«Μήτρογλου, η τρίτη χειρότερη μεταγραφή αγγλικής ομάδας τον Ιανουάριο»

«Μήτρογλου, η τρίτη χειρότερη μεταγραφή αγγλικής ομάδας τον Ιανουάριο»

Η πασίγνωστη ιστοσελίδα FourFourTwo κατέταξε τη μεταγραφή του Κώστα Μήτρογλου από τον Ολυμπιακό στη Φούλαμ ως την τρίτη χειρότερη στην ιστορία που έχει κάνει ομάδα της Premier League τον Ιανουάριο.

Είναι γνωστό ότι η συνεργασία του Κώστα Μήτρογλου με τη Φούλαμ το 2014 κάθε άλλο παρά στέφθηκε από επιτυχία. Τρεις εμφανίσεις και κανένα γκολ. Αυτός ήταν ο απολογισμός του με τους Λονδρέζους, έως ότου επιστρέψει στον Ολυμπιακό με τη μορφή δανεισμού το καλοκαίρι του ίδιου έτους.

Ήταν ένα διάστημα που κάποιοι διαδοχικοί τραυματισμοί είχαν ταλαιπωρήσει και με το παραπάνω τον Έλληνα επιθετικό, μετά από ένα εκπληκτικό εξάμηνο με τη φανέλα των Ερυθρόλευκων στο πρώτο μισό της σεζόν 2013-2014, το οποίο επέφερε τη μεταγραφή του στην αγγλική ομάδα έναντι περίπου 15.000.000 ευρώ.

Εν συνεχεία ο (πλέον) 30χρονος βρήκε τον εαυτό του στην Μπενφίκα και έφτασε σε σημείο να καταστήσει εαυτόν αναγνωρίσιμο σε κάθε ποδοσφαιρική γωνιά της Ευρώπης, αλλά αυτό δεν αναιρεί πως το τεράστιο ποσό που σπατάλησαν εκείνο τον Ιανουάριο πήγε στράφι, δεδομένου και ότι στο τέλος της σεζόν οι Λονδρέζοι υποβιβάστηκαν, ακριβώς διότι το πρώτιστο πρόβλημα ήταν η επίδοσή τους στο σκοράρισμα.

Σήμερα (04/01), λοιπόν, τέσσερα χρόνια μετά από εκείνη τη μεταγραφή και με αφορμή το γεγονός ότι μπήκαμε στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, η πασίγνωστη διεθνής ιστοσελίδα FourFourTwo κατέταξε τον Μήτρογλου τρίτο σε μία λίστα που δεν αποτελεί διαφήμιση ούτε για τον ίδιο, ούτε για τη Φούλαμ. Ο λόγος για εκείνη που αφορά στις δέκα χειρότερες μεταγραφές του Ιανουαρίου στην ιστορία της Premier League.

Όσο για τις δύο πρώτες θέσεις, αυτές καταλαμβάνονται από τους Φερνάντο Τόρες και Άντι Κάρολ που πήγαν στη Λίβερπουλ στο 2011, και που το περιοδικό τους τοποθέτησε μαζί στη δεύτερη θέση, ενώ την πρωτιά «κατέκτησε» ο Σάβιο Ενσερέκο και η μετακίνησή του από την Μπρέσια στη Γουέστ Χαμ. Στη λίστα βρίσκεται και ο πρώην στόπερ του Παναθηναϊκού, Ζαν Αλαΐν Μπουμσόνγκ.

Αναλυτικά:

1. Σάβιο Ενσερέκο: Από Μπρέσια σε Γουέστ Χαμ

2. Φερνάντο Τόρες και Άντι Κάρολ: Από Λίβερπουλ σε Τσέλσι το 2011 και από Νιούκαστλ σε Λίβερπουλ το 2011 αντίστοιχα

3. Κώστας Μήτρογλου: Από Ολυμπιακό σε Φούλαμ το 2014

4. Γκουίντο Καρίγιο: Από Μονακό σε Σαουθάμπτον το 2018

5. Αφόνσο Άλβες: Από Χέερενφεεν σε Μίντλεσμπρο το 2008

6. Κρις Σαμπά: Από Ανζί σε ΚΠΡ το 2013

7. Μπένι ΜακΚάρθι: Από Μπλάκμπερν σε Γουέστ Χαμ το 2010

8. Ζαν Αλαΐν Μπουμσόνγκ: Από Ρέιντζερς σε Νιούκαστλ το 2005

9. Ζαν Μακούν: Από Λιόν σε Άστον Βίλα το 2011

10. Χουάν Κουδράδο: Από Φιορεντίνα σε Τσέλσι το 2015

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ