Γκουαρντιόλα: «Πολύ νέος ο Στέρλινγκ για να είναι στους καλύτερους στον κόσμο»

Γκουαρντιόλα: «Πολύ νέος ο Στέρλινγκ για να είναι στους καλύτερους στον κόσμο»

Την πεποίθηση ότι ο Ραχίμ Στέρλινγκ είναι πολύ νέος για να συγκαταλέγεται στους κορυφαίους παίκτες στο κόσμο, εξέφρασε ο Πεπ Γκουαρντιόλα, στην συνέντευξη Τύπου μετά από το ματς με την Σαουθάμπτον.

Ο Ραχίμ Στέρλινγκ ήταν από τους κορυφαίους της Μάντσεστερ Σίτι στην επιβλητική νίκη της επί της Σαουθάμπτον, καθώς κατάφερε να πετύχει δυο τέρματα και να μοιράσει παράλληλα και δυο τελικές πάσες προς τους συμπαίκτες του, ενώ και φέτος έχει αρχίσει εντυπωσιακά το αγγλικό πρωτάθλημα, μετά από την εξαιρετική περσινή του χρονιά. Πιο συγκεκριμένα, ο Άγγλος μεσοεπιθετικός στην τρέχων Πρέμιερ Λιγκ έχει πετύχει συνολικά 6 γκολ και πέντε ασίστ σε 8 εμφανίσεις του, έχοντας εμπλακεί στα 11 από τα 33 τέρματα των «πολιτών» για φέτος.

Έτσι, όπως ήταν λογικά στη συνέντευξη Τύπου μετά από το παιχνίδι με τους «αγίους», ο 23χρονος ήταν το βασικό θέμα συζήτησης, με τον Πεπ Γκουαρντιόλα να τονίζει για τον παίκτη του τα εξής: «Ο Ραχίμ είναι κορυφαίος παίκτης, αλλά είναι ακόμη πολύ νέος για να θεωρείται ανάμεσα στους καλύτερους στον κόσμο. Είναι σε απίστευτη φόρμα αυτή τη στιγμή. Είναι εύστροφος, γρήγορος, έξυπνος, μαχητικός, φιλόδοξος, αποφασιστικός. Μπορεί να παίζει και στις δύο πλευρές, στον άξονα και να παίρνει την μπάλα πίσω από τις γραμμές. Πάντα ασκεί πίεση στους κεντρικούς αμυντικούς. Ήταν απίστευτη η απόδοσή του με και χωρίς την μπάλα».

Παράλληλα, ο Καταλανός τεχνικός μίλησε για τα περιθώρια εξέλιξης του υπογραμμίζοντας: «Νέοι ποδοσφαιριστές, όπως ο Σανέ και εκείνος μπορούν ακόμη να βελτιωθούν. Ακόμη “πουλά” την μπάλα. Στο ματς με την Τότεναμ έκανε μια ασίστ στα πρώτα λεπτά και μετά έχασε πολλές φορές την μπάλα. Φυσικά, η ποιότητά του στο ένας εναντίον ενός είναι απίστευτη. Εάν είναι σταθερός και συγκεντρωθεί στο να γίνεται διαρκώς καλύτερος μπορεί να πετύχει ότι θέλει».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ