Ραχίμ Στέρλινγκ-Πεπ Γκουαρντιόλα: Μια σχέση που απογείωσε την Σίτι

Ραχίμ Στέρλινγκ-Πεπ Γκουαρντιόλα: Μια σχέση που απογείωσε την Σίτι

Ο Ραχίμ Στέρλινγκ βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας του και αυτό αποτυπώνεται μέσα στο γήπεδο, μη θυμίζοντας σε κανέναν τον 19χρονο ποδοσφαιριστή που ήταν στην Λίβερπουλ. Η ραγδαία βελτίωση του παίκτη έχει ονοματεπώνυμο και αυτό δεν είναι άλλο από εκείνο του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Αν υπάρχει κάποιος παίκτης που τα τελευταία χρόνια έχει αμφισβητηθεί, όσο κανένας άλλος στην Αγγλία αυτός είναι αναμφισβήτητα ο Ραχίμ Στέρλινγκ. Ο επιθετικός της Σίτι είναι μονίμως στο μάτι του «κυκλώνα» μετά από τον τρόπο που αποχώρησε από την Λίβερπουλ για να μετακομίσει στο Μάντσεστερ για το γενικότερο στιλ παιχνιδιού του, αλλά και για τις «λίγες» εμφανίσεις του με την εθνική του ομάδα.

Ωστόσο, μετά από την έλευση του Πεπ Γκουαρντιόλα στους «πολίτες», ο Άγγλος άσος έχει βελτιωθεί όσο κανένας άλλος στο Νησί με αποτέλεσμα να γίνει από τους πιο σημαντικούς παίκτες της εν ενεργείας πρωταθλήτριας Αγγλίας. Τα τελευταία δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο Καταλανός τεχνικός πίεσε την διοίκηση της Σίτι για να εκπληρώσουν τα οικονομικά «θέλω» του παίκτη, έτσι ώστε να ανανεώσει, πιστώνουν πόσο σημαντικός είναι για την υπόλοιπη ομάδα.

Ο Στέρλινγκ είναι από τους πιο καθοριστικούς παράγοντες που η Σίτι έχει μετατραπεί στην ομάδα που είναι σήμερα, με τον απόλυτο έλεγχο που έχει στα παιχνίδια της και στη τόση μεγάλη παραγωγικότητα που έχει στην επίθεση. Στην περσινή χρονιά που οι «γαλάζιοι» του Μάντσεστερ που έκαναν επίδειξη δύναμης, ο 23χρονος άσος έκανε την καλύτερη επαγγελματική του καριέρα, πετυχαίνοντας 18 τέρματα και μοιράζοντας 11 τελικές πάσες, ενώ την φετινή ήδη έχει πετύχει 6 γκολ και 5 ασίστ σε 10 αγώνες.

Ωστόσο στην αρχή της συνεργασία των δυο πλευρών, η σχέση των χρημάτων που δαπανήθηκαν για την απόκτησή του με το επίπεδο των εμφανίσεών του ήταν απλά αρνητική, με αποτέλεσμα ο Γκουαρντιόλα να είχε σκεφτεί έντονα την παραχώρηση του στην Άρσεναλ για να πάρει τον Αλέξις Σάντσες το περασμένο καλοκαίρι.

Παρόλα αυτά, είναι άξιο αναφοράς πως ο Γκουαρντιόλα έκανε μετάλλαξη τον παίκτη; Όταν είχε γίνει γνωστό ότι ο Πεπ θα πήγαινε στην Σίτι, πολλοί δεν έκρυβαν τον ενδοιασμό τους πως ο Καταλανός θα εκμεταλλευτεί τις ικανότητες του. Στην θεωρία ο συναγωνισμός τότε στους «πολίτες» ήταν μεγάλος, και με τον ίδιο να μην ταίριαζε απόλυτα στο τρόπο παιχνιδιού του προπονητή του, το μέλλον του ήταν αβέβαιο. Ωστόσο, ο Άγγλος διεθνής δούλεψε σκληρά και έχει μετατραπεί σε με μηχανή των «γκολ», τόσο στην εκτέλεση, όσο στην δημιουργία, ενώ παράλληλα αυτές οι εμφανίσεις του του έχουν αλλάξει την ψυχολογία, τομέας που παλιότερα είχε πρόβλημα.

Για να δει κανείς, πόσο ο Στέρλινγκ έχει ανεβάσει επίπεδο τόσο τον εαυτό του, όσο και την υπόλοιπη ομάδα πρέπει να δει τις κινήσεις τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ο τρόπος που κινείται χωρίς την μπάλα έχει απελευθερώσει τους Σίλβα και Ντε Μπρόινε και σε συνδυασμό με την άνοδο των μπακ (Μεντί και Γουόκερ) οι πολίτες δημιουργούν συνέχεια τα απαραίτητα κενά, τα οποία τα εκμεταλλεύονται, όσο κανένας στο αγγλικό πρωτάθλημα. Κάτω από αυτό το πρίσμα, ο Στέρλινγκ δεν δέχεται τα συνεχή ντουμπλαρίσματα που δεχόταν στο παρελθόν όταν έπαιζε μόνο στην άκρη με αποτέλεσμα να μην μπορούσε να λειτουργήσει επιθετικά. Τώρα έχει μεγαλύτερη ελευθερία μέσα στο γήπεδο για να ξεδιπλώσει το πλούσιο ταλέντο του, το οποίο εμφανίζεται όλο και περισσότερο. Όλα αυτά είναι έργο Γκουαρντιόλα.

Τα νούμερα του με τους πολίτες από την αρχή της χρονιάς τρομάζουν καθώς έχει αναμειχθεί στα περισσότερα τέρματα της Σίτι αυτήν την χρονιά.

Αξιοσημείωτες ήταν και οι δηλώσεις που είχε κάνει ο Πεπ στο Sky Sports το περασμένο καλοκαίρι για τον Στέρλινγκ, τότε που η ανανέωση του με την Σίτι είχε παγώσει.

«Είναι σαφές από την πρώτη μέρα που έφτασα στο σύλλογο τον ήθελα στην ομάδα, όμως οι συμφωνίες είναι συμφωνίες, οι ατζέντηδες είναι ατζέντηδες και οι παίκτες είναι παίκτες.Στο τέλος δεν ξέρω τι θα συμβεί, αλλά σας διαβεβαιώνω ότι ο σύλλογος, εγώ και οι συμπαίκτες του τον θέλουμε να μείνει όσο το δυνατό περισσότερο», ήταν τα λόγια του 47χρονου τεχνικού. Αυτά τα λόγια στην ουσία ήταν παραδοχή για το πόσο πολύτιμος είναι ο Άγγλος για τα πλάνα του Καταλανού.

Πεπ Γκουαρντιόλα και Ραχίμ Στέρλινγκ είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος στην Σίτι. Ο πρώην προπονητής των Μπαρτσελόνα και Μπάγερν έχει πάρει πολλά από τον παίκτη του, ο οποίος ακόμα να πιάσει το μάξιμουμ των δυνατοτήτων, ενώ ο ίδιος δεν θα μπορούσε να κάνει αυτά που μας έχει συνηθίσει χωρίς τον Καταλανό. Αναμφισβήτητα, η μεταξύ τους συνεργασία έχει απογειώσει την αγγλική ομάδα τα τελευταία τρία χρόνια, κάνοντας την μια από τις πιο σοβαρές διεκδικήτριες τόσο της Πρέμιερ Λιγκ, όσο και του Τσάμπιονς Λιγκ.

Όλοι μπορεί να στέκονται στα γκολ του Αγουέρου ή στις ασίστ των Σίλβα και Ντε Μπρόινε, αλλά ο πραγματικός καταλύτης των επιτυχιών της Μάντσεστερ Σίτι είναι ο Ραχίμ Στέρλινγκ, όχι τόσο για την προσφορά του μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά για την ραγδαία άνοδο στο κομμάτι της ψυχολογίας του, που έχει επηρεάσει και την υπόλοιπη ομάδα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι «πολίτες» βρίσκονται στο αγωνιστικό τους ζενίθ, την ίδια χρονική περίοδο που Άγγλος βρίσκεται και στο δικό του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ