Ζαμπαλέτα: «Το ποδόσφαιρο θα ωφεληθεί από τη χρήση του VAR»

Ζαμπαλέτα: «Το ποδόσφαιρο θα ωφεληθεί από τη χρήση του VAR»

Πολύ αισιόδοξος για την ένταξη του VAR στην Premier League από τη νέα σεζόν εμφανίστηκε ο Πάμπλο Ζαμπαλέτα σε δηλώσεις του στο BBC, σημειώνοντας όμως ότι δεν πρέπει να γίνεται κατάχρηση.

Όπως είναι ήδη γνωστό και επισήμως η επόμενη αγωνιστική σεζόν της Πρέμιερ Λιγκ, θα διεξαχθεί με την τεχνολογία VAR καθώς οι ομάδες έδωσαν «πράσινο φως» για την εισαγωγή της συγκεκριμένης τεχνολογίας. Ο πολύπειρος Αργεντινός άσος Πάμπλο Ζαμπαλέτα, εξέφρασε την θέση του για το VAR υποστηρίζοντας ότι το ίδιο το ποδόσφαιρο θα ωφεληθεί πολύ.

Το σύστημα, το οποίο χρησιμοποιήθηκε δύο φορές στο στάδιο του Λονδίνου κατά τη διάρκεια του Κυπέλλου Carabao, θα χρησιμοποιείται σε μόνημη βάση  εάν το αίτημα της Πρέμιερ Λιγκ κυρωθεί από το Διεθνές Συμβούλιο Ποδοσφαίρου (IFAB) και τη FIFA. Πλέον όλοι είναι αρκετά εξοικοιωμένοι με το VAR το σύστημα επανάληψης βίντεο το οποίο παρακολουθεί ένας βοηθός ο οποίος αξιολογεί τις αμφισβητούμενες φάσεις αγώνων και ειδοποιεί τον διαιτητή επί τόπου, προκειμένου να αποφευχθούν σφάλματα σε τέσσερις καταστάσεις  -γκολ, απονομή πέναλτι, κάρτες και οφσάιντ.  Το σύστημα χρησιμοποιήθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, και ο αμυντικός των Σφυριών, Πάμπλο Ζαμπαλέτα το ανέλυσε στο BBC Sport.

Ο Αργεντινός τόνισε ότι το VAR θα παρέχει έγκαιρα, ακριβή αποτελέσματα, εφόσον οι παίκτες δεν προσπαθούν να το καταχραστούν. «Προσωπικά, μου αρέσει το VAR και είμαι χαρούμενος που πρόκειται να εισαχθεί στην Premier League Για μένα, για να είναι επιτυχημένηη χρήση του, πρέπει να χρησιμοποιηθεί μόνο όταν υπάρχει κάτι σαφές που έχει συμβεί και όχι κάθε φορά που υπάρχει αμφισβητούμενη φάση, επειδή πρέπει να μειώσουμε το χρόνο που χρειάζεται για να ληφθεί μια απόφαση».

«Υπήρξε ένα παιχνίδι κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, εκείνο της Πορτογαλίας εναντίον του Ιράν, το οποίο μετατράπηκε σε χάος επειδή οι παίκτες έπεφταν και ο διαιτητής συνέχιζενα πηγαίνει στο VAR. Αυτός δεν είναι ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να χρησιμοποιηθεί. Δεν θέλουμε να βλέπουμε τους παίκτες και τους προπονητές να κάνουν το… σημάδι μιας τηλεοπτικής οθόνης όλη την ώρα, αλλά πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το σύστημα για να βοηθήσουμε τους διαιτητές να βελτιώσουν τις αποφάσεις τους»!

«Εάν το VAR υπήρχε στην Αγγλία, τότε το τρίτο γκολ της Λίβερπουλ εναντίον μας τον Αύγουστο θα είχε επανεξεταστεί σε λίγα δευτερόλεπτα και θα είχε ακυρωθεί ως οφσάιντ», σημείωσε επίσης.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ