
Ενώπιον της δικαιοσύνης θα κληθεί ο Γράνιτ Τσάκα, καθώς αντιμετωπίζει κατηγορίες για πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού από την περίοδο της πανδημίας του Covid 19.
Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες στον χώρο του αγγλικού ποδοσφαίρου, μετά τη διαρροή πως ο Γκρανίτ Τσάκα είχε προχωρήσει σε έκδοση πλαστού πιστοποιητικού εμβολιασμού κατά της Covid-19.
Την υπόθεση του αρχηγού της εθνικής Ελβετίας φαίνεται ήδη να ερευνούν οι αρμόδιες αρχές, ωστόσο ο Τσάκα φαίνεται να αποκατέστησε μόνος του τα πράγματα, μέσω ενός story στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.
Σε αυτό έγραψε πως όντως τότε κατείχε πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού, καθώς θεωρούσε πως τα εμβόλια δεν ήταν αξιόπιστα κατά την πρώτη περίοδο κυκλοφορίας τους, εξ’ ου και η απόφασή του να «αγοράσει» πιστοποιητικό πως έχει εμβολιαστεί.
Παράλληλα, ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του και υπογράμμισε πως συνεργάζεται πλήρως με τις Αρχές, ενώ πλέον καλείται να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της συγκεκριμένης υπόθεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες από το εξωτερικό μπορεί να τιμωρηθεί μέχρι και με πέντε χρόνια φυλάκιση, ενώ υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορέι να… ρίξουν την ποινή σε ένα απλό πρόστιμο, ύψους περίπου 10.500 ευρώ.
Ο Τσάκα πρόκειται να εμφανιστεί στο Δικαστήριο στις αρχές Οκτώβρη.
«Τις τελευταίες ημέρες, έχει γίνει πολλή συζήτηση για ένα θέμα από το παρελθόν μου. Θα ήθελα να αναφερθώ σε αυτό προσωπικά. Εκείνη την εποχή, ήμουν προσωπικά πολύ ανήσυχος και είχα σοβαρές επιφυλάξεις για το εμβόλιο κατά της Covid-19. Δεν εμπιστευόμουν καθόλου το εμβόλιο και με κατέκλυζε φόβος και αβεβαιότητα. Σε αυτή την ταραγμένη ψυχική κατάσταση, αγόρασα ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού αντί να αναζητήσω απαντήσεις στις ερωτήσεις μου μέσω των κατάλληλων καναλιών. Σήμερα, καταλαβαίνω ξεκάθαρα ότι αυτή δεν ήταν η σωστή πορεία δράσης. Ήταν ένα λάθος. Ζητώ συγγνώμη. Αναλαμβάνω την ευθύνη για αυτήν την απόφαση, υποβάλλομαι στην εξέταση των γεγονότων και συνεργάζομαι πλήρως με τις αρμόδιες αρχές».
Granit Xhaka has admitted to obtaining a fake Covid certificate.
See below his official statement on Instagram 👇🏼#SAFC pic.twitter.com/dugofr2qIx
— Safc till i die (@Safc_HQ) September 21, 2026



















