Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπόρνμουθ 4-1

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπόρνμουθ 4-1

Με τον Πολ Πογκμπά να πετυχαίνει δύο γκολ και να έχει μία ασίστ, αλλά και έναν υπέροχο Μάρκους Ράσφορντ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επιβλήθηκε με 4-1 της Μπόρνμουθ στο Ολντ Τράφορντ και πανηγύρισε την τρίτη νίκη της σε ισάριθμα ματς με τον Σόλσκιερ στον πάγκο της.

Το θηρίο κοιμόταν. Κι αν σας ακούγεται υπερβολικός ο χαρακτηρισμός «θηρίο» για τον Πολ Πογκμπά, βάλτε τα κάτω και αναλογιστείτε τις βλέψεις με τις οποίες έφτασε στο Ολντ Τράφορντ το καλοκαίρι του 2016, τότε ως η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του αθλήματος. Ένας μέσος που, τουλάχιστον σε ό,τι έχει να κάνει με την ποικιλία στα στοιχεία που τον διακρίνουν, δεν δύναται να συγκριθεί με κανέναν.

Που ήμασταν; Α, ναι! Εκεί που το θηρίο κοιμόταν. Και ξαφνικά, ο Ζοζέ Μουρίνιο αποχωρεί. Το από ποιον αντικαθίσταται, μάλλον έχει από μικρή έως μηδαμινή σημασία. Ο Πορτογάλος έφυγε κι ο Πογκμπά (δείχνει να) το γιορτάζει. Το θηρίο ξύπνησε.

Μετά από δύο ασίστ και δύο γκολ σε ισάριθμους αγώνες στην Premier League, ήρθε και το αποκορύφωμα στο τρίτο παιχνίδι δίχως την παρουσία του Μουρίνιο. Ο Γάλλος μέσος πέτυχε δύο γκολ κόντρα στην Μπόρνμουθ, το πρώτο με προβολή στο 5′ και το δεύτερο με κεφαλιά στο 34′. Κι είχε και μία ασίστ στο 72′, όταν βρήκε όμορφα τον Ρομελού Λουκάκου κι ο Βέλγος φορ έγραψε το τελικό 4-1. Τι άλλο να κάνει για να δηλώσει την ευχαρίστησή του με την απόφαση της διοίκησης;

Εκτός από τον Πογκμπά, όμως, υπήρχε κι ένας υπέροχος Μάρκους Ράσφορντ. Ο Άγγλος «χόρεψε» την άμυνα της Μπόρνμουθ στη φάση του πρώτου γκολ και έπειτα «σέρβιρε» την μπάλα πάνω στην κίνηση του Πογκμπά, ενώ πέτυχε κι ένα τέρμα με προβολή στο 45′, δένοντας έτσι το… γλυκό.

Και κάπως έτσι, οι Κόκκινοι Διάβολοι σε κάνουν να πιστεύεις ότι εξακολουθούν να βρίσκονται μέσα στους στόχους τους. Σε κάνουν να σκέφτεται πως η τετράδα δεν είναι μακρινό σενάριο, ούτε άπιαστο όνειρο, όπως ενδεχομένως μπορούσες να πεις επί Μουρίνιο. Ο Σόλσκιερ δεν έχει κάνει θαύματα. Η απομάκρυνση του Μουρίνιο, πάλι…

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ): Ντε Χέα, Μπαϊγί, Λίντελοφ, Γιανγκ, Σο, Μάτιτς, Ερέρα (76′ Περέιρα), Πογκμπά, Λίνγκαρντ, Ράσφορντ (70′ Λουκάκου), Μαρσιάλ (82′ Τζόουνς).

Μπόρνμουθ (Έντι Χάουι): Μπέγκοβιτς, Ακε (82′ Μινγκς), Κουκ, Ντάνιελς, Αϊμπ, Μπρουκς (66′ Μουσέτ), Σέρμαν, Ρίκο, Στάνισλας, Γουίλσον (66′ Φρέιζερ), Κινγκ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ