Πρέμιερ Λιγκ: Οι λάθος αποφάσεις που κόστισαν βαθμούς στη Λίβερπουλ

Πρέμιερ Λιγκ: Οι λάθος αποφάσεις που κόστισαν βαθμούς στη Λίβερπουλ

Η έκβαση για την κατάκτηση του πρωταθλήματος θα μπορούσε να ήταν διαφορετική, αν ήταν διαφορετικές και κάποιες αποφάσεις για λογαριασμό των «κόκκινων» σε ορισμένα ματς.

Η μάχη για την κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ κορυφώνεται και οι δύο διεκδικήτριες ομάδες της, Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ, θα παλέψουν μέχρι τέλους τις επόμενες οκτώ αγωνιστικές για να κατακτήσουν την πολυπόθετη κορυφή.

Η Λίβερπουλ την Κυριακή (10/3) υποδέχθηκε την Μπέρνλι στο «Άνφιλντ» και έκαμψε την αντίσταση της με σκορ 4-2, παρότι οι φιλοξενούμενοι είχαν προηγηθεί με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γουέστγουντ.

Το συγκεκριμένο γκολ μάλιστα δεν θα έπρεπε να είχε μετρήσει αφού υπήρχε επιθετικό φάουλ του Ταρκόφσκι πάνω στον τερματοφύλακα των «κόκκινων», Άλισον. Τελικά αυτό δεν κόστισε στην ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ που κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση μέσα σε δέκα λεπτά.

Από την άλλη η Σίτι επικράτησε και αυτή, το Σάββατο (9/3) εντός έδρας της Γουότφορντ με σκορ 3-1, χάρη σε ένα σόου του Ραχίμ Στέρλινγκ που σημείωσε τρία γκολ. Πάντως το πρώτο τέρμα του Άγγλου δεν θα έπρεπε να είχε μετρήσει καθώς ήταν σε θέση οφσάιντ, ενώ οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται και για το τρίτο γκολ των «πολιτών», ξανά για οφσάιντ.

Το κοινό στοιχείο αυτών των παιχνιδιών ήταν τα παράπονα που υπήρχαν για τις διαιτητικές αποφάσεις που θα μπορούσαν να είχαν αλλάξει και πάλι τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας.

Βέβαια αυτό συνέβη και στις προηγούμενες αγωνιστικές με τους διαιτητές να επηρεάζουν σε έναν αρκετά μεγάλο βαθμό την εξέλιξη που θα είχε αυτήν τη στιγμή η Πρέμιερ Λιγκ.

Αρχικά παράπονα θα έπρεπε να έχει η Μάντσεστερ Σίτι για τον αγώνα ενάντια στη Γουλβς που τελείωσε 1-1, με ο γκολ των «λύκων» να προέρχεται και από θέση οφσάιντ, αλλά και από χέρι που δεν είδε ο διαιτητής. Συνεπώς η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έχασε δύο σημαντικούς βαθμούς.

Στην άλλη πλευρά η Λίβερπουλ έχει δύο παιχνίδια που θα μπορούσε να φωνάζει για την διαιτησία. Το πρώτο είναι αυτό με την Μάντσεστερ Σίτι, στο ματς που έληξε 2-1 υπέρ των «πολιτών», όπου οι «κόκκινοι» φωνάζουν για την μη αποβολή του Κομπανί σε μαρκάρισμα πάνω στο Σαλάχ στο πρώτο ημίχρονο.

Αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει την εξέλιξη του αγώνα σε μεγάλο βαθμό αν η Σίτι έμενε με δέκα ποδοσφαιριστές για αρκετά μεγάλο διάστημα. Έτσι η διαφορά από την τότε πρωτοπόρο Λίβερπουλ μειώθηκε. Συνεπώς θα ήταν ένα τελείως διαφορετικό πρωτάθλημα.

Η άλλη περίπτωση ματς που διαμαρτύρεται η ομάδα του Κλοπ ήταν το παιχνίδι εναντίον της Λέστερ που τελείωσε στο 1-1. Οι «κόκκινοι» προηγήθηκαν με τον Μανέ νωρίς. Στη συνέχεια ο Μαγκουάιρ θα έπρεπε να έχει δει την κόκκινη κάρτα για φάουλ πάνω στον Σενεγαλέζο ποδοσφαιριστή, κάτι που θα έδινε πλεονέκτημα στην Λίβερπουλ.

Μετά ο Μαγκουάιρ ισοφάρισε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και ουσιαστικά στέρησε δύο βαθμούς από την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ. Βαθμούς που σε εκείνο το παιχνίδι θα μπορούσε να πάρει αν της είχε δοθεί ένα πέναλτι σε μαρκάρισμα του Περέιρα στον Κεϊτά, στο δεύτερο ημίχρονο.

Βέβαια όλα αυτά πλέον αποτελούν παρελθόν, οι δύο ομάδες θα αφοσιωθούν και θα τα δώσουν όλα για να κατακτήσουν τον τίτλο, η κάθε μία για τους δικούς της ξεχωριστούς λόγους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ