Μάντσεστερ Σίτι – Κρίσταλ Πάλας 2-3 (vid)

Μάντσεστερ Σίτι – Κρίσταλ Πάλας 2-3 (vid)

Ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς και η παρέα του «άλωσαν» το Ετιχαντ (2-3) και έκαναν το καλύτερο δώρο στην Λίβερπουλ, που πλέον βρίσκεται στο +4 από τους Πολίτες - Γκέλα για την Τσέλσι, που ηττήθηκε εντός έδρας με 1-0 από την Λέστερ!

Το καλύτερο Χριστουγεννιάτικο δώρο έκανε στην Λίβερπουλ η Κρίσταλ Πάλας του Λούκα Μιλιβόγεβιτς! Οι Αετοί με ηγέτη τον Σέρβο μέσο επικράτησαν εκτός έδρας με 3-2 της Μάντσεστερ Σίτι, για την 18η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ και έδωσαν τη δυνατότητα στην ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ να ξεφύγει με 4 πόντους από τους Πολίτες.

Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού σκόραρε το τρίτο γκολ της Κρίσταλ Πάλας και επισφράγισε με τον καλύτερο τρόπο την εξαιρετική του εμφάνιση στο άντρο των πρωταθλητών Αγγλίας. Ο διεθνής άσος έκοβε και… έραβε στη μεσαία γραμμή, βοηθώντας τα μέγιστα την ομάδα του να φύγει με το διπλό από το Ετιχαντ.

Από την άλλη, η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα πάτησε την… μπανανόφλουδα και βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Οι Πολίτες έπεσαν στην παγίδα που τους έστησε η Κρίσταλ Πάλας, με την Λίβερπουλ να έχει στρογγυλοκαθίσει πλέον για τα καλά στην κορυφή της βαθμολογίας.

Στα του παιχνιδιού, η Μάντσεστερ Σίτι ξεκίνησε καλύτερα και στο 27’ προηγήθηκε με γκολ του Γκουντογκάν, μετά από πάσα του Ντελφ. Όλα έμοιαζαν ιδανικά για τους γηπεδούχους, οι οποίοι ήθελαν πάση θυσία τη νίκη για να επιστρέψουν στην πρώτη θέση. Ο Μιλιβόγεβιτς και οι συμπαίκτες του, ωστόσο, είχαν διαφορετική άποψη. Στο 33’ η Κρίσταλ Πάλας ισοφάρισε σε 1-1 με τον Σλουπ, με τον Τάουνσεντ δύο λεπτά αργότερα να σκοράρει ένα αδιανόητο γκολ και να φέρνει τα πάνω-κάτω στο Ετιχαντ. Στο 51’ οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι, με τον Λούκα Μιλιβόγεβιτς να σκοράρει για το 3-1. Η Σίτι εμφανώς επηρεασμένη από το τριπλό χτύπημα της Κρίσταλ Πάλας, προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 3-2 με τον Ντε Μπρόινε στο 85’.

Μετά τη σημερινή ήττα, η Σίτι έμεινε στους 44 βαθμούς, με την Λίβερπουλ να έχει 48 και να μπαίνει στον… Γολγοθά που ακολουθεί με 4 πόντους αβάντζο.

Βάρντι και… τέζα η Τσέλσι

Σε γκέλα ολκής υπέπεσε και η Τσέλσι, η οποία ηττήθηκε εντός έδρας από την Λέστερ με 1-0. Οι Μπλε παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, με τους φιλοξενούμενους να σκοράρουν με τον Βάρντι στο 52’ και να φεύγουν με το τρίποντο της νίκης από το Στάμφορντ Μπριτζ. Οι γηπεδούχοι εγκλωβίστηκαν στην πολύ καλή άμυνα των Αλεπούδων, οι οποίες πέτυχαν τη μεγαλύτερη νίκη τους στη φετινή σεζόν. Μετά την ήττα, η Τσέλσι έμεινε στους 37 βαθμούς και πλέον ισοβαθμεί στην τέταρτη θέση με την Αρσεναλ, η οποία νωρίτερα κέρδισε με 3-1 την Μπέρνλι.

«Διπλά» για Σαουθάμπτον και Γουότφορντ 

Από εκεί και πέρα, στα υπόλοιπα παιχνίδια που πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου, η Μπόρνμουθ νίκησε με 2-0 την Μπράιτον, η Σαουθάμπτον κέρδισε εκτός έδρας με 3-1 την Χάντερσφιλντ, ενώ μεγάλη εκτός έδρας νίκη πέτυχε και η Γουότφορντ απέναντι στην Γουέστ Χαμ (0-2). Το Νιούκαστλ-Φούλαμ ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες στο απόλυτο μηδέν (0-0). Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης το παιχνίδι Κάρντιφ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που είναι προγραμματισμένο για τις 19:30.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής:

Γουλβς-Λίβερπουλ                 0-2
(18΄ Σαλάχ, 68΄ Φαν Ντάικ)

Άρσεναλ-Μπέρνλι                  3-1
(14΄, 48΄ Ομπαμεγιάνγκ, 90+1΄ Ιουόμπι – 63΄ Μπαρνς)

Μπόρνμουθ-Μπράιτον               2-0
(21΄, 77΄ Μπρουκς)

Τσέλσι-Λέστερ                    0-1
(51΄ Βάρντι)

Χάντερσφιλντ-Σαουθάμπτον         1-3
(58΄ Μπίλινγκ – 15΄ Ρέντμοντ, 42΄πεν. Ινγκς, 71΄ Ομπαφέμι)

Μάντσεστερ Σίτι-Κρίσταλ Πάλας    2-3
(27΄ Γκιντογάν, 85΄ Ντε Μπρόινε – 33΄ Σλουπ, 35΄ Τάουνσεντ, 52΄πεν. Μιλιβόγεβιτς)

Νιούκαστλ-Φούλαμ                 0-0

Γουέστ Χαμ-Γουότφορντ            0-2
(30΄πεν. Ντίνεϊ, 88΄ Ντεουλοφέου)

Κάρντιφ-Μάντσεστερ Γ.           19:30
Έβερτον-Τότεναμ                 23/12

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ