Το «7» που έριξε… το Μάντσεστερ και τρελαίνει τη Λίβερπουλ

Το «7» που έριξε… το Μάντσεστερ και τρελαίνει τη Λίβερπουλ

Ήττα –με ανατροπή- της Σίτι στο Νιουκάστλ (2-1), ανοίγει τον δρόμο στη Λίβερπουλ για το +7. Καρδιά αλλά και… «χαστούκι» για τη Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ με Μπέρνλι (2-2)

Για να μην το… χάσουμε στο μέτρημα πριν καν ανακατέψουμε την… τράπουλα: Ο Πεπ Γκουαρδιόλα δεν έγινε ο πρώτος προπονητής στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ που φτάνει τις 77 σε 100 ματς (ξεπερνώντας το ρεκόρ του Σερ Άλεξ).

Επίσης ο Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ δεν έγινε ο πρώτος προπονητής της Πρέμιερ Λιγκ που ξεκίνησε στο δυσκολότερο πρωτάθλημα του κόσμου με 7 νίκες στη σειρά.

Και μιας και μαζεύτηκαν μπόλικα «7» σε ρεκόρ που περίμεναν πολλοί και… πολύ, αλλά δεν έγιναν; Συγκρατήστε και το πιο ενδιαφέρον 7άρι της παρέας: Διότι αν η Λίβερπουλ αύριο βράδυ στο Άνφιλντ επικρατήσει της Λέστερ ξεφεύγει πάλι με +7 στη βαθμολογία. Και μετά… ελάτε να τη πιάσετε

Ναι, τέτοιο παράξενο παιχνίδι γύρω από τον αριθμό «7» στην εμβόλιμη αγωνιστική (24η) της Πρέμιερ Λιγκ. Με τη Μάντσεστερ Σίτι να προηγείται μόλις στο 1΄(Αγκουέρο) αλλά να χάνει με ανατροπή στην έδρα της Νιουκάστλ (2-1) απο τα γκολ του Ρόντον (66΄) και του Ρίτσι (81΄πεν). Και με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να γκελάρει στο Ολντ Τράφορντ ισοφαρίζοντας στο 93΄ τη Μπέρνλι (2-2). Ηρωϊκό αν σκεφτεί κανείς πως βρέθηκε να χάνει με 0-2 ως το 88΄ (Μπαρνς 51΄, Γουντ 81΄) αλλά και πάλι γκέλα. Τόσο γκέλα που δεν περνά απαρατήρητη αν και ο Πογκμπά (87΄ πεν) και ο Λίντελοφ (90΄+3΄) βάλθηκαν να θυμίσουν παιδιά του προπονητή τους. Κάτι τέτοια άλλωστε δεν έκανε ο Σόλκιερ ερχόμενος απο τον πάγκο στα χρόνια του Σερ Άλεξ; Κάπως έτσι δεν έφερνε τα πάνω-κάτω σαν ποδοσφαιριστής; Φαίνεται πως τώρα τα εμπνέει και σαν προπονητής. Μόνο που σημασία έχει να γίνεται η δουλειά ολόκληρη. Διότι η Γιουνάιτεντ με αυτή τη γκέλα έμεινε πίσω στη μάχη του Τσάμπιονς Λιγκ. Πολλώ δε μάλλον μετά τη νίκη της Άρσεναλ (2-1) επί της Κάρντιφ (Ομπαμεγιάνγκ 66΄ πεν, Λακαζετ 83΄/Μέντες 90΄).  Πλέον οι Λονδρέζοι ανέβηκαν στους 47 και συνάντησαν εκεί τους συμπολίτες τους, της Τσέλσι που αύριο φιλοξενούνται απο τη Μπόρνμουθ.  Η Γιουνάιτεντ έμεινε στους 45.

Τι να πει και η Σίτι όμως; Αν η Λίβερπουλ νικήσει τη Λέστερ αύριο επαναφέρει την απόσταση στους επτά βαθμούς. Και πλέον δεν υπάρχει ματς ανάμεσα τους. Πλέον η Λίβερπουλ έχει μπροστά της ολόκληρο διάδρομο για να το πάει έτσι ως το φινάλε. Οι Reds του Γιούργκεν Κλοπ που ως τώρα σε 11 εντός έδρας ματς έχουν 10 νίκες και 1 ισοπαλία.

Τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής:

Άρσεναλ-Κάρντιφ 2-1 (66΄ πεν. Ομπαμεγιάνγκ, 83΄ Λακαζέτ – 90΄+2 Μέντες-Λέινγκ)

Φούλαμ-Μπράιτον 4-2 (47΄ Τσέιμπερς, 58΄, 74΄ Μίτροβιτς, 79΄ Βιέτο – 3΄, 17΄ Μάρεϊ)

Χάντερσφιλντ-Έβερτον 0-1 (3΄ Ριτσάρλισον)

Γουλβς-Γουέστ Χαμ 3-0 (66΄ Σαΐς, 80΄, 86΄ Χιμένες)

Μάντσεστερ Γ.-Μπέρνλι 2-2 (88΄ πεν. Πογκμπά, 90΄+2 Λίντελοφ – 51΄ Μπαρνς, 81΄ Γουντ)

Νιούκαστλ-Μάντσεστερ Σίτι 2-1 (66΄ Ροντόν, 80΄ πεν. Ρίτσι – 1΄ Αγκουέρο)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ