Τα χιλιόμετρα είναι λίγα κι η απόσταση μικρή

Τα χιλιόμετρα είναι λίγα κι η απόσταση μικρή

Τους χωρίζουν περίπου 40 χλμ και 2 βαθμοί. Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ συνέχισαν νικηφόρα τις υποχρεώσεις τους στην Premier League επικρατώντας επί των Γουέστ Χαμ (4-0) και Γουότφορντ (3-0) αντίστοιχα και παρέμειναν στην 1η και τη 2η θέση της βαθμολογίας.

Είναι μονάχα οι δυό τους. Παλεύουν σε κάθε ματς να πάρουν τη νίκη, να μη χάσουν έδαφος μέχρι να έρθει η στιγμή να διασταυρώσουν τα ξίφη τους (03/01). Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ συνέχισαν νικηφόρα τις πορείες του στη φετινή Premier League, επικρατώντας επί των Γουέστ Χαμ και Γουότφορντ αντίστοιχα. Έτσι οι Πολίτες παρέμειναν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, με τους Reds να ακολουθούν κατά πόδας στο -2. Την ίδια στιγμή η Γιουνάιτεντ του Ζοσέ Μουρίνιο κόλλησε στο 0-0 με την Κρίσταλ Πάλας στο Όλντ Τράφορντ.

Η βιονική Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα δεν είχε κανένα πρόβλημα κόντρα στη Γουέστ Χαμ. Άνοιξε το σκορ στο 11′ με τον Νταβίντ Σίλβα, ο Στέρλνιγκ λιγότερο από δέκα λεπτά αργότερα, έκανε το 2-0 και ο Σανέ στο 34′ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Στη συνέχεια ο Καταλανός έβαλε την ομάδα στον… αυτόματο πιλότο, μέχρι το τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, όπου ο Σανέ με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα διαμόρφωσε το τελικό 4-0. Κάπως έτσι, οι Πολίτες έγιναν μόλις η δεύτερη μη λονδρέζικη ομάδα που καταφέρνει να κερδίσει έξι διαδοχικά παιχνίδια στην πρωτεύουσα της Αγγλίας, μετά την Πόρτσμουθ το πολύ μακρινό 1950-1951.

Από πλευράς τους, οι Reds είχαν πολύ επικίνδυνο έργο κόντρα στην πολύ ανταγωνιστική φέτος Γουότφορντ (5 νίκες στα 7 τελευταία ματς) η οποία για 66 λεπτά τους κρατούσε στο 0, και τους απειλούσε με απώλεια βαθμών που θα αντιστοιχούσε με σημαντικό χαμένος έδαφος στη μάχη «εκθρόνισης» της Μάντσεστερ Σίτι. Η Λίβερπουλ που φέτος είναι η μόνη που μπορεί να ανταγωνιστεί τους Πολίτες, δείχνει πιο συμπαγής από ποτέ, έχοντας ξορκίσει τους προσωπικούς της δαίμονες. Εκείνους που μπορούσαν να την οδηγήσουν στις πιο αναπάντεχες ήττες.

Μία ωραία ενέργεια του Μανέ από αριστερά και ένα απευθείας σουτ του συνήθης ύποπτου Μοχάμεντ Σαλάχ, αρκούσε για το 0-1 στο 67’. Ο ασκός του Αιόλου είχε ανοίξει και πλέον ο… άρχοντας των μετόπισθεν Βίρτζιλ Φαν Ντάικ αποπνέει εκείνη την αίσθηση εμπιστοσύνης που τόσο είχε λείψει. Μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αλεξάντερ-Άρνολντ δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στον Φόστερ για το 0-2 (76’), ενώ στην εκπνοή ο Φιρμίνο διαμόρφωσε το τελικό 0-3!

Όσο για την νοσούσα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Ζοσέ Μουρίνιο, το πρόγραμμα είχε ακόμα μια «σφαλιάρα». Η Κρίσταλ Πάλας μετρούσε 3 ήττες στα 4 τελευταία παιχνίδια της ωστόσο οι Κόκκινοι Διάβολοι δεν κατάφεραν να πάρουν… κάτι. Οι γηπεδούχοι έκαναν κακό παιχνίδι, ξανά. Στραβοπάτησαν, πάλι. Και φυσικά όλοι περιμένουν το νέο show του Special One.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των 17:00:

Γουέστ Χαμ – Μάντσεστερ Σίτι 0-4
Γουότφορντ – Λίβερπουλ 0-3
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ- Κρίσταλ Πάλας 0-0
Μπράιτον – Λέστερ 0-1
Φούλαμ – Σαουθάμπτον 3-2
Έβερτον – Κάρντιφ 1-1

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ