Η… ενδεκάδα που θα κρίνει τη φετινή Premier League

Η… ενδεκάδα που θα κρίνει τη φετινή Premier League

Η Premier League εισέρχεται στην τελική ευθεία και to10.gr παρουσιάζει τους 11 ποδοσφαιριστές που αναμένεται να είναι οι πιο καθοριστικοί για τον τίτλο του πρωταθλητή.

Η φετινή Πρέμιερ Λιγκ είναι διαφορετική από τις προηγούμενες. Την τρέχουσα σεζόν, οι εκπλήξεις, οι ανατροπές, το άγχος και τα ερωτήματα βρίσκονται σε κορύφωση και κανένας δεν μπορεί να προβλέψει τι μπορεί να έπεται. Από την Τσέλσι των 12 σερί νικών στις φήμες για απόλυση του Σάρι, τη Μάντσετσερ του Μουρίνιο που έκανε επιτέλους Γιουνάιτεντ ο Σόλσκιερ και την σταθερά….ασταθή Άρσεναλ στην μετά Βενγκέρ εποχή, τα πάντα δείχνουν να μη βρίσκονται σε στέρεα βάση. Εκείνο, όμως, που υποσκιάζει όλα τα υπόλοιπα είναι η μάχη για την κορυφή, όπου εκεί κάνουν την εμφάνισή τους δυο συν ένας μαραθωνοδρόμοι.

Σίτι εναντίον Λίβερπουλ, Λίβερπουλ εναντίον Σίτι. Τη μια πρώτοι ο «κόκκινοι», την άλλη πρώτοι οι «μπλε». Η απόλυτη μάχη που μπαίνει στην τελική ευθεία. Οι δυο σύλλογοι έχουν έτοιμα τα όπλα στη φαρέτρα για να αντιμετωπίσουν κάθε εμπόδιο, ενώ από κοντά για τυχόν στραβοπατήματα περιμένει η Τότεναμ. Ο τίτλος αναμένεται να κριθεί ανάμεσα σε αυτούς τους τρεις και οι ποδοσφαιριστές είναι αυτοί που θα έχουν τον πρώτο αλλά και τον τελευταίο λόγο. Ποιοι όμως από αυτούς αναμένεται να παίξουν τον πιο καθοριστικό ρόλο; To10.gr βλέπει τα εναπομείναντα παιχνίδια της Πρέμιερ και βάσει αυτών σας παρουσιάζει την…. ενδεκάδα που θα ανακηρύξει τον φετινό πρωταθλητή.

Βίρτζιλ Φαν Ντάικ

Image result for φαν ντάικ

Ο Ολλανδός που υπήρξε έμπνευση μέχρι και για τραγούδι από τους φίλους της Λίβερπουλ  είναι ένας από τους πιο κρίσιμους παίκτες στο λιμάνι. Οι «Κόκκινοι» έχουν να πανηγυρίσουν 29 ολόκληρα χρόνια το πρωτάθλημα και στο πρόσωπο του Φαν Νταικ βλέπουν έναν από τους συντελεστές που θα σπάσει αυτή την μακροχρόνια λειψυδρία. Από τότε που υπέγραψε στη Λίβερπουλ, ο 27χρονος είναι αρχηγική φιγούρα εντός αγωνιστικού χώρου. Η άλλοτε αστεία άμυνα της Λίβερπουλ έχει εξελιχθεί στην καλύτερη της Αγγλίας (15 γκολ παθητικό) και ο Ολλανδός αποτελεί τη μεγαλύτερη αιτία.

Χάρι Κέιν

Image result for χαρι κειν

Ο Άγγλος ταλαιπωρείται από τραυματισμό και τους δικούς του πόνους αναγκάζεται να υπομένει και η Τότεναμ. Το σύνολο του Ποκετίνο δεν είναι το ίδιο χωρίς τον πρώτο του σκόρερ και αν οι Λονδρέζοι θέλουν να μείνουν κοντά στις Σίτι και Λίβερπουλ μέχρι τέλους πρέπει να τον δουν να επιστρέφει το συντομότερο δυνατό. Τη φετινή σεζόν ο 25χρονος οδηγεί τα «Σπιρούνια» προς τις κορυφές του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας πετύχει στο πρωτάθλημα 14 γκολ.

Σέρχιο Αγουέρο

Image result for σερχιο αγουερο

Έκρινε στον απόλυτο βαθμό το πρωτάθλημα του 2012 και μπορεί να το ξανακάνει και τώρα. Ίσως όχι με τόσο φαντασμαγορικό τρόπο, όπως με γκολ στις καθυστερήσεις των…καθυστερήσεων της Πρέμιερ, όμως με εμφανίσεις που θα δίνουν τρίποντα στη Σίτι. Ο Αγουέρο και τη φετινή περίοδο δεν κρατάει πίσω. Είναι πρώτος σκόρερ για τους πολίτες και όπως στην περίπτωση του Κέιν μετράει 14 γκολ. Σίγουρα, ο Γκουαρντιόλα γνωρίζει πως στο πρόσωπο ου Αργεντινού διαθέτει έναν από τους πιο ισχυρούς άσους στο μανίκι του.

Ρούμπεν Νέβες

Μόλις φέτος πήρε μεταγραφή στο νησί και αποτελεί έναν από τα διαμάντια της φετινής περιόδου. Την τελευταία αγωνιστική η Γουλβς θα βρεθεί στο «’Ανφιλντ» για να αντιμετωπίσει τη Λίβερπουλ. Σε περίπτωση που οι «κόκκινοι» βρίσκονται ακόμη στο… νήμα με τη Σίτι, ο Νέβες με τη Γουλβς αναμένεται να είναι οι… διοργανωτές του πάρτι ή οι υπαίτιοι της κηδείας.

Μίτσι Μπατσουαγί

Η Σίτι δεν έχει και τις καλύτερες εμπειρίες κόντρα στην Πάλας. Η ήττα από τους Λονδρέζους με 3-2 στον προηγούμενο γύρο σήμανε την… κατηφόρα των «πολιτών», οι οποίοι στις τελευταίες στροφές θα συναντήσουν και πάλι το σύνολο του Ρόι Χόντσον. Αυτή τη φορά, όμως, η Κρίσταλ Πάλας θα έχει στις υπηρεσίες της και τον Μίτσι Μπατσουαγί, ο οποίος με το δολοφονικό του ένστικτό ενδέχεται να προκαλέσει αναταράξεις στην κούρσα της Σίτι προς την κορυφή.

Σον Χιούνγκ Μιν

Η αλήθεια είναι πως ο Σον δεν έχει λάβει την αναγνώριση που του αναλογεί. Συχνά αναφέρεται τελευταίος από τα ονόματα της μεσοεπιθετικής γραμμής της Τότεναμ, όμως η συνεισφορά του Κορεάτη είναι τεράστια. Από κρίσιμα γκολ της τελευταίας στιγμής μέχρι συγκλονιστικές εμφανίσεις σε παραδοσιακά αγγλικά ντέρμπι, ο Σον δεν απογοητεύει. Σίγουρα, ο Ποκετίνο θα ήθελε να έχει τον 26χρονο σε καλή φόρμα, αν θέλει να έχει πιθανότητες για το τρόπαιο.

Γκονζάλο Ιγκουαίν

Image result for higuain chelsea

Μπορεί στην Ιταλία και τη Μίλαν να μην διένυε την καλύτερη περίοδο της καριέρας του, όμως μόλις έφτασε στην Τσέλσι φρόντισε να κάνει θόρυβο. Δυο γκολ στο εντός έδρας ντεμπούτο του με την Χάντερσφιλντ για αρχή και μέσα στις επόμενες αγωνιστικές αναμένεται να δείξει τα δόντια του και στους δυο διεκδικητές. Σίτι και Λίβερπουλ θα βρουν μπροστά τους στον Αργεντινό, ο οποίος αν συνεχίσει με την ίδια ορμή στην Αγγλία αναμένεται να προκαλέσει πολλούς… πονοκέφαλους.

Μάρκους Ράσφορντ

Ο Μουρίνιο αποχώρησε και… η διάθεση του Ράσφορντ επέστρεψε. Ο Άγγλος είναι αναγεννημένος υπό τις οδηγίες του Σόλσκιερ και φαίνεται πρόθυμος να το αποδείξει και στα ντέρμπι. Ο Ράσφορντ έχει βρει τον παλιό του εαυτό στα τελευταία παιχνίδια και ευελπιστεί να τον διατηρήσει και στα ματς κόντρα σε Λίβερπουλ (24 Φεβρουαρίου) και Σίτι (16 Μαρτίου).

Μπεντζαμίν Μεντί

Ο Γκουαρντιόλα μπορεί να έχει συγκεντρώσει σωρεία ταλέντου στο Μάντσεστερ, όμως ένα κομμάτι εξακολουθεί να λείπει από το παζλ. Ο Μπεντζαμίν Μεντί ταλαιπωρείται ξανά από τραυματισμούς και έχει προκαλέσει εκ νέου κενό στο αριστερό άκρο της άμυνας. Για έναν τελειομανή σαν το Καταλανό η απουσία ενός βασικού κομματιού από τη σύνθεση ίσως καταστεί μοιραία εν όψει της συνέχειας.

Ναμπί Κειτά

Πιθανώς στο Λίβερπουλ να μην περίμεναν μια τέτοια εξέλιξη με τον πρώην μέσο της Λειψίας. Ο Κειτά δεν έχει δικαιώσει τις προσδοκίες από τότε που έφτασε στο αγγλικό λιμάνι, με αποτέλεσμα ο χρόνος συμμετοχής του να είναι περιορισμένος. Στην αρχή της σεζόν, ο Γιούργκεν Κλοπ επιθυμούσε να ισχυροποιήσει το κέντρο, αλλά και να έχει βάθος στον πάγκο του, όμως ο διεθνής με τη Γουινέα σίγουρα δεν έχει βοηθήσει.

Νιλ Έθριτζ

Μόνο μια ομάδα θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις Λίβερπουλ και Σίτι μέσα στις τέσσερις τελευταίες εβδομάδες του φετινού πρωταθλήματος. Αυτή η ομάδα είναι η Κάρντιφ και τερματοφύλακάς της, ο Νιλ Έθριτζ. Σε περίπτωση που δεν τον γνωρίζατε ίσως χρειαστεί να τον μάθετε, καθώς η απόδοσή του, ίσως κρίνει τον πρωταθλητή. «Κόκκινοι» και «μπλε» θα κληθούν να παραβιάσουν την εστία του Άγγλου και μια απόκρουση μπορεί κάλλιστα να κρίνει και τον τίτλο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ