Ζοσέ τι λες; Δεν σε ακούνε…

Ζοσέ τι λες; Δεν σε ακούνε…

Στην 8η θέση της βαθμολογίας η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του... λαλίστατου Μουρίνιο, κι όλοι περιμένουν την επόμενη «έμπνευση» του Πορτογάλου!

Τη νίκη επί της Έβερτον ακολούθησε εκείνη κόντρα στην Μπόρνμουθ, κι ύστερα ακόμα μία (πιο επιβλητική) αυτή στο Τορίνο επί της Γιουβέντους. Ο Ζοσέ Μουρίνιο special εγωκεντρικός και ευφυώς αλαζόνας σήκωσε το χέρι του, το έβαλε στο αφτί του και προκάλεσε τους φίλους των Μπιανκονέρι να του σύρουν κι άλλα. Τι τον ένοιαζε; Είχε πάρει ένα σπουδαίο αποτέλεσμα, είχε κάνει τρίτη σερί νίκη και την επόμενη θα έβλεπε το όνομά του ανάμεσα στα πρώτα trends στο twitter. Σε εκτενή αφιερώματα, σε αναλύσεις. Θα του ζητούσαν να τοποθετεί, να δικαιολογήσει την πράξη του. Θα έβρισκε κι άλλους φίλους, ακόμα περισσότερους «εχθρούς» και η ζωή στον μικρόκοσμό του που ίσως χωράει άλλον έναν, τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, θα συνεχιζόταν. Τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή και το ντέρμπι του Μάντσεστερ με την συμπολίτισσα Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Αυτή η ήττα με 3-1 από τους Πολίτες, δεν ήταν ακριβώς αυτό το αποτέλεσμα που θα ήθελε. Δηλαδή ήταν μια εξέλιξη που σίγουρα απευχόταν. Τα είχε όλα φέρει στα μέτρα του, σε μια περίοδο που η καρέκλα του έτρεμε (ξανά) και όλοι μετρούσαν αντίστροφα για το «αντίο». Βασικά από την αρχή της χρονιάς, μεγάλη μερίδα του κόσμου θέλει να τον δει να φεύγει από το Ολντ Τράφορντ και να μην ξανάρθει (ούτε να τους γράφει). Εκείνος ωστόσο βρίσκει τον τρόπο να ξεγλιστράει. Κι αν στενέψουν πολύ τα περιθώρια; Ε θα πετάξει μια ακόμα ιντριγκαδόρικη ατάκα, θα αποχωρήσει, θα επιστρέψει στο ξενοδοχείο του στο Μάντσεστερ και θα απολαύσει το… σούσουρο που δημιούργησε.

Βέβαια, αυτή η ήττα στο ντέρμπι (3-1) και η βαθμολογία της Premier League τη δεδομένη στιγμή μετά από 12 αγωνιστικές, ίσως είναι βαρύ φορτίο για τον Πορτογάλο που μέχρι στιγμής αποδεικνύεται πρωταθλητής στις… ατάκες. Παλιά του τέχνη κόσκινο. Θα δούμε τι άλλο θα σκαρφιστεί, όταν κάποιος δημοσιογράφος του ασκήσει ξανά δριμεία κριτική, όταν ο κόσμος των Κόκκινων Διαβόλων ζητήσει το κεφάλι του επί πίνακι. Όταν η διοίκηση αποποιηθεί των ευθυνών της και αναγκαστεί να αναλάβει το μερίδιο που του αναλογεί.

Βλέπεις, η Γιουνάιτεντ είναι όγδοη. Πίσω από Γουότφορντ, πίσω και από Μπόρνμουθ. Έμεινε στους 20 βαθμούς και το 15νθήμερο του… Μουρίνιου μέλιτος, με τις τρεις συνεχόμενες νίκες, έλαβε τέλος, την στιγμή που η Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα είναι στην κορυφή της βαθμολογίας (10 νίκες, 2 ισοπαλίες). Η Λίβερπουλ του Κλοπ κάνει, που και που, το πέρασμά της από το… ρετιρέ της Premier League και περιμένει στη γωνία στραβοπάτημα των Πολιτών (είναι στο -2). Η Τσέλσι του Σάρι, κι αυτή αήττητη, ακολουθεί κατά πόδας στο -4, η Τότεναμ του Ποτσετίνο έχει καπαρώσει ένα «ευρωπαϊκό» εισιτήριο όντας στην 4η θέση και η Άρσεναλ της εποχής Έμερι δίνει τη μάχη της, όντας στην 5η θέση (με 24 βαθμούς). Ζοσέ τι λες; Δεν σε ακούνε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ