Ανακοίνωσε το τέλος ο Τζο Κόουλ

Ανακοίνωσε το τέλος ο Τζο Κόουλ

O Tζο Κόουλ ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από το ποδόσφαιρο σε ηλικία 37 ετών κι ενώ τα τελευταία δύο χρόνια έπαιζε στην Tampa Bay Rowdies.

«Μετά από 20 χρόνια ως επαγγελματίας, ήρθε η ώρα να κρεμάσω τα παπούτσια μου» είπε χαρακτηριστικά ο Τζο Κόουλ κι έτσι έβαλε τέλος σε μια μεγάλη καριέρα γεμάτη από τίτλους και διακρίσεις.

Ο Άγγλος εξτρέμ, στέφθηκε τρεις φορές Πρωταθλητής Αγγλίας με τη φανέλα της Τσέλσι, πήρε δύο Κύπελλα και έπαιξε και στον μεγάλο τελικό του Champions League στη Μόσχα το 2008, όταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βγήκε νικήτρια στα πέναλτι του αγγλικού «εμφυλίου».

Πήρε επίσης ένα Λιγκ Καπ κι ένα Community Shield στις συνολικά εφτά σεζόν με τα «μπλε», καταγράφοντας περισσότερες από 280 συμμετοχές.

Με την εθνική ομάδα της πατρίδας του αγωνίστηκε 56 φορές και πέτυχε 10 γκολ από το 2001 έως το 2010, δίνοντας το «παρών» στο Μουντιάλ του 2002, του 2006 και του 2010.

Έχοντας αγωνιστεί επίσης και στις Λίβερπουλ, Λιλ, Άστον Βίλα και Κόβεντρι, ο Τζο Κόουλ είχε αποφασίσει τα τελευταία χρόνια να μετακομίσει στις ΗΠΑ και να παίξει στο USL, ωστόσο, έφτασε πλέον το πλήρωμα του χρόνου για την επαγγελματική του καριέρα…

Συνολικά κατέγραψε 716 συμμετοχές και 104 γκολ με τις επτά ομάδες που αγωνίστηκε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ