Τότεναμ – Τσέλσι 3-1

Τότεναμ – Τσέλσι 3-1

Η Τότεναμ επικράτησε με 3-1 της Τσέλσι στο ντέρμπι του Λονδίνου, έβαλε «φρένο» στο αήττητο σερί της, την προσπέρασε στη βαθμολογία και έβαλε πλώρη για... μεγαλεία!

Οι Πετεινοί έβαλαν πλώρη και ξανάρχονται. Έχασαν το πρωτάθλημα από τη Λέστερ το 2016, το έχασαν και από την Τσέλσι το 2017. Φέτος, για πρώτη φορά μετά τη νίκη επί της Τσέλσι (3-1), την οποία «γκρέμισαν» έτσι από την 3η θέση, αντικρίζουν ξανά το σενάριο αυτό ως ρεαλιστικό. Διότι πλέον βρίσκονται όχι μόνο πάνω από τους Μπλέ του Μαουρίτσιο Σάρι, όχι μόνο στο -3 από τη Λίβερπουλ, αλλά και στο -6 από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Πρώτος χτύπησε ο Ντέλε Άλι στο 8′. Μια υπέροχη κεφαλιά του Άγγλου μεσοεπιθετικού, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αριθαμπαλάγα. Δεύτερος χτύπησε ο Χάρι Κέιν 16′. Με ένα σουτ από πολύ μακρινή απόσταση μεν, αλλά και με τον Ισπανό γκολκίπερ της Τσέλσι να έχει σοβαρή ευθύνη. Τρίτος χτύπησε ο Σον στο 55′, αλλά το έκανε πιο εκκωφαντικά από κάθε άλλον. Όταν ξεκίνησε την κούρσα του από αριστερά, «άδειασε» με χαρακτηριστική άνεση δύο παίκτες των φιλοξενούμενων και πάτησε στην περιοχή για να πλασάρει για το 3-0.

Ο Ολιβιέ Ζιρού μείωσε με κεφαλιά στο 85′, όμως ο χρόνος ήταν ελάχιστος. Οι Πετεινοί του Μαουρίσιο Ποτσετίνο πανηγύρισαν μια δίκαιη νίκη, μέσω της οποίας ευελπιστούν να εισέλθουν ξανά σε πορεία πρωταθλητισμού.

Κι όσο η Τότεναμ βλέπει την επάνοδό της να υλοποιείται, η Τσέλσι του Σάρι έχει κάθε λόγο να προβληματίζεται έντονα και να συνειδητοποιεί ότι ανέβασε τον πήχη απότομα. Βλέπει τη λάμψη που έδωσε στον εαυτό της στην αρχή της σεζόν να ξεθωριάσει, αλλά και να μη μοιάζει αρκετά ώριμη ώστε να κοντράρει τις Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι στη μάχη του τίτλου. Βιαστικό συμπέρασμα; Θα το μάθουμε σύντομα.

Τότεναμ: Γιορίς, Οριέ, Φόιτ, Αλντερβάιρελντ, Ντέιβις, Ντάιερ, Σισοκό, Έρικσεν, Άλι (87′ Γουίνκς), Σον (78′ Λαμέλα), Κέιν.

Τσέλσι: Κέπα, Αθπιλικουέτα, Ρούντιγκερ, Νταβίντ Λουίζ, Αλόνσο, Καντέ, Ζορζίνιο, Κόβασιτς (58′ Μπάρκλεϊ), Γουίλιαν (76′ Ζιρού), Μοράτα (58′ Πέδρο), Αζάρ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ