Ντέλε Άλι: «Float like a butterfly, sting like a bee» (vids)

Ντέλε Άλι: «Float like a butterfly, sting like a bee» (vids)

Ο Ντέλε Άλι υπέγραψε επέκταση του συμβολαίου του με την Τότεναμ μέχρι το 2024 και ρίχνοντας μια ματιά στις καλύτερες στιγμές του, μας θυμίζει τον… συνεπώνυμό του Μοχάμεντ και την θρυλική ατάκα του, με τον τρόπο που κινείται και εκτελεί.

Ο Ντέλε Άλι, αν και μόλις 22 χρονών θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του αγγλικού πρωταθλήματος. Μετά την ηγεμονία παικτών ινδαλμάτων στον χώρο του κέντρου όπως οι Μπέκαμ, Σκόουλς, Τζέραρντ και Λαμπάρντ, ο Άλι είναι το επόμενο μεγάλο αστέρι της παραγωγικής διαδικασίας του ποδοσφαίρου στην Αγγλία.

Γέννημα θρέμμα του Μίλτον Κέινς, έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στους τοπικούς Μίλτον Κέινς Ντονς. Ανέβηκε τις ηλικιακές κατηγορίες και το καλοκαίρι του 2013 πήγε την αντρική ομάδα της γενέτειράς του. Εκεί το ταλέντο του… έβγαλε μάτια, αγωνιζόμενος σε 88 ματς και σκοράροντας 24 γκολ και η Τότεναμ έσπευσε να τον αποκτήσει έναντι 5 εκατομμυρίων λιρών μόλις ενάμισι χρόνο μετά, τον Φεβρουάριο του 2015, αφήνοντάς τον στην ομάδα του μέχρι το τέλος της σεζόν.

Από τη σεζόν 2015-2016 και μετά, ο Άλι με το καλημέρα κέρδισε θέση βασικού στα Σπιρούνια αγωνιζόμενος σε 46 ματς και πετυχαίνοντας 10 γκολ. Από εκεί και πέρα, έγινε σημείο αναφοράς στη μεσαία γραμμή των Λονδρέζων και της καλοδουλεμένης ομάδας που παρουσιάζει ο Μαυρίτσιο Ποκετίνο. Χρονιά με τη χρονιά έχει βελτιωθεί πολύ και έχει κερδίσει θέση βασικού και στην Εθνική Αγγλίας. Ψηλός (1.88μ), δυνατός, γρήγορος με καλή τεχνική και πολύ δυνατά πόδια όταν χρειαστεί να εκτελέσει.

Το τελευταίο μας το έδειξε ουκ ολίγες φορές στην  έως τώρα καριέρα του, σκοράροντας 48 γκολ στις 153 εμφανίσεις του με την Τότεναμ. Κινείται ντελικάτα, και εξαπολύει τις οβίδες του όποτε βρει χώρο. «Κινείται σαν πεταλούδα και τσιμπάει σαν μέλισσα» για να παραφράσουμε τη θρυλική ατάκα του συνεπώνυμού του Μοχάμεντ Άλι, ο οποίος είχε πει την ατάκα «Float like a butterfly, sting like a bee» για να περιγράψει τον τρόπο που πυγμαχούσε.

Ο Ντέλε Άλι λοιπόν, σήμερα υπέγραψε επέκταση του συμβολαίου του με την Τότεναμ μέχρι το 2024 και αναμένεται να ηγηθεί των Σπιρουνιών μαζί με τον Χάρι Κέιν για τα επόμενα… πολλά χρόνια, χαρίζοντας μας γκολάρες σαν και τις παρακάτω, τις καλύτερες ίσως από τα 48 τέρματα που έχει πετύχει ως τώρα στην καριέρα του στους Λονδρέζους…

 

 

 

Τέλος ακολουθούν δύο γκολ όχι τόσο εντυπωσιακά, αλλά πάρα πολύ σημαντικά. Από τα γκολ και τις εμφανίσεις που καθιερώνουν παίκτες στις συνειδήσεις των φιλάθλων. Δύο γκολ με το κεφάλι κόντρα στην άσπονδη εχθρό και συμπολίτισσα Τσέλσι, στην εντός έδρας νίκη της Τότεναμ με 2-0, τον Ιανουάριο του 2017.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ