Το πρώτο ματς στην ιστορία της Premier League με προπονητές άνω των 70 ετών

Το πρώτο ματς στην ιστορία της Premier League με προπονητές άνω των 70 ετών

Ιστορικό ματς για την Premier League το σημερινό ανάμεσα σε Κρίσταλ Πάλας και Κάρντιφ, καθώς πρόκειται για την πρώτη φορά που κάθονται προπονητές άνω των 70 ετών στους πάγκους των δύο ομάδων.

Ένα πολύ ιδιαίτερο στατιστικό στοιχείο προκύπτει από την αναμέτρηση Κρίσταλ Πάλας – Κάρντιφ (26/12, 17:00), στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Premier League, το οποίο και την καθιστά ιστορική. Αυτό δεν αφορά ούτε στους ποδοσφαιριστές, ούτε στις δύο ομάδες που τίθενται αντιμέτωπες. Έχει να κάνει με τη μάχη των πάγκων.

Κι αυτό γιατί πρόκειται για το πρώτο παιχνίδι στην ιστορία της πρώτης κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου, της Premier League, που τίθενται αντιμέτωποι δύο προπονητές άνω των 70 ετών. Ο λόγος για τον Νέιλ Γουόρνοκ της Κάρντιφ, ηλικίας 70 ετών και 25 ημερών, και τον -σαφώς πιο αναγνωρίσιμο- Ρόι Χόντσον της Κρίσταλ Πάλας, ηλικίας 71 ετών και 139 ημερών.

Ο Γουόρνοκ βρίσκεται στο πόστο αυτό από τις 5 Οκτωβρίου του 2016, έχοντας συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2020 και μετρώντας 106 εμφανίσεις στον πάγκο της Κάρντιφ, ενώ ο Χόντσον βρίσκεται στην Κρίσταλ Πάλας από τις 12 Σεπτεμβρίου του 2017, έχοντας καταγράψει 58 ματς στην τεχνική ηγεσία της.

Οι δύο προπονητές έχουν διανύσει σπουδαίες καριέρες στο αγγλικό ποδόσφαιρο, με τον Χόντσον ειδικά να έχει περάσει από κορυφαίες ομάδες όπως η Λίβερπουλ, η Ίντερ, αλλά και η εθνική Αγγλίας. Ο Γουόρνοκ έμεινε σε σχετικά χαμηλότερο επίπεδο, καταφέρνοντας να ανεβάσει τον πήχη του τα τελευταία χρόνια, αναλαμβάνοντας ομάδες όπως η ΚΠΡ, η Λιντς και η Πρίσταλ Πάλας, λίγο πριν καθίσει στον πάγκο της Κάρντιφ.

Το χαρακτηριστικό tweet της στατιστικής υπηρεσίας Opta:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ