Φούλαμ: Ένα όνειρο που έγινε εφιάλτης

Φούλαμ: Ένα όνειρο που έγινε εφιάλτης

Η Φούλαμ υποβιβάστηκε και μαθηματικά στην Τσάμπιονσιπ, παρά τις μεγάλες προσδοκίες, και to10.gr καταγράφει τον καλοκαιρινό σχεδιασμό της ομάδας ο οποίος πήγε κυριολεκτικά στράφι.

Η Φούλαμ ηττήθηκε από τη Γουότφορντ με το βαρύ 4-1. Έτσι υποβιβάστηκε και μαθηματικά στη δεύτερη κατηγορία, με πέντε παιχνίδια να απομένουν ακόμα για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Οι «κότατζερς» σε 33 αγωνιστικές έχουν συγκεντρώσει 17 πόντους και δεν κατάφεραν να σώσουν την κατηγορία παρά τα πολλά χρήματα που ξόδεψαν την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο.

Έτσι το όνειρο για διάκριση και μια καλή πορεία στο, για πολλούς, κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου μετατράπηκε σε έναν εφιάλτη που τελικά ολοκληρώθηκε με τον υποβιβασμό να έρχεται αναπόφευκτα.

Ενδεικτικό είναι πως έβγαλαν από τα ταμεία τους συνολικά 112 εκατομμύρια ευρώ. Μόνο η Λέστερ (115 εκάτ.), η Λίβερπουλ (182 εκάτ.) και η Τσέλσι (210 εκάτ.) ξόδεψαν περισσότερα χρήματα από τη Φούλαμ.

Συγκεκριμένα, έδωσε 30 εκατομμύρια στη Νις για να αποκτήσει τον Ζαν Μικαέλ Σερί με σκοπό να ενισχύσει το κέντρο της και να προσθέσει έναν νεαρό και ταλαντούχο παίκτη.

Επόμενη μεταγραφή ήταν αυτή του Αντρέ-Φρανκ Ζαμπό Ανγκισά για τον οποίον κατέβαλε το ποσό των 25 εκατομμυρίων ευρώ μετά την εξαιρετική χρονιά που είχε κάνει ο Γάλλος, φτάνοντας με τη Μαρσέιγ έως τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ.

Άλλη μια ακριβή προσθήκη ήταν εκείνη του Σέρβου επιθετικού, Αλεξάντερ Μίτροβιτς, από τη Νιουκάστλ δίνοντας 20,2 εκατομμύρια στις «καρακάξες» για να τον εντάξουν στο δυναμικό τους.

Τα μεγάλα ποσά των μεταγραφών έκλεισαν με την απόκτηση του Άλφι Μόουσον από την Σουόνσι, με τον 25χρονο αμυντικό να αποκτάται έναντι του ποσού των 16,85 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι εν λόγω παίκτες μόνο κακοί δεν μπορούν να θεωρηθούν αφού έχουν μεγάλο ταλέντο, είναι εξελίξιμοι, νεαροί και με προοπτικές μελλοντικής μεταπώλησης.

Θυμίζουμε πως ο Σερί είχε φτάσει μια ανάσα από τη Μπαρτσελόνα, ωστόσο η μεταγραφή ολοκληρώθηκε με τον παίκτη να καταλήγει στην Φούλαμ.

Από αυτό το γεγονός καταλαβαίνουμε πως οι παίκτες εκείνοι απλώς δεν μπόρεσαν να δέσουν μεταξύ τους και να βγάλουν στο γήπεδο όλα όσα μπορούσαν να κάνουν.

Αυτό ήταν σίγουρα δουλειά του προπονητή, με τους «κότατζερς» να αλλάζουν τρεις μέσα στη σεζόν αποδεικνύοντας περίτρανα πως κάτι δεν πήγαινε καλά.

Συγκεκριμένα, η χρονιά ξεκίνησε με τον Σλάβισα Γιοκάνοβιτς στο «τιμόνι» της ομάδας και οι προσδοκίες ήταν σίγουρα μεγάλες, μετά και το ποσό που ξοδεύτηκε για μεταγραφές.

Οι νίκες δεν ήρθαν και έτσι ο Σέρβος τεχνικός απομακρύνθηκε τον Νοέμβριο του 2018 και στη θέση του προσλήφθηκε ο γνώριμος μας, Κλαούντιο Ρανιέρι.

Ο Ιταλός προπονητής προσπάθησε να αλλάξει τη κατάσταση, αλλά τα πράγματα δεν ήταν ήρεμα στο σύλλογο με προστριβές ακόμα και ανάμεσα στους παίκτες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι από τον αγώνα της Φούλαμ απέναντι στη Χάντερσφιλντ, Ο Αμπουμπακάρ Καμαρά των «κότατζερς» κέρδισε πέναλτι, με τον Ρανιέρι να δίνει εντολή ώστε να το αναλάβει ο βασικός εκτελεστής Αλεξάντερ Μίτροβιτς.

Ο Καμαρά θέλησε να το αναλάβει εκείνος εφόσον το είχε κερδίσει και παρακούοντας τις εντολές του προπονητή του, κυριολεκτικά μάλωσε με τον Σέρβο επιθετικό για το πέναλτι.

Τελικά ο Γάλλος επιθετικός ανέλαβε την ευθύνη, με τον τερματοφύλακα να αποκρούει. Ο Ρανιέρι ήταν έξαλλος με τον ποδοσφαιριστή του και σε δηλώσεις του είχε αναφέρει πως δεν τον σεβάστηκε και πως νευρίασε πολύ με τη συμπεριφορά του.

Ο Ιταλός τεχνικός παρέμεινε στο πάγκο για συνολικά 3,5 μήνες, όταν και τον Φεβρουάριο προσλήφθηκε ο βοηθός του και πρώην παίκτης της Φούλαμ, Σκοτ Πάρκερ.

Συνεπώς μπορούμε να καταλάβουμε πως με τόσες αλλαγές προπονητών δεν μπορούσε η ομάδα βρει ρυθμό και οι κακές εμφανίσεις για όλη τη σεζόν έμοιαζαν αναπόφευκτες.

Έτσι λοιπόν η ομάδα του Λονδίνου δεν κατάφερε να αποδώσει αυτά τα οποία αναμένονταν και έτσι όλος ο σχεδιασμός πήγε στράφι παρά τις υψηλές προσδοκίες που δημιουργήθηκαν λόγω των πολλών χρημάτων που ξοδεύτηκαν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ