Μπράιτον – Άρσεναλ 1-1

Μπράιτον – Άρσεναλ 1-1

Η Άρσεναλ προηγήθηκε με γκολ του Ομπαμεγιάνγκ στο 7', όμως ο Λοκάντια ισοφάρισε για την Μπράιτον στο 35' για το τελικό 1-1 και χάρισε στην Τσέλσι την ευκαιρία να ανέβει στο +2 από τους 5ους Κανονιέρηδες.

Ο Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ ήταν εκεί για να κάνει το καθήκον του. Αυτό που μας έχει συνηθίσει τη φετινή σεζόν ο Γκαμπονέζος. Ήταν στο 7ο λεπτό, όταν η ατομική ενέργεια του Αλεξάντρ Λακαζέτ φάνηκε προς στιγμήν να μη βγαίνει σε καλό, όμως στην πορεία της φάσης η μπάλα κατέληξε στα πόδια του πρώην επιθετικού της Ντόρτμουντ στα αριστερά της περιοχής, ο οποίος εκτέλεσε με «σεντροφορίσια» δεινότητα για το 0-1. Κι η Μπράιτον ήταν τόσο καλή και γρήγορη στις αντεπιθέσεις, που ακόμα και ο πιο αδαής παρατηρητής μπορούσε να το δει. Θα την έβρισκε της δική της «βολή» σε μια αντεπίθεση. Έτσι κι έγινε.

Στο 35ο λεπτό η φάση ξεκινά με εκτέλεση κόρνερ των Κανονιέρηδων. Ακολουθεί απομάκρυνση, υπέροχη βαθιά μπαλιά, κακή αντίδραση της άμυνας της Άρσεναλ και τετ-α-τετ του Γιούργκεν Λοκάντια, που πέρασε τον Μπερντ Λένο και έσπρωξε την μπάλα προ κενής εστίας για το τελικό 1-1. Η Άρσεναλ δεν είχε απάντηση. Έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Ομπαμεγιάνγκ τέσσερα λεπτά πριν την ισοφάριση και στη συνέχεια περιορίστηκε με σχετική ευκολία από την ομάδα του Κρις Χιούτον.

Οι Λονδρέζοι του Ουνάι Έμερι έμειναν χωρίς νίκη για τρίτο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι και βλέπουν το «άστρο» τους να αργοσβήνει. Η πρόοδος υπό τις οδηγίες του Ισπανού είναι δεδομένη. Όσο δεδομένη είναι όμως η πρόοδος της Premier League της φετινής σεζόν. Η τετράδα προφανώς δεν είναι ανέφικτος, αλλά είναι δύσκολος στόχος. Ακόμα και για την -συγκριτικά με προηγούμενες σεζόν- πολύ καλύτερη Άρσεναλ της φετινής περιόδου.

Μπράιτον (Κρις Χιούτον): Ράιαν, Μοντόγια, Ντάφι, Μπαλογκούν, Μπερνάρντο, Στίφενς, Μαρτς, Πρέπερ, Γκρος, Λοκάντια (86’ Νοκαέρ), Μάρεϊ (79’ Αντόνε)

Άρσεναλ (Ουνάι Έμερι): Λένο, Κολάσινατς, Παπασταθόπουλος, Κοσιελνί (70’ Μέιτλαντ-Νάιλς), Λίχσταϊνερ, Γκεντουζί, Τζάκα, Τορέιρα, Οζίλ (46’ Ιβόμπι), Λακαζέτ (62’ Ράμσεϊ), Ομπαμεγιάνγκ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ