Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι 2-0

Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι 2-0

Η αψεγάδιαστη μηχανή του Πεπ Γκουαρδιόλα, δεν κατάφερε να περάσει από το Λονδίνο, με την Τσέλσι να επικρατεί 2-0 και το... Λίβερπουλ να πανηγυρίζει!

07/04/ 2018, έγραφε το ημερολόγιο όταν η Μάντσεστερ Σίτι έχασε για τελευταία φορά στην Premier League. Ακολούθησαν 21 παιχνίδια, 18 νίκες, 3 ισοπαλίες. Η λέξη «ήττα» στη γαλάζια πλευρά του Μάντσεστερ είχε ξεχαστεί. Οι Πολίτες αρνούνταν πεισματικά να χάσουν και να υποχωρήσουν από την κορυφή της βαθμολογίας. Όλα αυτά μέχρι το βράδυ του Σαββάτου (08/12). Ο Σάρι πρέπει να είχε καπνίσει καμία δεκαριά τσιγάρα σχεδιάζοντας τον τρόπο που οι παίκτες του θα τσαλάκωναν την αψεγάδιαστη εικόνα της Σίτι του Γκουαρδιόλα. Όμως να που τα κατάφερε, με τους Μπλε να επικρατούν 2-0 μέσα στο Στάμφορντ Μπριτζ και τη Λίβερπουλ να βρίσκει την ευκαιρία να ανέβει προσωρινά (;) στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Ναι. Η Σίτι ήταν και πάλι κυρίαρχη. Στο πρώτο ημίχρονο θαρρείς αγωνιζόταν μόνη της στους φρενήρεις ρυθμούς που μόνο εκείνη ξέρει. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν απειλήσει. Συνυπήρχαν στο χώρο, έχοντας τη δυνατότητα να ανταλλάξουν μόλις 3-4 πάσες. Οι Πολίτες είχαν κατοχή 62%, ακρίβεια πάσας 89%. Ο Στέρλινγκ (9′) και ο Σανέ (32′) είχαν «αγγίξει» το γκολ, όμως ο Κέπα ήταν παρών. Η Τσέλσι είχε β’ πρωταγωνιστικό ρόλο. Ίσως κομπάρσου.

Όμως στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, στην πρώτη της ευκαιρία στο ματς μετά από 44:02 ο Αζάρ έκανε άψογα το γύρισμα από αριστερά την κατάλληλη στιγμή και ο διερχόμενος Ν’ Γκολο Καντέ «εκτέλεσε» τον Έντερσον ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του (1-0). Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 57′ ο Γουόκερ έφτασε κοντά στην ισοφάριση, όμως βρήκε και πάλι μπροστά του τον Κέπα που πραγματοποίησε έξοχη απόκρουση. Κι όσο ο Πεπ έσπαγε το κεφάλι του στον πάγκο, η Τσέλσι έφτασε και σε δεύτερο γκολ στο 78′ με τον Νταβίντ Λουίζ να πιάνει την κεφαλιά μετά την σέντρα του Αζάρ για το τελικό 2-0 των Μπλε του Λονδίνου που ανέβηκαν στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, με τη Λίβερπουλ να αναρριχάται μόνη πρώτη στο ρετιρέ!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τσέλσι: Κέπα, Λουίζ, Ρίντιγκερ, Αθπιλικουέτα, Μάρκος Αλόνσο, Ζορζίνιο, Καντέ, Κόβατσιτς (65′ Μπάρκλεϊ), Γουίλιαν (75′ Λόφτους Τσικ), Πέδρο, Αζάρ (90′ Ζιρού).

Μάντσεστερ Σίτι: Εντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Λαπόρτ, Ντελφ, Φερναντίνιο, Σίλβα (68′ Γκιουντογκάν), Μπερνάρντο Σίλβα, Μαχρέζ (84′ Φόντεν), Σανέ (53′ Ζεσούς), Στέρλινγκ.

Η βαθμολογία:

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ