Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ 2-1

Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ 2-1

«Φωτιά» στην κορυφή της Premier League, καθώς η Σίτι ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής με 2-1 επί της Λίβερπουλ. Οι «Πολίτες» μείωσαν στους 4 βαθμούς την απόσταση από τους «Κόκκινους» και με σκόρερ τους Αγουέρο και Σανέ τους έσπασαν το αήττητο! Είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Φιρμίνιο.

Μια πιο ουσιαστική και εύστοχη Σίτι, επικράτησε της Λίβερπουλ στο Μάντσεστερ με 2-1 (21η αγωνιστική) και έβαλε «φωτιά» στην κορυφή της Premier League. Στους 50 βαθμούς η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, μείωσε στους 4 από τους κόκκινους που έμειναν στους 54, γνωρίζοντας την πρώτη της ήττα στο φετινό πρωτάθλημα.

Το ματς τα είχε όλα. Φάσεις, αγωνία ως το τελευταίο δευτερόλεπτο, δοκάρι (για τη Λίβερπουλ), ανατροπές και τρία γκολ. Η Σίτι που πανηγύρισε την 16η νίκη της σκόραρε με τους Αγουέρο και Σανε στο 41′ και το 72′ αντίστοιχα, με τους φιλοξενούμενους να έχουν ισοφαρίσει προσωρινά με τον Φιρμίνιο στο 65′.

Θυμηθείτε εδώ την εξέλιξη της αναμέτρησης

Ασφυκτικό πρέσινγκ από τη Σίτι, δοκάρι η Λίβερπουλ
Το πρώτο 20λεπτο της αναμέτρησης κύλησε με τη Σίτι να έχει την κατοχή και τον έλεγχο του ματς, αλλά τη Λίβερπουλ να έχει μια εντυπωσιακή διπλή ευκαιρία  στο 18’ για να ανοίξει το σκορ.

Οι «Πολίτες» βασιζόμενοι σε ένα φοβερό ασφυκτικό πρέσινγκ με το οποίο έκλεισαν όλους τους χώρους δεν άφηναν τους κόκκινους να πάρουν… ανάσα. Από την άλλη όμως δεν κατάφεραν να γίνουν απειλητικοί, αδυνατώντας να φτιάξουν την παραμικρή κλασική φάση.

Οι ομάδα του Κλοπ δεν μπορούσε αναπτυχθεί σωστά, όμως λίγο πριν τη συμπλήρωση του πρώτου 20λέπτου είχε μια αριστοτεχνική αντεπίθεση στην οποία «έκρυψε» τη μπάλα!

Στην κατάληξή της ο Σαλάχ έβγαλε τον Μανέ φάτσα με τον Εντερσον, ο οποίος πλάσαρε, με τη μπάλα να τραντάζει το δεξιό δοκάρι. Στη συνέχεια της φάσης, Στόουνς, στην προσπάθεια του να διώξει, λίγο έλειψε να σημειώσει αυτογκόλ μέσω της… πλάτης του τερματοφύλακα της ομάδας του, για να διώξει ο ίδιος πάνω στη γραμμή.

Αρκεί να πούμε ότι η μπάλα δεν πέρασε τη γραμμή για μόλις 1,1 εκατοστό!

Για ελάχιστα χιλιοστά η μπάλα δεν πέρασε τη γραμμή στη φάση του 18′

Σουτάρα ο Αγουέρο και 1-0!
Η πρώτη φορά που η ομάδα του Γκουαρδιόλα απείλησε ήταν στο 28’ με ένα σουτ του Σίλβα μέσα από την περιοχή στα σώματα. Η 2η ήταν και η «φαρμακερή» όμως για τους φιλοξενούμενους.

Επαναπαύτηκε η Σίτι, ισοφάρισε η Λίβερπουλ
Το πρώτο ημίωρο του Β’ μέρους κύλησε χωρίς κάτι το ιδιαίτερο. Η μεν Σίτι είχε γυρίσει πιο πίσω θέλοντας να διασφαλίσει το προβάδισμα, με «όπλο» φυσικά την ικανή αμυντικής της λειτουργία.

Η Λίβερπουλ παρέμεινε ακίνδυνη, ωστόσο η είσοδος του Φαμπίνιο και το γεγονός ότι οι οι γηπεδούχοι παραχώρησαν μέτρα στο γήπεδο, άλλαξε την εικόνα του ματς.

Στο 63’ ο Φιρμίνιο… προειδοποίησε τους γηπεδούχους, για να παραβιάσει την εστία τους ένα λεπτό αργότερα (64’). Μετά από σέντρα του Άρνολντ και άψογο γύρισμα του Ρόμπερτσον ο Φιρμίνο έκανε προ κενής εστίας το 1-1 με κοντινή κεφαλιά.

Είχε απάντηση η Σίτι
Η Σίτι μετά την ψυχρολουσία βγήκε και πάλι μπροστά και άρχισε δημιουργεί καταστάσεις για την αντίπαλη άμυνα. Ετσι στο 72’ ο Σανέ με εξαιρετικό διαγώνιο σουτ (μετά από ασίστ του Στέρλινγκ) έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι και στα δίχτυα για το 2-1, σε νέα έκρηξη των οπαδών των γηπεδούχων.

Στο υπόλοιπο το ματς έγινε… ροντέο με την αγωνία να χτυπάει κόκκινο καθώς το παιχνίδι άνοιξε. Μάλιστα είχαμε δύο σπουδαίες φάσεις για τη Σίτι και μία για τη Λίβερπουλ. Στο 83′ Εντερσον νίκησε τον Σαλάχ, ενώ ένα λεπτό νωρίτερα ο Αλισον είχε πει όχι στον Στέρλινγκ. Στο 90, ο κακός απόψε Λόβρεν έκανε νέο λάθος με τον Άλισον ωστόσο να λέει «όχι» στον Σίλβα και στη συνέχεια το σουτ του Στέρλινγκ να φεύγει άουτ!

Το 2-1 παρέμεινε τελικά ως και το 5ο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, με τη Σίτι να παίρνει μια νίκη που δίνει νέο χρώμα στην μάχη της κορυφής.

Η δύσκολη φάση
Στο 52΄ η Σίτι ζήτησε πέναλτι σε ένα μαρκάρισμα του Αρνολντ στον Στέρλινγκ μέσα στην περιοχή, σε μια φάση που ήταν πολύ οριακή. Πάντως ο παίκτης των γηπεδούχων άρχισε να πέφτει στο έδαφος πριν τον αγκαλιάσει ο αντίπαλός του.

Σε φάση διαρκείας στην οποία η άμυνα της Λίβερπουλ ολιγώρησε και ομαδικά και ατομικά ο Αγουέρο με έναν-κεραυνό από το αριστερό δοκάρι αιφνιδίασε Λοβρέν και Αλισον για να «σκίσει» τα κόκκινα δίχτυα για το 1-0! Περιττό να πούμε ότι ακολούθησε… έκρηξη των οπαδών των γηπεδούχων που πανηγύρισαν δεόντως αυτό το καταπληκτικό τέρμα.

ΓΚΟΛ: 41’ Αγουέρο, 72’ Σανέ – 64’ Φιρμίνιο
ΔΟΚΑΡΙΑ: 18΄ Μανέ
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 30’ Κομπανί 45+1’ Λαπόρτ, 89’ Μπ. Σίλβα, 90+5′ Εντερσον – 20’ Λοβρεν, 38’ Βαϊνάλντουμ

Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Ντανίλο, Στόουνς, Κομπανί (88’ Οταμέντι), Λαπορτ (86’ Γουόκερ), Φερναντίνιο, Νταβίντ Σίλβα (65’ Γκουντογκάν), Σανέ, Μπερνάρντο Σίλβα, Στέρλινγκ, Αγκουέρο.

Λίβερπουλ (Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ – Άρνολντ, Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Μίλνερ (57΄ Φαμπίνιο), Βαϊνάλντουμ (86’ Στάριτζ), Μανέ (77’ Σακίρι), Σαλάχ, Φιρμίνο

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ