Συγκομιδή – ρεκόρ στην ιστορία της Τότεναμ στην Premier League

Συγκομιδή – ρεκόρ στην ιστορία της Τότεναμ στην Premier League

Η Τότεναμ διανύει την κορυφαία σεζόν της από τη σύσταση της Premier League, αφού οι 36 βαθμοί που έχει συγκεντρώσει σε 16 αγωνιστικές αποτελούν συγκομιδή - ρεκόρ.

Δεν είναι φανερό, γιατί πάνω από το κεφάλι της έχει τις αφηνιασμένες Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι, οι οποίες βρίσκονται στις καλύτερες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας τους. Αλλά η Τότεναμ είναι καταπληκτική (και) τη φετινή σεζόν. Οι Πετεινοί συνεχίζουν να αρνούνται πεισματικά, σχεδόν προκλητικά προς τον ίδιο τους τον εαυτό, να εισέλθουν στο πανηγύρι της δαπάνης των εκατομμυρίων τα καλοκαίρια, όμως βλέπουν για ακόμα μία σεζόν τον Μαουρίσιο Ποτσετίνο και τα «παιδιά» του να μην πτοούνται από το γεγονός αυτό.

Πάμε και στο δια ταύτα, μιας και δεν μιλάμε απλά για πειστική εικόνα ή για κάποιου είδους θεωρητικολογία και υποκειμενική κρίση. Μιλάμε για αποτελέσματα, έστω κι αν η σημασία αυτών υποβαθμίζεται λόγω του επιπέδου του ανταγωνισμού. Οι 36 βαθμοί που έχει συγκεντρώσει η Τότεναμ στα 16 πρώτα ματς του αγγλικού πρωταθλήματος, είναι η κορυφαία συγκομιδή στην ιστορία της από τη σύσταση της Premier League!

Οι Λονδρέζοι έχουν ξεπεράσει μόλις δύο φορές έχουν ξεπεράσει αυτό το νούμερο σε 16 παιχνίδια κι αυτό συνέβη περισσότερο από 50 χρόνια πριν. Τη σεζόν 1956-1957 είχαν φτάσει τους 37 βαθμούς και την αντίστοιχη του 1960-1061 στους 46. Μέχρι σήμερα, κάτι αντίστοιχο δεν είχε επαναληφθεί.

Είναι αμφίβολο το κατά πόσο αυτό είναι οιωνός περί του ότι η Τότεναμ είναι έτοιμη να κατακτήσει τον τίτλο από τους Πολίτες του Πεπ Γκουαρδιόλα και τους Κόκκινους του Γιούργκεν Κλοπ. Είναι όμως, αδιαμφισβήτητα, οιωνός για μια καλύτερη Premier League, πάνω που πολλοί υπέθεταν πως ο ανταγωνισμός είχε οδηγηθεί σε ταβάνι. Με τόσο καλούς όλους τους μεγάλους της Αγγλίας, πλην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η φετινή περίοδος αποδεικνύει το αντίθετο.

Πόσω μάλλον για την ίδια την Τότεναμ, που κάθε χρόνο αναρωτιόμαστε «πόσο θ’ αντέξει;» και κάθε χρόνο μας διαψεύδει με απόλυτη συνέπεια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ