Λίβερπουλ – Λέστερ 1-1

Λίβερπουλ – Λέστερ 1-1

Η Λίβερπουλ έμεινε ισόπαλη (1-1) με την Λέστερ και απώλεσε μεγάλη ευκαιρία να ξεφύγει με +7 από την Μάντσεστερ Σίτι. Στο +5 οι Reds που παραμένουν πρωτοπόροι.

Η Νιουκάστλ του Ράφα Μπενίτεθ της προσέφερε την Τρίτη (29/01) ένα μεγάλο δώρο. Αλλά η Λίβερπουλ έστρεψε αλλού το βλέμμα της και το αρνήθηκε. Κόλλησε στο 1-1 με την Λέστερ στο Άνφιλντ κι εκεί που θα μπορούσε να αποσπαστεί με επτά βαθμούς από την δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι, θα πρέπει να πορευτεί με το +5. Ο Μανέ ήταν ο σκόρερ των Reds, ο Μαγκουάιαρ «έκλεψε» τον βαθμό για τις Αλεπούδες.

Το πρωτάθλημα φαίνεται στον ορίζοντα πιο ευδιάκριτα από ποτέ άλλοτε τα τελευταία 29 χρόνια. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ μοιάζει ικανή στα πιο τρελά της βράδια να νικήσει κάθε αντίπαλο, όμως κάτι από το φάντασμα του παρελθόντος (αυτό που την οδηγούσε σε αναπάντεχες γκέλες) πλανάται ακόμα πάνω από το Λίβερπουλ. Ακόμα κι έτσι όμως, η ομάδα του Μέρσισαϊντ κρατάει την πρώτη θέση της βαθμολογίας στο χέρι της.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους γηπεδούχους με τον Μανέ μόλις στο 3ο λεπτό να ανοίγει το σκορ. Ωστόσο εν τέλει εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο άσχημα εντός έδρας ματς της χρονιάς για τη Λίβερπουλ που τα βρήκε σκούρα κόντρα στη Λέστερ.  Ο Μάντισον έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 1-1 στο 20ο λεπτό και ο Μαγκουάιρ στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου έφερε πανικό στο Άνφιλντ ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στην επανάληψη μάλιστα ο Μάντισον «άγγιξε» το γκολ και την ανατροπή ενώ στη συνέχεια οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να διασπάσουν την πολύ καλά οργανωμένη άμυνα των Αλεπούδων που όπως ήταν αναμενόμενο οπισθοχώρησαν για να κρατήσουν ως το τέλος τον πολύτιμο βαθμό.

Οι γηπεδούχοι ζήτησαν και πέναλτι στο 57′ σε ανατροπή του Κεϊτά με τον Άτκινσον να λέει «παίζετε» και παρά την αγωνιώδη προσπάθειά τους ως το τέλος να σκοράρουν δεν τα κατάφεραν με αποτέλεσμα ναι μεν να αυξάνουν τη διαφορά τους από τους Πολίτες στο +5, αλλά όχι τόσο όσο μπορούσαν.

Μπόρνμουθ – Τσέλσι 4-0

Εντυπωσιακή η Μπόρνμουθ συνέτριψε την Τσέλσι (4-0) και βάζει πλώρη για οκτάδα! Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κινγκ, που σκόραρε δις, τα Κεράσια σόκαραν τους Μπλε του Λονδίνου που δείχνει να διανύει περίοδο κρίσης. Η ομάδα του Σάρι είχε δοκάρι στο 7′ με τον Κόβασιτς, αλλά ο Μπόρουτς βρέθηκε σε πολύ καλό βράδυ και κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του. Το ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες (0-0) και κανείς δεν θα φανταζόταν ό,τι ακολούθησε.Στην επανάληψη, ο Τζόσουα Κινγκ, έπειτα από ασίστ του Μπρουκς έκανε το 1-0 για την Μπόρνμου, ο Σάρι όσο κι αν ανακάτευε την τράπουλα δεν μπορούσε να βρει λύση, ο Μπρουκς στο 63΄έκανε το 2-0 για την ομάδα του και λιγότερο από δέκα λεπτά αργότερα  ο Kινγκ έκανε το 3-0. Το… κερασάκι στην τούρτα ήρθε από τον Ντάνιελς στην εκπνοή του αγώνα. Με την Μπόρνμουθ να παίρνει μια μεγάλη νίκη που την φέρνει στην 10η θέση με 33 βαθμούς, την στιγμή που η Τσέλσι έκανε ένα βήμα πίσω στη μάχη για τις θέσεις που οδηγούν στα… αστέρια.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Άρσεναλ-Κάρντιφ 2-1 (66΄ πεν. Ομπαμεγιάνγκ, 83΄ Λακαζέτ – 90΄+2 Μέντες-Λέινγκ)

Φούλαμ-Μπράιτον 4-2 (47΄ Τσέιμπερς, 58΄, 74΄ Μίτροβιτς, 79΄ Βιέτο – 3΄, 17΄ Μάρεϊ)

Χάντερσφιλντ-Έβερτον 0-1 (3΄ Ριτσάρλισον)

Γουλβς-Γουέστ Χαμ 3-0 (66΄ Σαΐς, 80΄, 86΄ Χιμένες)

Μάντσεστερ Γ.-Μπέρνλι 2-2 (88΄ πεν. Πογκμπά, 90΄+2 Λίντελοφ – 51΄ Μπαρνς, 81΄ Γουντ)

Νιούκαστλ-Μάντσεστερ Σίτι 2-1 (66΄ Ροντόν, 80΄ πεν. Ρίτσι – 1΄ Αγουέρο)

Μπόρνμουθ-Τσέλσι 4-0 (47΄, 74΄ Κινγκ, 63΄ Μπρουκς, 90΄+4 Ντάνιελς)

Σαουθάμπτον-Κρίσταλ Πάλας 1-1 (77΄ Πρόουζ – 41΄ Ζαχά)

Λίβερπουλ-Λέστερ 1-1 (3΄ Μανέ – 45΄ Μαγκουάιρ)

Τότεναμ-Γουότφορντ 2-1 (80΄ Χέουνγκ-Μιν, 87΄ Γιορέντε – 38΄ Κάθκαρτ)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ