Ο Ολιβιέ Ζιρού μιλά για την ομοφυλοφιλία στο ποδόσφαιρο

Ο Ολιβιέ Ζιρού μιλά για την ομοφυλοφιλία στο ποδόσφαιρο

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Le Figaro ο Ολιβιέ Ζιρού, μίλησε για το θέμα της ομοφυλοφιλίας στο χώρο του ποδοσφαίρου

Σε συνέντευξή του στο Le Figaro, ο Γάλλος διεθνής άσος της Τσέλσι, Ολιβιέ Ζιρού, μίλησε για την ομοφυλοφιλία στο ποδόσφαιρο και την απουσία ανεκτικότητας προς τους ποδοσφαιριστές.

«Όταν είδα τον Γερμανό Τόμας Χιτσλσπέργκερ, να δηλώνει ανοικτά το 2014 ότι είναι γκέι ήταν μια εξαιρετικά συγκινητική στιγμή. Τότε ήταν όπου είπα στον εαυτό μου ότι ήταν αδύνατο να εμφανιστεί η ομοφυλοφιλία στο ποδόσφαιρο. Στα αποδυτήρια υπάρχει πολλή τεστοστερόνη, ομαδικά ντουζ κ.λ.π … Είναι λίγο λεπτό ζήτημα αν το δεις με αυτόν τον τρόπο. Καταλαβαίνω τον πόνο και τη δυσκολία των παιδιών όταν δηλώνουν ανοικτά την σεξουαλική τους προτίμηση, είναι μια πραγματικά γενναίο και πρέπει να δουλεύουν με τον εαυτό τους για πολλά χρόνια.

Είμαι απόλυτα ανεκτικός σε αυτό, όταν ήμουν στην Μονπελιέ, ασχολήθηκα με αυτόν τον αγώνα, κυρίως όταν φωτογραφήθηκα για το εξώφυλλο του Tetu (LGBT), όταν η Άρσεναλ μου ζήτησε να φορέσω τα Rainbow Laces για να υποστηρίξω την ομοφυλοφιλική κοινότητα, το έκανα. Υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει στον κόσμο του ποδοσφαίρου για το θέμα αυτό, που είναι το λιγότερο που μπορούμε να πούμε»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ