Αν όχι και τώρα, πότε;

Αν όχι και τώρα, πότε;

29 χρόνια μετά το τελευταίο της πρωτάθλημα, η Λίβερπουλ πάει από ρεκόρ σε ρεκόρ και δείχνει πιο έτοιμη, γεμάτη και καλή από ποτέ για να επιστρέψει στον «θρόνο»!

«Η Λίβερπουλ πηγαίνει για πρωτάθλημα». Φράση ανεδαφική, στα όρια του ανεκδότου τα τελευταία 28 χρόνια. Φράση που σχεδόν δεν τολμά πια ακόμη και να την τραγουδήσει το Κοπ. Το περίφημο πέταλο των φανατικών των Reds. Φράση, όμως, που αρχίζει να αποκτά σοβαρότητα και ρεαλισμό. Από φέτος. Με την αρμάδα του Γιούργκεν Κλοπ να παίρνει παραμάζωμα κάθε αντίπαλο που έχει βρεθεί στο διάβα της. Να προελαύνει με 13 νίκες και 3 ισοπαλίες σε 16 παιχνίδια πραγματοποιώντας το καλύτερο ξεκίνημα των τελευταίων 26 ετών. Να είναι μόνη και… καμαρωτή στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ. Με εξαιρετικό ποδόσφαιρο και άμυνα που… σπάει κόκαλα (6 γκολ παθητικό, αλλά και 34 τέρματα ενεργητικό με τον «βαρύ οπλισμό» του ρόστερ της, Μοχάμεντ Σαλάχ και Σαντιό Μανέ να έχει πάρει φωτιά μετά από ένα νωθρό ξεκίνημα!

Η φετινή έκδοση της Λίβερπουλ του Κλοπ δείχνει ικανή και κυρίως έτοιμη να διεκδικήσει το Ιερό Δισκοπότηρο της Πρέμιερ Λιγκ. Δείχνει αποφασισμένη και γεμάτη λύσεις για να μπορέσει να πρωτεύσει σε ένα πρωτάθλημα που δεν έχει κατακτήσει ποτέ. Όχι, η Λίβερπουλ δεν έχει κατακτήσει την Πρέμιερ Λιγκ. Το τελευταίο της τρόπαιο (από τα συνολικά 18) χάνεται στο μακρινό 1990. Όταν ακόμη οι ομάδες δεν είχαν ιδρύσει την Πρέμιερ και το πρωτάθλημα διοργανωνόταν από τη Football League.

Φέτος, όμως, όλα φαίνονται αλλιώς. Οι προσθήκες των Αλισον, Κεϊτά, Σακίρι και Φαμπίνιο, έχουν δώσει βάθος, λύσεις και… ασφάλεια στον Κλοπ. Έχουν κάνει τους Reds να δείχνουν ικανοί να φτάσουν ως τέλος του δρόμου. Κι ας έχουν απέναντί τους το θηρίο των 100 βαθμών πέρυσι (σ.σ. Μάντσεστερ Σίτι), αλλά και την ανανεωμένη Τσέλσι, του… παλαιών αρχών και ιδεών, Μαουρίτσιο Σάρι.

Μετά το πέρας 16 αγωνιστικών, οι Κόκκινοι έχουν πραγματοποιήσει το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας τους σε επίπεδο Premier League! Η Λίβερπουλ έχει ανάγκη από ρεκόρ. Κυρίως, έχει ανάγκη από… επιβεβαίωση. Να πειστεί ότι μπορεί. Διότι έως τώρα δεν έχει πείσει πολλούς. Αγωνιστικά θριαμβεύει, αλλά πολλοί ψηφίζουν νέο «γλίστρημα του Τζέραρντ», όπως πριν από τέσσερα χρόνια. Και στηρίζουν τη… βεβαιότητά τους στη «loser» φύση που έχει προσβάλει σαν ιός τον σύλλογο εδώ και χρόνια, αλλά στην κακοδαιμονία του Κλοπ να αντεπεξέλθει στους «τελικούς» (1/6).

Την ίδια στιγμή, όμως, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, η Λίβερπουλ φιγουράρει στη 2η θέση των φαβορί για την κατάκτηση της κορυφής στην Πρέμιερ Λιγκ, με απόδοση περίπου στο 3.00. Και βρίσκεται πίσω μόνο από τη Σίτι, η οποία θεωρείται ως αδιαφιλονίκητο φαβορί από τους Book, με αποδόσεις που κυμαίνονται περίπου στο 1.50!

Και όλα αυτά, με τον Σαλάχ και τον Μανέ να έχουν ανεβάσει κατακόρυφα ρυθμούς τον τελευταίο μήνα. Ο Αιγύπτιος, που πέρυσι τελείωσε τη σεζόν με 32 γκολ στην Πρέμιερ, φέτος έχει ήδη 10 τέρματα στο πρωτάθλημα, μετά το χατ τρικ επί της Μπόρνμουθ (0-4) ενώ μετράει και 5 ασίστ. Ο Σαλάχ στις πρώτες αγωνιστικές μετρούσε 3 γκολ και 2 ασίστ, όμως ήταν δεδομένο πως δεν θα συνέχιζε έτσι. Στις επόμενες 10 αγωνιστικές είναι ο εκπληκτικός παίκτης που θαυμάσαμε πέρσι με τη φανέλα των Reds.

Από την έναρξη της προηγούμενης σεζόν, η Λίβερπουλ έχει πετύχει 177 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Πόσα από αυτά έχουν την άμεση συμμετοχή του Σαλάχ; Τα 72 (54 γκολ, 18 ασίστ), σε σύνολο 73 αγώνων. Κάτι που σημαίνει ότι ο 26χρονος επιθετικός έχει άμεση συμμετοχή στο 40.6% των γκολ! Το ακόμη πιο εντυπωσιακό; Ο Σαλάχ είναι… άχαστος στο Ανφιλντ. Κυριολεκτικά. Μπορεί ο Αιγύπτιος να μην σκόραρε στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι με την Έβερτον (1-0) πριν μια βδομάδα, όμως συνολικά έχει πετύχει 34 γκολ σε 36 παιχνίδια στην έδρα της ομάδας του! Ο «βασιλιάς» του Κοπ, όπως ήδη έχει βαφτιστεί.

Εκεί όπου υποδέχεται τη Νάπολι μεσοβδόμαδα για το Champions League και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην πιο κρίσιμη βδομάδα της σεζόν. Εκεί ο Σαλάχ καλείται να δείξει, μαζί με τους συμπαίκτες του, ότι φέτος είναι η χρονιά της Λίβερπουλ. Η χρονιά του πρωταθλήματος. Αυτό έχει τη μεγαλύτερη σημασία για τους κόκκινους, ακόμα και αν αυτό στοιχίσει την πρόκριση στους «16» του Champions League, όπως στοίχισε τον αποκλεισμό από το League Cup. Και ότι τον ερχόμενο Μάιο, 29 χρόνια μετά το 1990, το τρόπαιο θα «αράξει» στο λιμάνι του Μέρσισαϊντ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ