Λίβερπουλ – Μπόρνμουθ 3-0 (vid)

Λίβερπουλ – Μπόρνμουθ 3-0 (vid)

Η Λίβερπουλ δεν αγχώθηκε από την ασφυκτική πίεση της... Σίτι, επικράτησε 3-0 της Μπόρνμουθ και επέστρεψε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Η Λίβερπουλ δεν είχε διάθεση για… αστεία. Ήταν άκρως συγκεντρωμένη, αντέδρασε σωστά στην πίεση της Σίτι που είχε κάνει νωρίτερα comeback στην κορυφή και πήρε τη νίκη κόντρα στην Μπόρνμουθ (3-0) με το ρετιρέ της Premier League να τους ανήκει ξανά!

Οι φιλοξενούμενοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους μόλις στο 2ο λεπτό  με τον Φρέιζερ αλλά ο Αλισον φώναξε παρών. Οι Reds ωστόσο πήραν τα ηνία του ματς και με συντριπτικά ποσοστά κατοχής, δημιουργικό ποδόσφαιρο και θέαμα έφτασαν με άνεση στη νίκη. Λίγο πριν την συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου, ο Μίλνερ έκανε υπέροχη σέντρα και ο Μανέ με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Τέσσερα λεπτά αργότερα η Λίβερπουλ «άγγιξε» το δεύτερο γκολ, αλλά ο Σαλάχ ήταν άστοχος. Στο 34′ ο Βαϊνάλντουμ έκανε το 2-0, που ήταν και το σκορ ημιχρόνου. Στην επανάληψη, στο 48′ μετά από εξαιρετική κάθετη του Κεϊτά, η μπάλα έφτασε στον Φιρμίνο ο οποίος με τακουνάκι έδωσε στον Σαλάχ που ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

Οι Reds έψαξαν και τέταρτο γκολ, όμως το σουτ του Φιρμίνο σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ στην εκπνοή στο 87ο λεπτό ο Μπόρουτς νίκησε τον Φιρμίνο στο τετ α τετ, με το 3-0 να διατηρείται ως το τέλος.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λίβερπουλ: Αλισον, Φαν Ντάικ, Μίλνερ, Ρόμπερτσον, Μάτιπ, Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ (77′ Αρνολντ), Κεϊτά, Μανέ, Φιρμίνο (90′ Στάριτζ), Σαλάχ

Μπόρνμουθ: Μπόρουτς, Κουκ, Ακε, Σμιθ, Ρίκο (80′ Μέφαμ), Γκόσλινγκ, Σούρμαν, Λέρμα (73′ Μουσέ), Ιμπε (59′ Σολάνκε), Φρέιζερ, Κινγκ

Σε τροχιά τετράδας η Αρσεναλ, πήρε το ντέρμπι η Γουότφορντ

Στα άλλα παιχνίδια που έγιναν το απόγευμα του Σαββάτου, η Αρσεναλ επικράτησε εκτός έδρας της Χάντερσφιλντ με 2-1 και παρέμεινε στο κυνήγι της τέταρτης θέσης. Οι Κανονιέρηδες προηγήθηκαν 2-0 με γκολ των Ιβόμπι (16’) και Λακαζέτ (44’), με τους γηπεδούχους να διαμορφώνουν το τελικό σκορ με αυτογκόλ του Κολάσινατς στο 90+3’. Με αυτή τη νίκη η ομάδα του Εμερι έφτασε τους 50 βαθμούς και βρίσκεται στο -1 από την τέταρτη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Από εκεί και πέρα, η Γουότφορντ του Χοσέ Χολέμπας «πλήγωσε» την Εβερτον του Μάρκο Σίλβα, επικρατώντας των Ζαχαρωτών με 1-0. Η ομάδα του Ελληνα μπακ, ο οποίος αγωνίστηκε βασικός σε ένα ακόμα παιχνίδι, πήρε την πολυπόθητη νίκη χάρη στο γκολ του Γκρέι στο 65’. Οι γηπεδούχοι έφτασαν τους 37 βαθμούς, ενώ η Εβερτον παρέμεινε στους 33 πόντους.

Μεγάλο διπλό πέτυχε η Κάρντιφ στην έδρα της Σαουθάμπτον (1-2), ενώ Κρίσταλ Πάλας και Γουέστ Χαμ ήρθαν ισόπαλες 1-1.

Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής 

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 
Φούλαμ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-3
(14’, 65’ πέν. Πογκμπά, 23’ Μαρσιάλ)

Κρίσταλ Πάλας-Γουέστ Χαμ 1-1
(76’ Ζαχά – 27’ πέν. Νομπλ)

Χάντεσφιλντ-Άρσεναλ 1-2
(90’+ αυτ. Κολάσινατς – 16’ Ιβόμπι, 44’ Λακαζέτ)

Λίβερπουλ-Μπόρνμουθ 3-0
(24’ Μανέ, 34’ Βαϊνάλντουμ, 48’ Σαλάχ)

Σαουθάμπτον-Κάρντιφ 1-2
(90’+1’ Στέφενς – 69’ Μπαμπά, 90’+3’ Ζαχόρε)

Γουότφορντ-Έβερτον 1-0
(65’ Γκρέι)

Μπράιτον-Μπέρνλι 19:30

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 
Τότεναμ-Λέστερ 15:30
Μάντσεστερ Σίτι-Τσέλσι 18:00

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ