Λούκα, ο θρύλος του Σέλχαρστ Παρκ

Λούκα, ο θρύλος του Σέλχαρστ Παρκ

Ήταν τέλη Γενάρη του 2017, όταν ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς, εντάχθηκε στην Κρίσταλ Πάλας από τον Ολυμπιακό. Έκτοτε ο Σέρβος μέσος έχει σημειώσει 19 γκολ τα περισσότερα από κάθε άλλο παίκτη της ομάδας.

Όταν έφυγε από τον σύλλογο με ένα μακροσκελές μήνυμά του στο Instagram, έκανε την δική του προσωπική αποτίμηση. Ανέφερε πολλές φορές το πόσο δύσκολο είναι για έναν ποδοσφαιριστή να αγωνίζεται σε μία ομάδα στην οποία η ισοπαλία… δεν είναι αποδεκτή. Τις ίδιες και παραπάνω, σημείωσε ότι νιώθει περήφανος που αποτέλεσε μέλος της ερυθρόλευκης οικογένειας, ενώ κλείνοντας ευχαρίστησε τους οπαδούς της ομάδας, τους προπονητές, το τεχνικό επιτελείο, τον Πρόεδρο του συλλόγου. Ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς αναφέρεται στον Ολυμπιακό με κάθε ευκαιρία και στο Λιμάνι παρακολουθούν την εξέλιξή του γνωρίζοντας ότι πρόκειται για δικό τους παιδί.

«Ήταν όνειρο για μένα να παίξω στην Premier League. Είναι το μεγαλύτερο και πιο σκληρό πρωτάθλημα στον κόσμο. Το έκανα μέσω του Ολυμπιακού και η Κρίσταλ Πάλας μου έδωσε τη δυνατότητα. Δεν περίμενα πως θα γινόμουν ο ηγέτης και ο αρχηγός του Ολυμπιακού. Μου έδωσε την ευκαιρία και δούλεψα σκληρά για να τα καταφέρω σε αυτό το επίπεδο. Είμαι περήφανος για όσα έζησα στον Ολυμπιακό τα δυόμισι τελευταία χρόνια. Έδωσα και την καρδιά μου για το σύλλογο αυτό. Δεν τον αντιμετώπισα σαν δουλειά, αλλά δέθηκα συναισθηματικά μαζί του και αυτό μετρά», δήλωσε λίγους μήνες μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Ευρώπης, τον Μάρτιο του 2017.

«Μέσα σε ένα χρόνο έγινα αρχηγός. Ήταν σχεδόν τρία χρόνια, υπέροχα. Πήραμε δύο πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο και παίξαμε Champions League. Έχω τις καλύτερες αναμνήσεις από το σύλλογο. Ίσως ήταν μία από τις πιο όμορφες περιόδους της καριέρας μου», ανέφερε τον Μάιο του 2018. «Εκεί ήταν πολύ όμορφα όλα. Το σίγουρο είναι πως στον Ολυμπιακό πέρασα την καλύτερη περίοδο στην καριέρα μου», λίγο αργότερα (τον Οκτώβριο του 2018).

Στους Πειραιώτες ο «Λούκα» αγωνίστηκε 2,5 χρόνια. Δυόμιση χρόνια που μεταφράζονται σε 94 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. (σε 22 εξ’ αυτών με το περιβραχιόνιο του αρχηγού στο μπράτσο). Σκόραρε δεκαπέντε τέρματα, μοίρασε επτά ασίστ, μπήκε στη λίστα με τους αγαπημένους του κόσμου. Δεν έχει σημασία σε ποια θέση, ποια σειρά. Αρκεί που ο Μίλι κατάφερε με το πάθος του να χωρέσει ανάμεσα σε ονόματα όπως Τζιοβάνι, Τζόρτζεβιτς, Καρεμπέ, Καμπιάσο, Ντομίνγκες.

Έφυγε από τον Λιμάνι τον Γενάρη του 2017. «Μετακόμισε» στην Premier League, φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού της Κρίσταλ Πάλας, αγαπήθηκε και από τους οπαδούς της. Τρύπωσε και στα δικά τους συνθήματα. Στον 1,5 χρόνο παρουσίας του στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης, στις συνολικά 78 συμμετοχές του με τη φανέλα της Πάλας, έχει σκοράρει 19 τέρματα! Περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο παίκτη της ομάδας.

Αυτός ο αλητάκος από τη Σερβία που βρέθηκε στην 5η θέση των κορυφαίων Σέρβων για την χρονιά που έφυγε. Αυτός που είχε πολλάκις βρεθεί στο στόχαστρο για το σκληρό του παιχνίδι όσο αγωνίστηκε στην Ελλάδα. Αυτός που στο Σέλχαρστ Παρκ έχει καταφέρει να ξεπεράσει σε δημοτικότητα τους Μαξ Μέγιερ,  Κριστιάν Μπεντέκε, Ουίλφριντ Ζάχα. Αυτός που κρίνει εν πολλοίς τον φετινό τίτλο στην Αγγλία, όταν με την παρέα του «άλωσαν» το Έτιχαντ (2-3), το άντρο της περυσινής πρωταθλήτριας Μάντσεστερ Σίτι και έδωσαν την ευκαιρία στη Λίβερπουλ να ξεφύγει στο +4.

Αυτός που έχει σκοράρει απέναντι σε Σίτι, Άρσεναλ, Γουλβς, Λίβερπουλ, Έβερτον. Αυτός που φιγουράρει ως ο πρώτος σκόρερ της ομάδας παρότι δεν είναι επιθετικός, έχοντας φέτος βρει δίχτυα επτά φορές, την στιγμή που οι Ζάχα, Τάουνσεντ και Σλουπ, που ακολουθούν, έχουν από τέσσερα.  Αυτός που δεν έχει χάσει ούτε λεπτό φέτος έχοντας αγωνιστεί σε 25 90λεπτα(!).

*Βρετανική ιστοσελίδα έκανε ένα γκάλοπ απευθυνόμενη στους οπαδούς της ομάδας. Τους ρώτησε ποια πιστεύουν ότι είναι η καλύτερη μεταγραφή του συλλόγου το 2013 που προβιβάστηκε στην Premier League μέχρι σήμερα. Ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς με ποσοστό 35% βρίσκεται στην πρώτη θέση, με τον Ζάχα να ακολουθεί με 32% και τον Τζέιμς ΜακΆρθουρ να κλείνει την πρώτη τριάδα με 11%.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ