Λίβερπουλ – Άρσεναλ: Ένα ντέρμπι αποδείξεων

Λίβερπουλ – Άρσεναλ: Ένα ντέρμπι αποδείξεων

Η Λίβερπουλ και η Άρσεναλ συγκρούονται στο Άνφιλντ στο τελευταίο ντέρμπι για το 2018, με τους μεν να θέλουν να αποδείξουν πως φέτος είναι η χρονιά τους και τους δε ότι κανείς δεν μπορεί να τους ξεγράψει.

Με ένα από τα πιο παραδοσιακά ντέρμπι του αγγλικού ποδοσφαίρου πέφτει αυλαία στην Premier League για το 2018, καθώς η Λίβερπουλ υποδέχεται την Άρσεναλ στο Άνφιλντ (19:30) στην έναρξη του δεύτερου γύρου. Οι κόκκινοι κλείνουν τις υποχρεώσεις τους για το τρέχον έτος απέναντι στους κανονιέρηδες σε ένα παιχνίδι που θα κρίνει πολλά για τη χρονιά που διανύουμε και για τους δύο.

Από τη μία η Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ που προελαύνει κυριολεκτικά, σκορπίζοντας όποιον βρίσκει στο διάβα της και δίκαια βρίσκεται στην κορυφή της Premier League. Από την άλλη η Άρσεναλ του Ουνάι Έμερι που αρέσει, αλλά και πάλι όπως και επί Βενγκέρ βρίσκεται μεταξύ τετράδας κι έξω και γενικότερα δεν δείχνει ικανή να διεκδικήσει ακόμα το βήμα παραπάνω.

Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην κορυφή και στο +6 από τη δεύτερη Τότεναμ μετά από την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, είναι πρωταθλητές χειμώνα και μοιάζουν πιο κοντά από ποτέ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η Λίβερπουλ οργιάζει από τον περασμένο Αύγουστο, μετρώντας συνολικά σε 19 παιχνίδια 16 νίκες και 3 ισοπαλίες, με μόλις 7 γκολ παθητικό και 43 ενεργητικό. Μια πραγματική μηχανή έχει δημιουργήσει ο Κλοπ που δύσκολα μπορεί κανείς να την σταματήσει. Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν πως θα ολοκληρώσει τη χρονιά ακόμα και αήττητη, ενώ σήμα κατατεθέν αποτελεί και πάλι στην επίθεση ο Μοχάμεντ Σαλάχ, ενώ αμυντικά ο Φαν Ντάικ είναι μια τουλάχιστον ηγετική φυσιογνωμία.

Όσον αφορά τώρα τους κανονιέρηδες θέλουν να την… σπάσουν στους κόκκινους, καθώς και να κυνηγήσουν το τρίποντο που θα τους βάλει ξανά σε «τροχιά» τετράδας (στο -2 μέχρι στιγμής από την 4η Τσέλσι). Η Άρσεναλ φέτος είναι ελκυστική, αποδίδει πολύ όμορφο ποδόσφαιρο και διαθέτει μια τετράδα μπροστά εξαιρετική. Οι Ομπαμεγιανγκ, Λακαζέτ, Μικιταριάν και Οζίλ έχουν ανεβάσει επίπεδο τους Λονδρέζους, η γενικότερη παρουσία έμπειρων παικτών και του Έμερι δίνει ελπίδες στον κόσμο της ομάδας, αλλά και φέτος δεν πρόκειται να διεκδικήσει τον τίτλο. Και πάλι κάτι λείπει από τον Άρσεναλ, η οποία όμως θέλει να αποδείξει στο Άνφιλντ πως είναι ένας τεράστιος σύλλογος και να επιστρέψει στις νίκες μετά τα τελευταία στραβοπατήματα προκειμένου να μπει και στην τετράδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι οι δύο ομάδες είχαν έρθει ισόπαλες με 1-1 στο Έμιρεϊτς σε ένα παιχνίδι με πολύ γρήγορο τέμπο και κάτι ανάλογο περιμένουμε και σήμερα. Συνολικά στα μεταξύ τους ματς η Άρσεναλ έχει τον πρώτο λόγο, καθώς σε 225 αγώνες οι κανονιέρηδες μετρούν 86 νίκες, η Λίβερπουλ 78 και 61 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, διαθέσιμος ξανά για τον Κλοπ είναι ο Αλμπέρτο Μορένο, ενώ δεν υπολογίζονται εκ νέου οι τραυματίες Γκόμεζ, Μάτιπ και Σολάνκε. Για την Άρσεναλ, οι Χόλντινγκ, Μαυροπάνος, Γουέλμπεκ, Μπεγερίν και Μχιταριάν παραμένουν εκτός και θα απουσιάσουν από τη σημερινή σπουδαία αναμέτρηση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ