Premier League: Και τώρα οι τρεις τους…

Premier League: Και τώρα οι τρεις τους…

Η μάχη των Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι και Τότεναμ για τον τίτλο στην Αγγλία κορυφώνεται και to10.gr αναλύει τα δεδομένα και το πρόγραμμα των τριών wannabe πρωταθλητών.

Η Premier League οδεύει προς την τελική ευθεία και οι τρεις διεκδικητές ακονίζουν τα ξίφη τους με στόχο την κατάκτηση του τίτλου. Το προηγούμενο σαββατοκύριακο Σίτι, Λίβερπουλ και Τότεναμ είχαν θετικά αποτελέσματα, συνεχίζοντας σταθερά την πορεία τους προς την κορυφή. Και αν κάποιος μπορεί να φανταζόταν από πριν πως Λίβερπουλ και Τότεναμ δεν θα είχαν πρόβλημα απέναντι στις Μπόρνμουθ και Λέστερ αντίστοιχα, σίγουρα κανείς δεν θα περίμενε μια τόσο εκκωφαντική νίκη της Σίτι με 6-0 επί της Τσέλσι.

Τα νικηφόρα αποτελέσματα και των τριών βρίσκουν στην πρώτη θέση τις Λίβερπουλ και Σίτι (ένα ματς λιγότερο οι «κόκκινοι»), ενώ η Τότεναμ ακολουθεί με 5 βαθμούς πίσω. Η φετινή κούρσα φαίνεται η πιο αμφιλεγόμενη, ο πρωταθλητής παραμένει ερωτηματικό και οι εβδομάδες που θα καθορίσουν τα πάντα βρίσκονται κοντά. To10.gr βλέπει το πρόγραμμα των τριών μονομάχων και παρουσιάζει τα δεδομένα για την ανάδειξη του φετινού πρωταθλητή.

Η επόμενη αγωνιστική

Εξαιτίας της επιστροφής των ευρωπαϊκών αλλά και εγχώριων κυπέλλων, η επόμενη αγωνιστική στην Premier League θα διεξαχθεί στις 22 Φεβρουαρίου, με πρώτα ματς το Κάρντιφ – Γουότφορντ και Γουέστ Χαμ – Φούλαμ.

Όσον αφορά το πρόγραμμα των μονομάχων, η Τότεναμ θα ταξιδέψει στο Μπέρνλι για να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα, ενώ η Σίτι δεν θα αγωνιστεί για την Πρέμιερ Λιγκ, καθώς θα αναμετρηθεί εκ νέου με την Τσέλσι για την κατάκτηση του Καραμπάο Καπ.

Στο πρωτάθλημα, όμως, τα βλέμματα όλων θα είναι στραμμένα στο Μάντσεστερ και το «Όλντ Τράφορντ» εκεί όπου η Γιουνάιτεντ φιλοξενεί τη Λίβερπουλ στο αιώνιο ντέρμπι που θα καθορίσει πολλά. Η φορμαρισμένη Γιουνάιτεντ θέλει να συνεχίσει το σερί των θετικών αποτελεσμάτων, ενώ η Λίβερπουλ θέλει να πάει στο +3 από τον διώκτη της. Ένα ντέρμπι, όπου οι γηπεδούχοι θα κληθούν να αποφασίσουν σε μεγάλο βαθμό σε ποιον μισητό εχθρό θα δώσουν τον τίτλο.

Ποιος έχει την πιο εύκολη διαδρομή

Το πρωτάθλημα μπορεί να θεωρείται ένας μαραθώνιος, όμως στις τελικές στροφές του μοιάζει με αγώνα μετ’ εμποδίων. Τότεναμ, Σίτι και Λίβερπουλ καλούνται να κάνουν τα λιγότερα λάθη σε ένα μονοπάτι με μόνο μια έξοδο. Ποια όμως από αυτές θα συναντήσει τις χαμηλότερες αντιστάσεις;

Σε αυτή την κατηγορία, Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ είναι αυτές που χαμογελούν και κοιτούν…σκωπτικά τους Λονδρέζους. Η Λίβερπουλ θεωρητικά φαίνεται πως έχει το πιο βατό πρόγραμμα, καθώς οι αντίπαλοι που θα αναμετρηθεί στις επόμενες αγωνιστικές έχουν μέσο όρο κατάταξης το 11.8. Με αγώνες απέναντι στις Χάντερσφιλντ και Φούλαμ (αμφότερες βρίσκονται κοντά στον υποβιβασμό) Μπέρνλι, Κάρντιφ, Σουθάμπτον και Νιουκάστλ που κυμαίνονται χαμηλά στις θέσεις της βαθμολογίας, το έργο της Λίβερπουλ δεν φαίνεται ιδιαίτερα απαιτητικό.

Σε παρόμοιο κλίμα βρίσκεται και η Μάντσετσερ Σίτι, η οποία πλέον έχοντας βγάλει αναίμακτα τα ντέρμπι με Άρσεναλ και Τσέλσι μπορεί κάλλιστα να ισχυρίζεται πως έχει βγάλει ένα μεγάλο βάρος από πάνω της. Στα εναπομείναντα 12 παιχνίδια πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, η Σίτι έχει μόνο δυο εκτός έδρας αναμετρήσεις με ομάδες που φιγουράρουν στις πρώτες 11 θέσεις. Γιουνάιτεντ και Μπόνμουθ είναι οι μόνες δυο ισχυρές που θα φιλοξενήσουν την αρμάδα του Γκουαρντιόλα, ενώ στα εντός έδρας η Σίτι έχει αποδείξει πως το «Έτιχαντ» αποτελεί απόρθητο κάστρο.

Όσον αφορά την Τότεναμ, οι Λονδρέζοι είναι οι πιο άτυχοι. Ο μέσος όρος κατάταξης των ομάδων που θα συναντήσουν είναι το 10.7 ενώ στα… κατά είναι και το γεγονός πως θα αναγκαστούν να ταξιδέψουν δυο φορές στη φωλιά του λύκου. «Έτιχαντ» και «Άνφιλντ» είναι μέσα στο πρόγραμμα των «σπιρουνιών» οι οποίοι θα πρέπει να υπερβούν τον εαυτό τους εάν θέλουν να παραμείνουν μέσα στο παιχνίδι για την κορυφή.

 

Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ ΩΣ ΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ
Mancester CityLiverpoolTottenham
Man Utd (εκτός)Burnley (εκτός)
West Ham (εντός)Watford (εντός)Chelsea (εκτός)
Bournemouth (εκτός)Everton (εκτός)Arsenal (εντός)
Watford (εντός)Burnley (εντός)Southampton (εκτός)
Man Utd (εκτός)Fulham (εκτός)Crystal Palace (εντός)
Fulham (εκτός)Tottenham (εντός)Liverpool (εκτός)
Cardiff (εντός)Southampton (εκτός)Brighton (εντός)
Crystal Palace (εκτός)Chelsea (εντός)Huddersfield (εντός)
Tottenham (εντός)Cardiff (εκτός)Man City (εκτός)
Burnley (εκτός)Huddersfield (εντός)West Ham (εντός)
Leicester (εντός)Newcastle (εκτός)Bournemouth (εκτός)
Brighton (εντός)Wolves (εντός)Everton (εντός)

 

Οι μεταξύ τους κόντρες

Μαραθώνιος και αγώνας μετ’ εμποδίων;  Σίγουρα, όμως στο πρωτάθλημα δεν αρκεί μόνο το τρέξιμο, αλλά και το…μποξ. Σίτι – Τότεναμ και Λίβερπουλ – Τότεναμ. Νοκ άουτ αναμετρήσεις, με όλη τη σημασία της λέξης. Όπως γίνεται εμφανές, οι Λονδρέζοι έχουν το πιο δύσκολο έργο και τα αποτελέσματα απέναντι στους δυο πρωτοπόρους αναμένεται να κρίνουν πολλά.

Ίσως, θα θέλατε να σημειώσετε τις ημερομηνίες 31 Μαρτίου και 20 Απριλίου. Στα τέλη του πρώτου μήνα της άνοιξης, η Τότεναμ φιλοξενείται στο Λίβερπουλ, ενώ τον Απρίλιο ταξιδεύει για το Μάντσεστερ.

Αξίζει να σημειωθεί βέβαια πως οι ημερομηνίες δεν είναι ακόμα σίγουρες, καθώς η τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων δεν έχει ανακοινωθεί.

Οι σκέψεις των ειδικών στο «Skysports»:

Γκρέιαμ Σούνες: «Η Σίτι έχει αφήσει το σημάδι της. Αν θέλει η Λίβερπουλ να πάρει το πρωτάθλημα πρέπει να κερδίσει σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια. Η Σίτι βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση τώρα. Αν διατηρήσει τη φόρμα της μέχρι το τέλος της σεζόν, τότε η Λίβερπουλ θα πρέπει να πάρει όλα τα παιχνίδια. Έτσι φαίνεται.»

Τζέιμι Κάραγκερ: «Βλέπεις τους βαθμούς που έχουν οι δυο ομάδες μέχρι στιγμής και σκέφτεσαι πόσο άτυχη θα είναι αυτή που θα τερματίσει δεύτερη. Η Σίτι έχει καταφέρει να αντεπεξέλθει στη δύσκολη εβδομάδα της. Η Λίβερπουλ από την άλλη έχει Άρσεναλ και Τσέλσι δυο μεγάλες ομάδες και την Έβερτον που δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι.

Αλλά η Σίτι πήρε 9 βαθμούς και τώρα ήρθε η σειρά της Λίβερπουλ να έχει δύσκολο πρόγραμμα με Γιουνάιτεντ, Γουότφορντ και Έβερτον. Αυτό που πρέπει να κάνει η Λίβερπουλ είναι να απαντήσει στη Σίτι, με το να παραμείνει στην πρώτη θέση και μετά από αυτές τις αναμετρήσεις. Τότε θα ξαναπετάξει το μπαλάκι στους στον διώκτη της».

Γκάρι Νέβιλ: « Η Σίτι έχει βάλει τον πήχη ψηλά αυτή την εβδομάδα. Αν θέλουν να κερδίσουν το πρωτάθλημα πρέπει να διατηρθούν σε αυτό το επίπεδο, καθώς δεν έχουν την πολυτέλεια να κάνουν λάθη.

Η Λίβερπουλ είναι πολύ καλή ομάδα όμως πρέπει να κατανοήσει πως βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη μάχη. Ήταν επτά βαθμούς μπροστά πριν μερικές εβδομάδες, αλλά από αυτά που βλέπω πλέον η Σίτι είναι το φαβορί.

Η Τότεναμ θα βρίσκεται 2 βαθμούς πίσω από τους «πολίτες» αν κερδίσει το επόμενο παιχνίδι, πράγμα εντυπωσιακό αν αναλογιστείς πως δεν ξόδεψε τίποτα για μεταγραφές. Κοιτάς το βάθος και τον πλούτο της Σίτι και μετά σκέφτεσαι τι καταφέρνει ο Ποκετίνο με μια ομάδα που δεν είχε καμία επένδυση τους τελευταίους 18 μήνες. Τους αξίζουν τα εύσημα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ