Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Έβερτον 2-1

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Έβερτον 2-1

Με γκολ των Πογκμπά (27΄) και Μαρσιάλ (49΄) η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε της Έβερτον με 2-1 και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα. Μείωσε για την ομάδα του Μάρκο Σίλβα ο Σίγκουρντσον στο 77ο λεπτό της αναμέτρησης.

Μπορεί να τα χρειάστηκε στο τέλος αλλά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε το καθήκον της και επικράτησε με 2-1 της Έβερτον στο Old Trafford παίρνοντας νίκη ψυχολογίας ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο ο Πογκμπά στο 27ο λεπτό της αναμέτρησης, με τον Μαρσιάλ να πετυχαίνει το 2-0. Μείωσε στο 77ο λεπτό η Έβερτον με πέναλτι του Σίγκουρντσον αλλά δεν μπορέσει να βρει το τέρμα που θα της έδινε το βαθμό της ισοπαλίας.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυναμικά στην αναμέτρηση έχοντας την κατοχή της μπάλας και πιέζοντας την Έβερτον για να μπορέσουν να πετύχουν το γκολ που θα τους έλυνε στα πόδια, ωστόσο οι παίκτες του Ζοσέ Μουρίνιο δεν μπορούσαν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα των γηπεδούχων. Όλα αυτά μέχρι που κέρδισε πέναλτι η Γιουνάιτεντ, το οποίο ανέλαβε την ευθύνη να εκτελέσει ο Πογκμπά, αλλά είδε τον Πίκφορντ να το αποκρούει. Ωστόσο, ο Γάλλος μέσος πήρε το ριμπάουντ και έδωσε το προβάδισμα για την ομάδα του.

Από εκεί και πέρα τα «ζαχαρωτά» βγήκαν μπροστά να ισοφαρίσουν, έκαναν μερικές ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Ντε Χέα αλλά, δεν προέκυψε τίποτα το αξιοσημείωτο για να απειλήσει τον Ισπανό τερματοφύλακα.

Στο δεύτερο ημίχρονο άρχισε ιδανικά για τους γηπεδούχους, καθώς ο Μαρσιάλ μετά από ασίστ του Πογκμπά κατάφερε να πετύχει το δεύτερο γκολ της Γιουνάιτεντ, βάζοντας στέρεες βάσεις στην επικράτηση τους. Μάλιστα, αυτό το τέρμα του Γάλλου ήταν ιστορικό, αφού ήταν το 100ο γκολ της ομάδας κόντρα στην Εβερτον στην Premier League. Μετά το 2-0 της Γιουνάιτεντ, η Έβερτον πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και στο 51′ είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Μπέρναρντ, ο οποίος πέρασε τον Ντε Χέα, αλλά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Τα «ζαχαρωτά» έχασαν και δεύτερη ευκαιρία στο 70΄ με τον Κόλμαν και λίγα λεπτά μπήκαν και πάλι στο ματς με γκολ-πέναλτι του Σίγκουρντσον,ωστόσο δεν μπόρεσε να δημιουργήσει και άλλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει το ματς με αποτέλεσμα, η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο να επιστρέφει στις νίκες.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Γιανγκ, Λίντελοφ, Σμόλινγκ, Σο, Φρεντ (90′ Λίνγκαρντ), Μάτιτς, Πογκμπά, Μάτα (85′ Ερέρα), Ράσφορντ (65′ Λουκάκου), Μαρσιάλ

Έβερτον: Πίκφορντ, Κόλμαν, Ζουμά, Κιν, Ντίνι, Γκoυέγ (78′ Λιούιν), Αντρέ Γκόμες, Γουόλκοτ (78′ Τοσούν), Σίγκουρντσον, Μπέρναρντ (62′ Λούκμαν), Ριτσάρλισον

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ