Δίνουν ευκαιρίες στα νέα ταλέντα οι ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ;

Δίνουν ευκαιρίες στα νέα ταλέντα οι ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ;

Από τη Λέστερ που ποντάρει στους νεαρούς ποδοσφαιριστές, μέχρι την Κάρντιφ των… γερόντων!

Πρέμιερ Λιγκ, το κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης. Η άνθιση του αγγλικού ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια είναι τέτοια ώστε τα έσοδα από τηλεοπτικά συμβόλαια που λαμβάνουν οι 20 ομάδες της πρώτης κατηγορίας, να είναι «αμύθητα».

Χαρακτηριστικό είναι ότι τα χρήματα που διαθέτουν για μεταγραφές οι ομάδες της ουράς στην Πρέμιερ Λιγκ, είναι περισσότερα από αυτά που ξοδεύουν ομάδες που έχουν ως στόχο τις Ευρωπαϊκές θέσης στα υπόλοιπα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Ο πακτωλός χρημάτων που σπαταλούν όμως, δεν έχει αποτρέψει τις αγγλικές ομάδες από το να εξελίσσουν και νέα ταλέντα.

Ποια ομάδα όμως είναι αυτή πουν εμπιστεύεται περισσότερα τους νεαρούς ποδοσφαιριστές και ποντάρει στην εξέλιξή τους; Είναι κάποια από τις κορυφαίες πέντε, κάποια από αυτές που παλεύουν για τη σωτηρία; Η μάχη για τους στόχους της κάθε ομάδας επηρεάζουν τον χρόνο συμμετοχής των νεαρών παικτών;

Η Λέστερ στην κορυφή!

Σύμφωνα με το BBC Sports, ο σύλλογος που δίνει τις περισσότερες ευκαιρίες σε παίκτες κάτω των 22 ετών είναι η Λέστερ.

Ο Κλοντ Πιουέλ δείχνει τεράστια εμπιστοσύνη στους νεαρούς ποδοσφαιριστές που διαθέτει. Χαρακτηριστικό είναι ότι τρεις από τους βασικότερους παίκτες της φετινής σεζόν είναι ο Γουίλφριντ Ντιντί, ο Μπέν Τσίλγουελ και ο Τζέιμς Μάντισον.

Συνολικά τα αγωνιστικά λεπτά ποδοσφαιριστών κάτω των 22 για τη Λέστερ φέτος είναι 8.373. Για να καταλάβετε το μέγεθος του αριθμού, δεύτερη στη σχετική κατηγορία είναι η Αρσεναλ με 4.467!

Μπορεί λοιπόν ο Γάλλος προπονητής των «αλεπούδων» να είναι το πρώτο φαβορί απόλυσης από πάγκο ομάδας της Πρέμιερ, αλλά πίσω του έχει αφήσει πολύ σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον του συλλόγου.

Τρίτη ομάδα της λίστας είναι η Έβερτον του Μάρκο Σίλβα. Οι «εφοπλιστές» έχουν αρκετά σκαμπανεβάσματα στην φετινή τους πορεία, αλλά αν υπολογίσουμε την απειρία των νεαρών ποδοσφαιριστών και τις αρκετές μεταγραφές του καλοκαιριού αυτό είναι απολύτως λογικό.

Ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού σιγά σιγά χτίζει ένα σύνολο που δείχνει ικανό να καταφέρει αρκετά σε Αγγλία και Ευρώπη.

Η μάχη της παραμονής για την Κάρντιφ… κόβει τον δρόμο στα ταλέντα.

Στον αντίποδα, τελευταία της λίστας είναι η Κάρντιφ. Οι Ουαλοί ποντάρουν στην εμπειρία των μεγαλύτερων ηλικιακά ποδοσφαιριστών για την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία.

Τα λεπτά συμμετοχής που έχει δώσει ο Νιλ Γουόρνοκ στους νεαρούς ποδοσφαιριστές είναι μηδέν! Ναι καλά διαβάσατε μηδέν!

Ακριβώς πάνω από την Κάρντιφ βρίσκεται η Τσέλσι. Ο Μαουρίτσιο Σάρι στους πειραματισμούς του για να βρει τη χημεία που θα κάνει τους μπλε του Λονδίνου διεκδικητές του τίτλου, δεν περιλαμβάνει και τόσο τα… ταλεντάκια που διαθέτει.

Με μόλις 151 λεπτά χρόνο συμμετοχής, η Τσέλσι είναι 19η της λίστας, αποδεικνύοντας ότι δεν είναι ο στόχος της κάθε ομάδας που καθορίζει τις ευκαιρίες που θα πάρουν οι νεαροί ποδοσφαιριστές, αλλά ο προπονητής και μόνο!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ