Όσα χρειάζεται να ξέρετε για το ντέρμπι του Μάντσεστερ

Όσα χρειάζεται να ξέρετε για το ντέρμπι του Μάντσεστερ

Όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για το σημερινό (11/11, 18:30) ντέρμπι του Μάντσεστερ. Οι πιθανές ενδεκάδες, οι ελλείψεις και η κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι δύο ομάδες. Η επικράτηση της Γιουνάιτεντ στο σύνολο των 176 ντέρμπι και το 20ο ματς του Ζοζέ Μουρίνιο κόντρα στη Σίτι.

Το πρώτο φετινό ντέρμπι του Μάντσεστερ δεν διαφέρει ιδιαίτερα από το αντίστοιχο περσινό. Η Σίτι συνεχίζει σε ρυθμούς… Πεπ Γκουαρδιόλα και παίζει εκπληκτικό ποδόσφαιρο, έστω κι αν τα φώτα της δημοσιότητας δεν είναι έχουν πέσει πάνω της με την ίδια ένταση που έπεσαν στο ξεκίνημα της περασμένης σεζόν. Η Γιουνάιτεντ βρίσκεται σε παρατεταμένη περίοδο αβεβαιότητας, ωστόσο τα αποτελέσματα των τελευταίων εβδομάδων έχουν φέρει μια κάποια ηρεμία ώστε ο Ζοζέ Μουρίνιο να «στρώσει» την κατάσταση. Το αν θα μπορέσει να το εκμεταλλευτεί για να το κάνει, είναι άλλη υπόθεση. Σε κάθε περίπτωση, το ντέρμπι στο Έτιχαντ είναι προ των πυλών. Κι ως συνήθως, η σημασία της φόρμας, με κάποιο «μαγικό» τρόπου δεν αφανίζεται, αλλά σίγουρα υποβαθμίζεται σε τέτοιου είδους ματς.

Ελλείψεις και επιστροφές

Ο Ρομελού Λουκάκου υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει μετά από απουσία δύο αγώνων στην Premier League, αλλά οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ του Βέλγου επιθετικού. Οι Μαρουάν Φελαϊνί και Τζέσε Λίνγκαρντ επέστρεψαν ύστερα από περίπου ένα μήνα στο ματς του Τορίνου απέναντι στη Γιουβέντους, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Champions League, και δεν αποκλείεται να βρεθούν μέχρι και στο αρχικό σχήμα την Κυριακή (12/10). Ο Αντόνιο Βαλένσια είναι ακόμα ένας υποψήφιος προς επιστροφή, έχοντας όμως λιγότερες πιθανότητες συγκριτικά με τους υπόλοιπους.

Όσο για τη Μάντσεστερ Σίτι, ο Κέβιν ντε Μπρόινε είναι μακράν η πιο ηχηρή απουσία της, καθώς ο Βέλγος μεσοεπιθετικός τραυματίστηκε ξανά στο παιχνίδι με τη Φούλαμ και θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για τον επόμενο μήνα. Εκτός επιλογών του Πεπ Γκουαρδιόλα βρίσκεται και ο Ελιακίμ Μανγκαλά, και κατά συνέπεια οι αμφιβολίες σχετικά με τη συμμετοχή του Νίκολας Οταμέντι εντείνουν την ανησυχία για το κέντρο της άμυνας των Πολιτών. Ακόμα μία σημαντική απουσία θα είναι αυτή του Ιλκάι Γκιουντογάν.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Στόουνς, Λαπόρτ, Γουόκερ, Μεντί, Φερναντίνιο, Ντ. Σίλβα, Μπ. Σίλβα, Σανέ, Στέρλινγκ, Αγκουέρο.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Λίντελοφ, Σμόλινγκ, Γιανγκ, Σο, Μάτιτς, Πογκμπά, Ερέρα, Μαρσιάλ, Λίνγκαρντ, Σάντσες.

Που βρίσκονται βαθμολογικά;

Η Σίτι βρίσκεται στην 1η θέση της κατάταξης, στο +2 από τις Τσέλσι και Λίβερπουλ, και στο +9 από τη Γιουνάιτεντ. Οι δύο απώλειες που έχουν σημειώσει οι Πολίτες κατά τη φετινή σεζόν είναι στα παιχνίδια με τη Γουλβς (1-1) και τη Λίβερπουλ (0-0). Όσο για τους Κόκκινους Διαβόλους, βρίσκονται στην 8η θέση με 20 βαθμούς, έχοντας καταφέρει να κάνουν μια μικρή ανάκαμψη τις τελευταίες εβδομάδες, αφού το ξεκίνημά τους στη σεζόν ήταν κάκιστο. Από την τετράδα και την Τότεναμ, απέχουν μόλις τέσσερις βαθμούς.

Άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία:

-Αυτό είναι 20ο παιχνίδι του Μουρίνιο απέναντι στη Σίτι στην Premier League. Ο Πορτογάλος έχει μετρήσει εννέα νίκες, πέντε ισοπαλίες και πέντε ήττες.

-Ο Αγκουέρο έχει πετύχει οκτώ γκολ στις τελευταίες εννέα αναμετρήσεις κόντρα στη Γιουνάιτεντ.

-Αυτό θα είναι το 177ο ντέρμπι του Μάντσεστερ σε όλες τις διοργανώσεις, ξεκινώντας από το μακρινό 1891. Οι νίκες της Γιουνάιτεντ είναι 73, οι νίκες της Σίτι 51 και οι ισοπαλίες 52. Στην εποχή της Premier League έχουν αναμετρήσει 42 φορές, με τους Κόκκινους Διαβόλους να έχουν και εδώ το πάνω χέρι με 21 νίκες, έναντι 9 των Πολιτών.

-Η Σίτι έχει κερδίσει μόλις δύο από τα τελευταία οκτώ ματς κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε όλες τις διοργανώσεις, αν και την περίοδο 2013 – 2014 είχε κερδίσει τέσσερα σερί.

-Η Γιουνάιτεντ έχει δεχθεί 18 γκολ στα πρώτα 11 ματς στην Premier League. Την περασμένη σεζόν έφτασε τον ίδιο αριθμό, αλλά μετά από… 25 παιχνίδια!

-Η Σίτι δεν έχει ηττηθεί από ομάδα εκτός της τετράδας της Premier League στα τελευταία 53 ματς της, δηλαδή από τον Ιανουάριο του 2017, στην ήττα με 4-0 από την Έβερτον.

-Σε 12 αγώνες και 19 τελικές προσπάθειες, ο Ραχίμ Στέρλινγκ δεν έχει βρει ακόμα δίχτυα κόντρα στη Γιουνάιτεντ, ούτε καν όταν φορούσε τη φανέλα της Λίβερπουλ.

-Σε ολόκληρη την καριέρα του ο Πεπ Γκουαρδιόλα δεν έχει χάσει δύο συνεχόμενα εντός έδρας ματς απέναντι στον ίδιο αντίπαλο. Όχι μόνο στον πάγκο της Σίτι, αλλά και στους αντίστοιχους της Μπαρτσελόνα και της Μπάγερν Μονάχου.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ