Μάντσεστερ Σίτι – Σουθάμπτον 6-1

Μάντσεστερ Σίτι – Σουθάμπτον 6-1

Αήττητη έμεινε μετά από το πέρας της 11ης αγωνιστικής στην Πρέμιερ Λιγκ η Μάντσεστερ Σίτι, καθώς επικράτησε με 6-1 της Σάουθαμπτον και έμεινε μόνη πρώτη στην βαθμολογία μετά από την ισοπαλία της Λίβερπουλ.

Χωρίς να ζοριστεί πολύ η Μάντσεστερ Σίτι επιβλήθηκε της Σάουθαμπτον με 6-1 και σκαρφάλωσε μόνη πρώτη στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ, μετά από την χθεσινή ισοπαλία της Λίβερπουλ απέναντι στην Άρσεναλ. Καταιγιστική στο πρώτο εικοσάλεπτο, η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, η οποία προηγούνταν ήδη με 3-0. Έγραψε ιστορία ο Σέρχιο Αγουέρο, καθώς με το γκολ που πέτυχε κόντρα στους «αγίους» έγινε ο τρίτος παίκτης που πέτυχε 150 γκολ στο αγγλικό πρωτάθλημα με μόνο μία ομάδα.

Η νίκη κόντρα στην Σάουθαμπτον ήταν μονόδρομος για τους «πολίτες» μετά από την ισοπαλία της Λίβερπουλ με την Άρσεναλ και οι παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα ήταν αποφασισμένοι να μπουν δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο του Έτιχαντ για να πάρουν το αποτέλεσμα που ήθελαν για να σκαρφαλώσουν μόνοι πρώτοι στον βαθμολογικό πίνακα της Πρέμιερ Λιγκ για πρώτη φορά φέτος. Το ματς άρχισε ιδανικά για την πρωταθλήτρια Αγγλίας, καθώς με αυτογκόλ του Χόεντ στο 6ο λεπτό πήραν από πολύ νωρίς τα ηνία του αγώνα.

Έξι αγωνιστικά λεπτά αργότερα, η Σίτι κατάφερε να πετύχει και δεύτερο τέρμα, καθώς μετά από εξαιρετική προσωπική ενέργεια του Στέρλινγκ, ο οποίος γύρισε προς τον Αγουέρο και αυτός από πλεονεκτική θέση έκανε το 2-0 για την ομάδα του, γράφοντας παράλληλα ιστορία πετυχαίνοντας το 150ο τέρμα στο αγγλικό πρωτάθλημα, όλα με τη φανέλα των πολιτών. Από εκεί και πέρα, οι «πολίτες» συνέχισαν το υψηλό τέμπο που είχαν δώσει στο παιχνίδι και στο 18ο λεπτό κατάφεραν να πετύχουν και τρίτο τέρμα με τον Νταβίντ Σίλβα, μετά από ωραία κυκλοφορία της μπάλας.

Μετά από το 3-0, η Σίτι κατέβασε κάπως το ρυθμό, δίνοντας την ευκαιρία στην Σάουθαμπτον να πάρει κάποια μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και με το πέναλτι του Ίνγκς κατάφερε να μειώσει στο 3-1 με τη συμπλήρωση του ημιώρου. Ωστόσο, οι «πολίτες» κατάφεραν να ελέξουν το παιχνίδι και με γκολ του Στέρλινγκ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, προηγούμενοι με 4-1.

Στο δεύτερο μέρος, η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα έπαιξε ποδόσφαιρο που μας είχε συνηθίσει μόνο κατά διαστήματα, όπως στην φάση του 67ου λεπτού όταν μετά από προσωπική ενέργεια του Αγουέρο ο Στέρλινγκ έκανε το 5-1, περνώντας την μπάλα κάτω από τα πόδια του ΜακΚάρθι. Το κερασάκι στην τούρτα το έβαλε ο Σανέ στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον Στέρλινγκ σε ρόλο δημιουργού.

Έτσι, η Σίτι πέτυχε για δεύτερη φορά στο πρωτάθλημα 6 τέρματα, μετά από την δεύτερη αγωνιστική κόντρα στην Χάντερσφιλντ και συνεχίζει να γεμίζει με γκολ τις αντίπαλες άμυνες, βάζοντας πλώρη για το 6ο πρωτάθλημα στην ιστορία της.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Εντερσον, Στόουνς (68′ Κομπανί), Λαπόρτ, Μεντί, Γουόκερ, Φερναντίνιο (79′ Ντελφ), Μπ. Σίλβα, Σανέ, Ντ. Σίλβα (72′ Φόντεν), Στέρλινγκ, Αγουέρο

Σαουθάμπτον (Μαρκ Χιουζ): ΜακΚάρθι. Σέντρικ, Στέφενς, Χεντ, Μπερτράν, Ρέντμοντ (73′ Ελιουνούσι), Γουόρντ-Πρόουζ (73′ Ομπαφέμι), Χόιμπιεργκ, Λεμινά, Λονγκ, Ινγκς (82′ Αρμστρονγκ).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ