Τότεναμ – Άρσεναλ 1-1

Τότεναμ – Άρσεναλ 1-1

Σε ένα ντέρμπι που δεν έλειπε η δύναμη και το πάθος, Άρσεναλ και Τότεναμ έμειναν στο 1-1, αποτέλεσμα που δεν συμφέρει καμία από τις δυο. Έχασε πέναλτι ο Ομπαμεγιάνγκ στο 90΄ για να δώσει την νίκη στους Κανονιέρηδες.

Την μάχη του τίτλου μέσα σε μια εβδομάδα έχασε η Τότεναμ. Μετά από τις ήττες κόντρα σε Μπέρνλι και Τσέλσι, η ομάδα του Μαουρίσιο Ποκετίνο έμεινε ισόπαλη στο ντέρμπι του Λονδίνου με την Άρσεναλ (1-1), μένοντας 8 βαθμούς μακριά από την κορυφή. Από την άλλη, η Άρσεναλ έχασε πολύτιμο έδαφος στην μάχη που δίνει για μια θέση στην τετράδα, με το αποτέλεσμα αυτό να μην ικανοποιεί καμία από τις δυο ομάδες. Μάλιστα, αυτό το παιχνίδι σηματοδότησε την πρώτη ισοπαλία των σπιρουνιών στην φετινή Premier League, μετά από 28 αγωνιστικές.

Η Άρσεναλ κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο σκορ με ατομική ενέργεια του Ράμσεϊ (16’), έχασε και άλλες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο να πετύχει και άλλο τέρμα. Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου η Τότεναμ έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία με τον Λένο να πραγματοποιεί μία εκπληκτική διπλή επέμβαση.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι κανονιέρηδες απειλούσαν κυρίως με αντεπιθέσεις, αφήνοντας την κατοχή στην Τότεναμ, η οποία προσπαθούσε να απειλήσει με ανορθόδοξο τρόπο. Στο 74ο λεπτό μετά από εκτέλεση φάουλ του Έρικσεν, ο Κέιν ξεκινά την συμμετοχή του στην φάση από εμφανή θέση οφσάιντ, πέφτει από ανεπαίσθητο κράτημα του Κοσιελνί, με τον διαιτητή να δίνει πέναλτι, το οποίο και ευστόχησε ο Άγγλος επιθετικός, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Ένα λεπτό πριν το τέλος, ο Ομπαμεγιάνγκ πέφτει κι αυτός με την σειρά του σε κράτημα του Σάντσες και ο Άγγλος διαιτητής δείχνει ξανά την λευκή βούλα, αυτή τη φορά υπέρ της Άρσεναλ.

Ωστόσο ο Γιορίς είχε απάντηση στον επιθετικό της Άρσεναλ, ο οποίος και στην συνέχεια αστόχησε εκ νέου από το μισό μέτρο. Έτσι, το ντέρμπι έμεινε στο 1-1, με τις δυο ομάδες να μην φεύγουν ικανοποιημένες από τον αγωνιστικό χώρο.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ