Μπέρνλι – Τσέλσι 0-4

Μπέρνλι – Τσέλσι 0-4

Ένα πολύ χαλαρό απόγευμα πέρασε η Τσέλσι, η οποία διέλυσε την Μπέρνλι με 4-0, ενώ η Άρσεναλ έχασε μεγάλη ευκαιρία να διευρύνει το νικηφόρο σερί της, καθώς ήρθε ισόπαλη με 2-2 στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας

ΜΠΕΡΝΛΙ-ΤΣΕΛΣΙ 0-4

Μοράτα 22′, Μπάρκλεϊ 57′, Γουίλιαν 62′, Λόφτους-Τσικ 90+3′

Παρότι παρατάχθηκε δίχως τον Αζάρ, η Τσέλσι δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα στην έδρα της Μπέρνλι, την οποία κέρδισε με 4-0. Στο 22ο λεπτό ο Μοράτα άνοιξε το σκορ για τους «μπλε», έπειτα από ασίστ του Μπάρκλει. Το γρήγορο γκολ έδιωξε τυχόν άγχος που θα μπορούσαν να έχουν οι παίκτες του Μαουρίσιο Σάρι, οι οποίοι κυριάρχησαν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Τσέλσι βρήκε και δεύτερο γκολ με τον Μπάρκλει αυτή τη φορά να χρίζεται σκόρερ στο 57′.Το 0-3 έκανε ο Γουίλιαν 5 λεπτά αργότερα, ενώ ο Λόφτους Τσικ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων. Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να αντιδράσουν σε κανένα σημείο του αγώνα, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι δίχως κάποια κλασσική ευκαιρία.

Στους 24 βαθμούς και το -2 από την κορυφή η Τσέλσι, στους 8 βαθμούς και το +3 από τη ζώνη του υποβιβασμού η Μπέρνλι.

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ-ΑΡΣΕΝΑΛ 2-2

Μιλιβόγεβιτς 45+1′, 83′ / Τζάκα 52′, Ομπαμεγιάνγκ 56′

Μπορεί η Άρσεναλ να είχε αέρα 7 συνεχόμενων νίκων στο πρωτάθλημα, ωστόσο η Κρίσταλ Πάλας ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι. Μοναδική ευκαιρία των φιλοξενούμενων στο 21′ όταν ένα σουτ του Λακαζέτ πέρασε αρκετά άουτ. Από την άλλη, οι γηπεδούχοι αφού απείλησαν με τους Ζαχά και Τάουνσεντ αρχικά, στην συνέχεια κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λούκα Μιλιβόγεβιτς στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Οι «κανονιέρηδες» μπήκαν στο δεύτερο μέρος αποφασισμένοι να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ και το κατάφεραν. Στο 52′ ο Γκρανίτ Τζάκα ισοφάρισε για την ομάδα του, με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ, ενώ 4 λεπτά αργότερα ο Ομπαμεγιάνγκ σκόραρε κάνοντας το 2-1 για την Άρσεναλ. Ένα γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει καθώς στην αρχή της φάσης υπάρχει ολοφάνερο χέρι του Λακαζέτ.

Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν ότι θα φτάσουν στην 12η συνεχόμενη νίκη, στο 82ο λεπτό όμως, ο διαιτητής καταλόγισε αυστηρό πέναλτι υπέρ του Ζαχά σε επαφή με τον Τζάκα. Ο Μιλιβόγεβιτς ανέλαβε εκ νέου την εκτέλεση, νικώντας και πάλι τον Λένο, διαμορφώνοντας το τελικό 2-2.

Μεγάλη ευκαιρία να εδραιωθεί στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος έχασε η Άρσεναλ, η οποία έφτασε τους 22 βαθμούς. Από την άλλη η Κρίσταλ Πάλας έφτασε τους 8 βαθμούς, στο +3 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ