Σαουθάμπτον – Άρσεναλ 3-2

Σαουθάμπτον – Άρσεναλ 3-2

Η Σαουθάμπτον διέκοψε το αήττητο σερί της Άρσεναλ, επικρατώντας 3-2 και πήρε βαθμολογική ανάσα στη μάχη της αποφυγής της επικίνδυνης ζώνης. Η Τσέλσι έκανε τη δουλειά της κόντρα στη Μπράιτον (1-2) και προσπέρασε τους Κανονιέρηδες στον πίνακα της βαθμολογίας!

Δεκατέσσερα ματς αήττητη ήταν η Άρσεναλ στην Premier League, όμως το εμπόδιο της Σαουθάμπτον δεν κατάφερε να το προσπεράσει. Γνώρισε την ήττα με 3-2 και υποχώρησε στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας, με την Τσέλσι να κάνει τη… δουλειά της κόντρα στην Μπράιτον και να την προσπερνά. Οι Άγιοι προηγήθηκαν δύο φορές με τους Κανονιέρηδες να ισοφαρίζουν και τις δύο. Προς την εκπνοή του αγώνα όμως, μια άστοχη έξοδος του Λένο κόστισε την ήττα για την Άρσεναλ (3-2).

Πιο αναλυτικά, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 20′ με κεφαλιά του Ινγκς. Πριν κλείσει το ημίχρονο μάλιστα, ο ίδιος έβαλε ξανά μπροστά την ομάδα του και πάλι με κεφαλιά. Ωστόσο οι Κανονιέρηδες είχαν απάντηση. Ο Μιχιταριάν ισοφάρισε σε 1-1 στο 24′ και στο 73′ σε 2-2. Το τρίτο τέρμα των Άγιων όμως, έμεινε… αναπάντητο από την ομάδα του Ουνάι Έμερι. Ο Όστιν και πάλι με κεφαλιά, πέντε λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα, «έγραψε» το τελικό 3-2 που δίνει μεγάλη ανάσα στην Σαουθάμπτον στη μάχη της να αποφύγει την επικίνδυνη ζώνη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Σαουθάμπτον: ΜακΚάρθι, Μπέντναρεκ, Γιοσίντα, Βέστεγκααρντ, Βάλερι, Χόιμπιεργκ, Ρομέου, Τάργκετ, Ρέντμοντ (63′ Λονγκ), Άρμστρονγκ (90′ + 4′ Τζόνσον), Ινγκς (71′ Όστιν)

Άρσεναλ: Λένο, Λιχστάινερ (74′ Μέιτλαντ – Νάιλς), Κοσιελνί, Τζάκα, Μπεγερίν (45′ Λακαζέτ), Τορέιρα, Γκεντουζί, Μονρεάλ, Μκιταριάν, Ομπαμεγιάνγκ, Ιγουόμπι (70′ Εζίλ)

Μπράιτον – Τσέλσι 1-2

Με βασικό πρωταγωνιστή της και πάλι τον δαιμόνιο Βέλγο, Εντέν Αζάρ, η Τσέλσι επικράτησε 2-1 της Μπράιτον εκτός έδρας και έμεινε πρώτη στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Πιο αναλυτικά με πολύ ωραία ατομική ενέργεια του Αζάρ που έδωσε «ασίστ» στον Πέδρο, οι φιλοξενούμενοι στο 17′ άνοιξαν το σκορ. Λίγο μετά το πρώτο ημίωρο και πάλι ο Αζάρ έφυγε στην πλάτη της άμυνας και με εξαιρετικό τελείωμα έκανε το 0-2. Στο 64′ ο Μάρκο Αλόνσο σημάδεψε δοκάρι και δύο λεπτά αργότερα ο Μαρτς μείωσε για την Μπράιτον σε 1-2.

Οι Μπλε του Λονδίνου λίγο έλειψε να μπουν σε περαιτέρω μπελάδες όταν ο Μαρτς απώλεσε μεγάλη ευκαιρία για το 2-2. Εν τέλει η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι έμεινε όρθια, κράτησε το υπέρ της 2-1 ως το σφύριγμα της λήξης και με 34 βαθμούς (συν την αναπάντεχη βαθμολογική απώλεια της Άρσεναλ) έμεινε μόνη τέταρτη στο βαθμολογικό πίνακα της Premier League!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπράιτον: Ράιαν, Μπερνάρντο, Μπαλογκούν, Ντανκ, Μοντόγια, Πρέπερ, Στίφενς, Μαρτς, Νοκαέρ (83’ Λοκάντια), Γκρος (81’ Μπισουμά), Μάρεϊ (60’ Αντόνε)

Τσέλσι: Κέπα, Αθπιλικουέτα, Νταβίντ Λουίζ, Ρούντιγκερ, Μάρκος Αλόνσο, Καντέ, Ζορζίνιο, Κόβατσιτς (75’ Μπάρκλεϊ), Πέδρο (66’ Λόφτους-Τσικ), Γουίλιαν, Αζάρ (83’ Ζιρού)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ