Ο Κλοπ δεν έχει χάσει τον… ύπνο του

Ο Κλοπ δεν έχει χάσει τον… ύπνο του

Ο προπονητής της Λίβερπουλ παραχώρησε συνέντευξη στο BBC λίγο πριν το μεγάλο παιχνίδι με την Λέστερ κι εντυπωσίασε με τον τρόπο που διαχειρίζεται την πίεση για την κατάκτηση του τίτλου στην Πρέμιερ Λιγκ

Η Νιούκαστλ έκανε το «μπαμ» το βράδυ της Τρίτης επικρατώντας της Μάντσεστερ Σίτι με 2-1. Και ήταν μια νίκη που πανηγυρίστηκε πολύ στο Άνφιλντ καθώς διαμορφώνει νέα δεδομένα στην μάχη των κόκκινων με τους citizens για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Αγγλία.

Νέα δεδομένα αν βέβαια η Λίβερπουλ καταφέρει να κερδίσει απόψε την Λέστερ καθώς σε μια τέτοια περίπτωση η διαφορά θα πάει στους εφτά βαθμούς. Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως οι οπαδοί των κόκκινων περιμένουν πως και πως την αναμέτρηση με τις αλεπούδες.

Το ίδιο φυσικά και ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, με τον Γερμανό τεχνικό να γνωρίζει πολύ καλά πόσο σημαντικό θα είναι για την ομάδα του, να πάρει τη νίκη κόντρα στις «αλεπούδες».

Η Λίβερπουλ θέλει να πάρει το πρωτάθλημα σχεδόν μετά από 30 χρόνια και όλοι καταλαβαίνουν πως η πίεση που υπάρχει στην ομάδα του λιμανιού είναι μεγάλη. Κι όταν υπάρχει πίεση σε μια ομάδα για την επίτευξη ενός μεγάλου στόχου όπως είναι για την Λίβερπουλ η κατάκτηση του πρωταθλήματος, τότε ο προπονητής της ομάδας είναι υποχρεωμένος να βρει τρόπους για να διαχειριστεί την κατάσταση.

Και δεν χωρά αμφιβολία πως ο Γιούργκεν Κλοπ είναι ίσως ο κατάλληλος άνθρωπος για να οδηγήσει αυτή την περίοδο την Λίβερπουλ στην υλοποίηση του μεγάλου στόχου. Τούτο μπορεί εύκολα να το διακρίνει κάποιος και από τα λεγόμενα του Γερμανού προπονητή, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στο BBC και οι απαντήσεις του παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Αισθάνεται λοιπόν πίεση ο προπονητής της Λίβερπουλ; Του έχει γίνει έμμονη ιδέα η κατάκτηση του πρωταθλήματος, σε σημείο που να μην κοιμάται τα βράδια; Η απάντηση είναι κατηγορηματική. Ο Κλοπ κοιμάται τις νύχτες και δηλώνει πως δεν υπάρχει στρες.

«Κανένα στρες, κανένα άγχος. Το ζητούμενο είναι η απόλαυση και αυτό ακριβώς θέλω να πετύχουμε. Ας απολαύσουμε την πορεία που κάνουμε, ας απολαύσουμε την διαδρομή και την προσπάθεια μας και ας διεκδικήσουμε τους στόχους μας. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ποιος θα είναι πρώτος στο φινάλε.

Εγώ απολαμβάνω την δουλειά με τα παιδιά. Και απόλαυσα ότι πήγαμε πέρυσι στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, παρά το ότι δεν καταφέραμε να κατακτήσουμε το τρόπαιο», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο προπονητής των κόκκινων και πρόσθεσε.

«Δεν είμαι στρεσαρισμένος. Η διεκδίκηση ενός πρωταθλήματος δεν είναι το πιο αγχωτικό πράγμα στον κόσμο. Σίγουρα όμως είναι έντονο και πολλές φορές τα παιχνίδια είναι τόσο κοντά το ένα με το άλλο, που δεν προλαβαίνεις να προετοιμάσεις την ομάδα σου όπως θέλεις.

Το ποδόσφαιρο δεν είναι το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο. Βέβαια βλέποντας αυτή την περίοδο τους οπαδούς της Λίβερπουλ καταλαβαίνω ότι φαντάζει ως το πιο σημαντικό και θα ήθελα να είμαι οπαδός. Θα ήμουν ενθουσιασμένος.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι αν κάποιος μου έλεγε στο ξεκίνημα της σεζόν ότι θα έχουμε διαφορά τεσσάρων βαθμών από τον δεύτερο, έχοντας παίξει δύο φορές με την Σίτι και την Άρσεναλ θα το χαρακτήριζα απίθανο. Κανείς όμως δεν μπορεί να είναι σίγουρος για την κορυφή».

Ο προπονητής της Λίβερπουλ γνωρίζει πολύ καλά ότι το αποψινό παιχνίδι της ομάδας του απέναντι στην Λέστερ είναι κάτι παραπάνω από σημαντικό. Ίσως και να έχει χαρακτήρα «τελικού» για τους κόκκινους καθώς μια νίκη επί των «αλεπούδων» θα δώσει τεράστια ώθηση στην αρμάδα του λιμανιού, στην προσπάθεια που κάνει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Κλοπ ξέρει ότι έχει μπροστά του μια πολύ μεγάλη ευκαιρία και είναι λογικό να θέλει να διώξει το άγχος και την πίεση από το Άνφιλντ. Ο Γερμανός τεχνικός είναι έτοιμος να γράψει ιστορία και θέλει να γίνει ο προπονητής που θα οδηγήσει την Λίβερπουλ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από τρεις δεκαετίες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ