Έμερι: «Στοιχημάτιζα να χάσει η ομάδα μου»

Έμερι: «Στοιχημάτιζα να χάσει η ομάδα μου»

Ως παίκτης, ο Ουνάι Έμερι παραδέχεται ότι στοιχημάτιζε εναντίον της ομάδας του!

Στην αυτοβιογραφία του που κυκλοφορεί σήμερα, ο τεχνικός της Άρσεναλ, Ουνάι Έμερι, αποκάλυψε ότι ως ποδοσφαιριστής πόνταρε ότι η ομάδα του θα χάσει, επειδή φοβόταν πριν τα παιχνίδια. Η αυτοβιογραφία του Έμερι κυκλοφορεί με τίτλο «Unai Emery, El Maestro», στην οποία ο έμπειρος κόουτς παραδέχτηκε ότι λόγω ανασφάλειας στοιχημάτιζε σε ήττα της ομάδας του.

Ο Έμερι έχτιζε την καριέρα του ως μέσος στην πατρίδα του από το 1990 εως το 2004 παίζοντας για τις Ρεάλ Σοσιεδάδ, Τολέδο, Ράσινγκ, Λεγκανές και Λόρκα Ντεπορτίβα.  Κατά τη διάρκεια του χρόνου παραμονής του στο Τολέδο, το οποίο εδρεύει στην αυτόνομη κοινότητα της Καστίλλης-Λα Μάντσα στην κεντρική Ισπανία, ο Έμερι παραδέχθηκε ότι πόνταρε σε ήττα της ομάδας του.

Το Τολέδο, που ήταν στην δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας, έπρεπε να αντιμετωπίσει την Έλτσε όταν ο Έμερι είχε μια… κρίση εμπιστοσύνης στους συμπαίκτες του που τον οδήγησε στο να ποντάρει κατά τους.

«Η ποδοσφαιρική μου καριέρα είχε περισσότερο πόνο παρά χαρά. Ο φόβος ήταν πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Για παράδειγμα, όταν ήμουν παίκτης της Τολέδο, δύο φίλοι και εγώ πάντα στοιχηματίζαμε για τα αποτελέσματα. Ένα σαββατοκύριακο παίζαμε στην έδρα της Έλτσε και στοιχημάτισα ότι θα νικούσαν γιατί ήταν το φαβορί και αυτό ήταν το λογικό να συμβεί», αναφέρει

«Όταν πήγα να πληρώσω την κοπέλα, ήταν φίλαθλος του Τολέδο, με κοίταξε και με ρώτησε: «Πώς μπορείς να βάλεις την Έλτσε νικήτρια; Πώς μπορεί να το κάνεις αυτό;» Πήρα το μάθημά μου. Πώς θα μπορούσα να παίζω σε έναν αγώνα με το σκεπτικό ότι επρόκειτο να χάσω;

Όταν ήμουν παίκτης η πίεση για να πετύχω μου δημιουργούσε άγχος. Δεν μπορούσα να το διαχειριστώ μόνος μου. Μου έλειπε κάποιος για να με βοηθήσει να κοντρολάρω τα συναισθήματά μου. Έλεγα ότι ήμουν… κότα, ωστόσο ήμουν υπερβολικός», πρόσθεσε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ