Λίβερπουλ – Τότεναμ 2-1

Λίβερπουλ – Τότεναμ 2-1

Η Λίβερπουλ επικράτησε με 2-1 της Τότεναμ, χάρη στο αυτογκόλ του Αλντερβάιρελντ στο 90΄ ανεβαίνοντας και πάλι στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Αυτή η Λίβερπουλ έχει άστρο! Εκεί που όλα έδειχναν ότι η Τότεναμ θα φύγει με την ισοπαλία από το Άνφιλντ κάνοντας… δώρο στην Μάντσεστερ Σίτι, το αυτογκόλ του  Αλντερβάιρελντ στο 90΄ έσωσε την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ και την ανέβασε ξανά στην κορυφή του πρωταθλήματος, έχοντας ένα παιχνίδι περισσότερο από την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Οι κόκκινοι ξεκίνησαν εντυπωσιακά το παιχνίδι και προηγήθηκαν με τον Ρομπέρτο Φιρμίνο στο 16΄. Πάσα του Χέντερσον στον Ρόμπερτσον και αυτός με σέντρα ακριβείας βρήκε τον Βραζιλιάνο άσο και αυτός από πλεονεκτική θέση έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν με το πόδι στο γκάζι και μέχρι την συμπλήρωση του πρώτου 20λέπτου, θα μπορούσαν να πετύχουν και άλλα τέρματα, με σουτ των Άρνολντ (18΄) και Μανέ (20΄). Μάλιστα, ο πρώτος θα μπορούσε να πετύχει γκολ από απευθείας εκτέλεση κόρνερ στο 28΄, όμως σημάδεψε το δοκάρι της Τότεναμ.

Η πρώτη καλή στιγμή της Τότεναμ καταγράφηκε στο 33ο λεπτό με τον Έρικσεν και Ντέλε Άλι να παίζουν  το ένα-δύο μακριά από την περιοχή και το σουτ του δεύτερου πέρασε πάνω από τα δοκάρια ενώ στο 37’ ο Μανέ δοκίμασε ξανά του πόδι του αλλά στάθηκε άτυχος για… εκατοστά.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Τότεναμ ήταν πιο απειλητική και αφού προειδοποίησε σε δυο περιπτώσεις με τον Κέιν, ισοφάρισε με τον Λούκας σε 1-1 στο 70΄, ενώ παραλίγο να προηγηθεί σε δυο αντεπιθέσεις, στις οποίες δεν μπόρεσε να πετύχει κάποιο τέρμα.

Και αφού τα σπιρούνια δεν προηγήθηκαν, εν τέλη έχασαν, καθώς στο 90΄ ο Αλντερβάιρελντ έπαθε… Πίκφορντ δίνοντας την νίκη στην Λίβερπουλ. Το αυτογκόλ του Βέλγου αμυντικού πανηγυρίστηκε σαν πρωτάθλημα στο Άνφιλντ και το όνειρο παραμένει ζωντανό.

 

Λίβερπουλ (Γίργκεν Κλοπ): Αλισον, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Αλεξάντερ-Αρνολντ, Ρόμπερτσον, Μίλνερ (77′ Φαμπίνιο), Χέντερσον (77′ Οριζί), Βαϊνάλντουμ, Σαλάχ, Μανέ, Φιρμίνο

Τότεναμ (Μαουρίτσο Ποκετίνο): Γιορίς, Σάντσες (70′ Σον), Βερτόνεγκεν, Αλντερβάιρλεντ, Τρίπιερ, Σισοκό, Ρόουζ, Ντέλε Αλι, Ερικσεν (90’+1′ Γιορέντε), Μόουρα (82′ Ντέιβις), Κέιν.

 

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ