Έβερτον – Μάντσεστερ Σίτι 0-2

Έβερτον – Μάντσεστερ Σίτι 0-2

Με ένα γκολ του Έμερικ Λαπόρτ και ένα του Γκάμπριελ Ζέσους η Μάντσεστερ Σίτι πέρασε από το Γκούντισον Πάρκ με 2-0, πιάνοντας την Λίβερπουλ στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ.

Μεγάλο διπλό για την Σίτι, καθώς επικράτησε της Έβερτον με 2-0 με γκολ των Λαπόρτ και Ζέσους στις καθυστερήσεις των δυο ημιχρόνων. Συνεχίζει το πρέσινγκ προς την Λίβερπουλ η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, την οποία την έφτασε στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας ένα παιχνίδι παραπάνω.

Το ματς ξεκίνησε με τους «πολίτες» να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο αυτήν την υπεροχή του δεν μπόρεσαν να την εκμεταλλευτούν στο έπακρο, καθώς δεν μπόρεσαν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα των »ζαχαρωτών».

Οι πρωταθλητές Αγγλίας απείλησαν σοβαρά την εστία του Πίκφορντ με τον Αγουέρο στο 19, με τον Αργεντινό να σημαδεύει το δοκάρι του Άγγλου τερματοφύλακα. Από τα μέσα του ημιχρόνου και μετά, οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το ματς, βγήκαν με δυναμισμό στην επίθεση και απείλησαν και εκείνοι με τη σειρά τους.

Η Σίτι δυσκολευόταν να βρει  διόδους, όμως την λύση την έδωσε ο Έμερικ Λαπόρτ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Ο Γάλλος αμυντικός με κεφαλιά μετά από στημένη φάση έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Στο δεύτερο μέρος, η Έβερτον μπήκε αποφασισμένη να φέρει το ματς στα ίσια, έχοντας τις κινήσεις αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει την εστία του Έντερσον.

Από το 65’ το παιχνίδι άνοιξε, όμως σύντομα η Σίτι το έφερε στα μέτρα της και με προσεκτική κυκλοφορία της μπάλας κράτησε το υπέρ της σκορ έως το τελικό σφύριγμα κι μάλιστα πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Ζεσούς στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων.

Έβερτον: Πίκφορντ, Κένι, Ζούμα, Κιν, Ντιν, Γκέιγ, Ντέιβις, Γκόμες (63’ Σίγκουρντσον), Μπέρναρντ (73’ Ριτσάρλισον), Γουόλκοτ (80’ Τοσούν), Κάλβερτ- Λιούιν.

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Οταμέντι, Λαπόρτ, Γκουντογκάν, Φερναντίνιο, Ντ. Σίλβα (89’ Ντε Μπρόινε), Μπ. Σίλβα, Σανέ (59’ Στέρλινγκ), Αγουέρο (79’ Ζεσούς)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ