Τζον Κόφι : Το χρυσό ταλέντο της Γιουνάιτεντ που κατέληξε στα αζήτητα! (pics)

Τζον Κόφι : Το χρυσό ταλέντο της Γιουνάιτεντ που κατέληξε στα αζήτητα! (pics)

Κάποτε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πλήρωσε για χάρη του ένα εκατομμύριο λίρες Αγγλίας. Σήμερα ο Τζον Κόφι αν και 24 ετών αγωνίζεται στη Βόρειο Ιρλανδία, έχοντας αλλάξει 15 ομάδες!

Κάποτε θεωρούταν έναν από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ενώ όταν ήταν μόλις 14 ετών, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (με τον Αλεξ Φέργκιουσον στον πάγκο) είχε δαπανήσει 1 εκατομμύριο λίρες Αγγλίας για να τον αποκτήσει από την Μπάρνλεϊ! Τελικά στα 24 του, ο Τζον Κόφι θα αγωνιστεί στην Ντέρι Σίτι της Βορείου Ιρλανδίας, έχοντας γίνει ήδη γυρολόγος!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Κόφι γεννήθηκε το 1993 στη Γκάνα, ωστόσο γρήγορα έλαβε την αγγλική υπηκοότητα. Το 2007, όταν ήταν 14 ετών αποκτήθηκε από τη Μπέρνλι όμως γρήγορα στα πόδια του έπεσαν οι μεγαλύτερες ομάδες της Αγγλίας.

Παρά την πρόταση της ύψους 250.000 λιρών από την Λίβερπουλ, η Μπαρνλεϊ είπε όχι για την παραχώρησή του, ενώ η μεταγραφή του δεν προχώρησε ούτε στην Τσέλσι. Τελικά ο νεαρός τότε φορ… στύλωσε τα ποδάρια και αρνούνταν να επιστρέψει στις προπονήσεις αν δεν του έδινα μεταγραφή.

Ετσι τον Νοέμβριο του 2007 κατέληξε στους κόκκινους διάβολους έναντι του διόλου ευκαταφρόνητου ποσού (βάσει της πολύ νεαρής ηλικίας του) του 1 εκατομμυρίου λιρών!

Αφού αγωνίστηκε για μια τριετία στις μικρές ομάδες της Γιουνάιτεντ, στη συνέχεια προωθήθηκε στην ανδρική, χωρίς όπως επιτυχία. Χωρίς να γράψει ούτε μία συμμετοχή, τη τη σεζόν 2012-13 αγωνίστηκε σε τρεις(!) ομάδες και συγκεκριμένα στις Ρόγιαλ Αντβερπ, στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και στη Νοτς Κάουντι. Ούτε και σε αυτές όμως ο Τζον Κόφι κατάφερε να «φανεί» γράφοντας λίγες συμμετοχές και ελάχιστα γκολ.

Ετσι το 2013 αποκτήθηκε ως ελεύθερος πλέον από τη Μπάρνσλεϊ ενώ ακολούθησαν… αμέτρητες ομάδες, λεπτομέρεια που τον ανήγαγε σε γυρολόγο. Εχουμε και λέμε: Μόλντε, Κρόλεϊ Τάουν, Ρέξαμ, Τέλφορντ Γιουνάιτεντ, Σάουθπορτ, Μπράντφορντ Παρκ Αβενιου (δανεικός), Κόρλεϊ (δανεικός), Στάλεϊμπριτζ Σέλτικ! Για να καταλήξει τώρα στη Ντέρι Σίτι της Βορείου Ιρλανδίας, έχοντας αλλάξει ήδη 15 ομάδες στα 21 του!

«Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον αγόρασε, και στη συνέχεια ακολούθησαν αρκετές άλλες ομάδες στην πορεία του. Αυτή είναι μια καλή ευκαιρία να αναζωογονήσει την καριέρα του», είπε χαρακτηριστικά ο Κένι Σιλς, για τον ύψους 1,83μ. και διεθνή με την U17 της Αγγλίας, Τζον Κόφι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ