Λίβερπουλ – Μπέρνλι 4-2

Λίβερπουλ – Μπέρνλι 4-2

Η Λίβερπουλ βρέθηκε πίσω στο σκορ νωρίς, έκανε την ανατροπή με πρωταγωνιστή τον Φιρμίνο και τον Μανε, επικράτησε με 4-2 της Μπέρνλι και παρέμεινε στο -1 από τη Σίτι.

Η Λίβερπουλ πήρε μια σημαντική νίκη απέναντι στην Μπέρνλι με 4-2 και παρέμεινε στο -1 από τη Μάντσεστερ Σίτι 8 αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Οι κόκκινοι επικράτησαν δύσκολα της σκληροτράχηλης Μπέρνλι στο Άνφιλντ ανατρέποντας μάλιστα το σκορ, καθώς βρέθηκαν μόλις στο 6ο λεπτό να χάνουν με απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Γουέστγουντ. Στους φίλους της Λίβερπουλ ξύπνησαν μνήμες μετά το 0-1 και κυρίως από το γεγονός πως το γκολ ήταν καθαρό επιθετικό φάουλ του Ταρκόβσκι στον Άλισον.

Μετά την ψυχρολουσία όμως η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ σοβαρεύτηκε και πίεσε πολύ την Μπέρνλι, με αποτέλεσμα να κάνει πολλά παιδικά λάθη στην άμυνα της. Σε ένα από αυτά ο Φιρμίνο στο 19ο λεπτό έφερε το ματς στα ίσια με κοντινό πλασέ σε κενή εστία. Οι κόκκινοι συνέχισαν να πιέζουν ασφυκτικά, οι αντιδράσεις της Μπέρνλι ήταν κακές και στο 29΄ ο Μανέ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του και της έδωσε το προβάδισμα.

Ο Σενεγαλέζος επιθετικός έκανε τρομερό πλασέ από το ύψος της περιοχής μετά από κακή απομάκρυνση της άμυνας και επανέφερε την ηρεμία στο Άνφιλντ. Στο δεύτερο μέρος η Λίβερπουλ περίμενε την Μπέρνλι και χτυπούσε στις αντεπιθέσεις, όμως και πάλι το τρίτο της τέρμα το πέτυχε από λάθος των φιλοξενούμενων. Στο 67ο λεπτό ο Σαλάχ εκμεταλλεύτηκε το λάθος βολέ του Χίτον, μπήκε στην περιοχή, αλλά δεν μπόρεσε να πλασάρει, κάτι που έκανε σε κενή εστία ο Φιρμίνο για το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Στις καθυστερήσεις του ματς η Μπέρνλι έβαλε φωτιά στη Λίβερπουλ, καθώς μείωσε σε 3-2 με τον Γκούντμουντσον, όμως οι κόκκινοι σε μία αντεπίθεση και μια πολύ ωραία πάσα του Στάριτζ κλείδωσαν το τρίποντο με σκόρερ και παλι τον Μανέ που πέρασε και τον Χίτον. Το τελικό 4-2 έφερε τη Λίβερπουλ και πάλι σε απόσταση αναπνοής από τη Σίτι και διατηρεί τη μεγάλη μάχη των δύο για τον τίτλο.

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ (Στάριτζ 86′), Φαν Ντάικ, Μάτιπ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ (Χέντερσον 68′), Λαλάνα (Κεϊτά 77′), Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο

Μπέρνλι (Σον Ντάις): Χίτον, Τέιλορ, Μι, Ταρκόφσκι, Μπάρντσλεϊ, Γουέστγουντ, Κορκ, ΜακΝιλ, Χέντρικ (Γκούντμουντσον 79′), Μπάρνς (Βίντρα 86′), Γουντ (Κράουτς 79′)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ