Μπέρνλι – Λίβερπουλ 1-3 (vids)

Μπέρνλι – Λίβερπουλ 1-3 (vids)

Η Μπέρνλι πήγε να ρίξει σε γκέλα την Λίβερπουλ, αλλά οι Ρεντς έδειξαν χαρακτήρα και με γκολ των Μίλνερ (62’), Φιρμίνο (69’) και Σακίρι (90+1’) έκαναν την ολική ανατροπή (1-3) και παρέμειναν σε απόσταση αναπνοής από τη Σίτι. Εκτός έδρας ήττα για την Τσέλσι από την Γουλβς (2-1).

Πολύ σκληρή για να πεθάνει αποδείχθηκε για μια ακόμα φορά η Λίβερπουλ! Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ «άλωσε» με ανατροπή το «Τερφ Μουρ», επικρατώντας της Μπέρνλι με 3-1, για την 15η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ.  Οι Ρεντς τα βρήκαν… μπαστούνια απέναντι στους γηπεδούχους και στο 54’ βρέθηκαν να χάνουν με 1-0, αλλά έδειξαν χαρακτήρα και με γκολ των Μίλνερ (62’), Φιρμίνο (69’) και Σακίρι (90+1’) πήραν το πολυπόθητο τρίποντο της νίκης. Η ομάδα του μεγάλου λιμανιού έφυγε με το διπλό από το Μπέρνλι και παρέμεινε σε απόσταση δύο βαθμών από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι, η οποία χθες επικράτησε με 2-1 στην έδρα της Γουότφορντ.

Μετά από ένα στείρο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο η Λίβερπουλ είχε την κατοχή, αλλά όχι τις μεγάλες ευκαιρίες, η Μπέρνλι βρήκε τον τρόπο στο 54’ να ανοίξει το σκορ με τον Τζακ Κορκ. Οι γηπεδούχοι εκτέλεσαν το κόρνερ που είχαν κερδίσει, ο Ταρσκόφσκι πήρε την κεφαλιά, ο Αλισον έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Κορκ την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0. Η απάντηση της Λίβερπουλ, ωστόσο, ήταν άμεση. Στο 62’ ο Οριγκί έστρωσε στον Μίλνερ και αυτός με σουτ στη γωνία ισοφάρισε σε 1-1 το ματς.

Επτά λεπτά αργότερα ο Βαν Ντάικ βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας της Μπέρνλι, έκανε το γύρισμα στον Φιρμίνο και αυτός με πλασέ σαν σε προπόνηση νίκησε τον Χαρτ και έκανε την ολική ανατροπή! Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ο Σακίρι. Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν ταχύτατα στην κόντρα, ο Σαλάχ άνοιξε ωραία στον συμπαίκτη του και αυτός «εκτέλεσε» τον Χαρτ, βάζοντας το κερασάκι στην τριώροφη τούρτα της Λίβερπουλ. Με αυτό το τρίποντο οι Ρεντς έφτασαν τους 39 βαθμούς και συνεχίζουν το κυνήγι της Σίτι, η οποία μετά το χθεσινό διπλό επί της Γουότφορντ έχει 41 πόντους.

Οι συνθέσεις:

Μπέρνλι: Χαρτ, Μπάρντσλεϊ, Ταρκόφσκι, Μι, Τέιλορ, Γκούντμουντσον, Γουέστγουντ, Κορκ, Μπρέιντι (71′ Λένον), Μπαρνς (83′ Βίντρα), Γουντ (71′ Βόουκς)

Λίβερπουλ: Άλισον, Γκόμεζ (23′ Αλεξάντερ-Άρνολντ), Ματίπ, Φαν Ντάικ, Μορένο (66′ Σαλάχ), Μίλνερ, Χέντερσον, Κεϊτά, Σακίρι, Στάριτζ, Οριγκί (69′ Φιρμίνο)

Κάζο για Τσέλσι, την… δάγκωσαν οι Λύκοι

Βίοι αντίθετοι για Λίβερπουλ και Τσέλσι, με τους Μπλε να γνωρίζουν την ήττα στην έδρα της Γουλβς με 2-1. Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League προηγήθηκε στο 18’ με γκολ του Λόφτους Τσικ, αλλά στη συνέχεια οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν και με δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο έκαναν την ολική ανατροπή, πανηγυρίζοντας μια σπουδαία νίκη. Ο Χιμένεθ στο 59’ ισοφάρισε σε 1-1, με τον Ντιόγκο Τζότα τέσσερα λεπτά αργότερα να κερδίζει τον Κέπα για το 2-1. Οι Μπλε μετά την τετράλεπτη… καταιγίδα της Γουλβς προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν και έφυγαν με σκυμμένα κεφάλια  από το «Μολινό».

Οι συνθέσεις:

Γουλβς: Ρουί Πατρίσιο, Μπένετ, Κόαντι, Μπολί, Ντόχερτι, Μουτίνιο, Σάις, Βινάγκρε, Γουάιτ (72′ Κόστα), Χιμένες, Χότα

Τσέλσι: Κέπα, Αθπιλικουέτα, Ρίντιγκερ, Κρίστενσεν, Μάρκος Αλόνσο, Καντέ (77′ Κόβατσιτς), Φάμπρεγκας, Λόφτους-Τσικ, Ουίλιαν (65′ Πέδρο), Αζάρ, Μοράτα (65′ Ζιρού)

Τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής:

Τρίτη 4/12

Μπόρνμουθ – Χάντερσφιλντ 2-1
Μπράιτον – Κρίσταλ Πάλας 3-1
Γουέστ Χαμ – Κάρντιφ 3-1
Γουότφορντ – Μάντσεστερ Σίτι 1-2 (

Τετάρτη 5/12

Μπέρνλι – Λίβερπουλ 1-3
Φούλαμ – Λέστερ 1-1
Γουλβς – Τσέλσι 2-1
Έβερτον – Νιούκαστλ 1-1
Τότεναμ – Σαουθάμπτον 3-1
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Άρσεναλ 2-2

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ