντσια με αποτέλεσμα να μην έχει την απόδοση που είχε μέχρι πρότινος.

Ο ποδοσφαιριστής της Γιουνάιτεντ ως τώρα μετράει 306 εμφανίσεις με την κόκκινη φανέλα με 23 γκολ και 61 ασίστ. Να αναφέρουμε πως τη δεδομένη στιγμή δεν φοράει το «7» στη φανέλα, αλλά το «25».

Man Utd superstar Antonio Valencia θέλει να κοιτάξει πίσω στην καριέρα του σε ένα βιβλίο

Πλέον, μένει να δούμε πότε θα πιάσει μολύβι και χαρτί ώστε να υλοποιήσει το έργο του το οποίο αν μη τι άλλο θα έχει ενδιαφέρον.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ