Λούκα Μιλιβόγιεβιτς : Ένας που θα έπρεπε να αποβάλλεται σε κάθε ματς

Λούκα Μιλιβόγιεβιτς : Ένας που θα έπρεπε να αποβάλλεται σε κάθε ματς

Ο Λούκα Μιλιβόγιεβιτς είναι σημείο αναφοράς της Κρίσταλ Πάλας. Και βασικός μεταγραφικός στόχος της Μίλαν. Τελικά ότι έδειξε στην Ελλάδα δεν συνέβη από την… υπομονή και την αβάντα των διαιτητών

Σπουδαίος. Και το έδειξε γρήγορα. Ήρθε να φορέσει τα παπούτσια του Ανδρέα Σάμαρη το καλοκαίρι του 2014, και εξελίχθηκε σε μια περίπτωση που μετέτρεψε τον Έλληνα διεθνή σε… μακρινή ανάμνηση για το μεγάλο λιμάνι. Με φοβερή ικανότητα ανασταλτικά, με χαρακτήρα ηγετικό, με άνεση στο γκολ που δεν τη συναντάς κάθε μέρα σε ένα κλασικό «6άρι». Από τους πιο σημαντικούς ποδοσφαιριστές της 10ετίας για τον Ολυμπιακό. Και πάντα πολύ αγαπητός στο Ερυθρόλευκο κοινό. Τόσο πολύ που είναι βέβαιο ότι οι περισσότεροι καμαρώνουν για τα… τελευταία μαντάτα. Βασικός μεταγραφικός στόχος της Μίλαν, λέει, ο Λούκα Μιλιβόγιεβιτς.

Ναι, ο ίδιος «Μίλι» που η μηχανή του κιμά στην Ελλάδα, στην έξαρση του αντι-Ολυμπιακού μένους τον εμφάνιζε σαν «σεσημασμένο»… απατεώνα. Κλωτσάει πολύ, ρίχνει αγκωνιές, κάνει σε κάθε ματς τέσσερις-πέντε παραβάσεις για κίτρινη κάρτα. «Θα έπρεπε να αποβάλλονταν κάθε αγωνιστική» έλεγαν τότε. Άραγε ξέρουν πόσες κόκκινες κάρτες έχει ο Σέρβος που την Κυριακή κλείνει τα 28 του χρόνια.

Μετακόμισε στην Κρίσταλ Πάλας Γενάρη του 2017. Ως το τέλος της σεζόν; Έπαιξε σε 14 ματς της Πρέμιερ Λιγκ, πέτυχε 2 γκολ και είχε συνολικά 4 κίτρινες. Τη σεζόν 2017-18 αγωνίστηκε σε 36 ματς στην Πρέμιερ Λιγκ. Πέτυχε 1 γκολ και πήρε 8 κίτρινες κάρτες. Πάμε και στην τρέχουσα σεζόν. Έχει αγωνιστεί και στα 32 ματς της Πρέμιερ Λιγκ. Έχει 10 γκολ (!), 1 ασίστ και 8 κίτρινες κάρτες. Συνολικά με την Κρίσταλ Πάλας σε αυτά τα σχεδόν δυόμισι χρόνια; Συμμετοχές 87, γκολ 22, ασίστ 3, κίτρινες 22, κόκκινη μηδέν, αποβολές μηδέν. Τελικά από ότι φαίνεται στην Ελλάδα (94 συμ, 15 γκολ, 7 ασίστ, 27 κίτρινες, 1 αποβολή) οι διαιτητές δεν τον αβάνταραν και τόσο.

Να ήταν όμως μονάχα ο Λούκα, θα ήταν καλά. Εδώ ήταν «άσχετος» ο Μανωλάς και παραμυθάδες όσοι έλεγαν πως η πώληση του θα φτάσει τα 15 εκατ ευρώ, απάτη ο Ρέτσος που σιγά μην έφερνε 22 εκατ ευρώ στο ταμείο του Ολυμπιακού κλπ. Ένα ολόκληρο σύστημα αποδόμησης για τους Ερυθρόλευκους, την διοίκηση του, τους προπονητές, τους ποδοσφαιριστές. Το ίδιο σύστημα που τώρα σφυρίζει αδιάφορα και κοιτάζει από την άλλη πλευρά για να μην συναντιέται το βλέμμα του με τα… τρένα της Εξυγίανσης.

Ο Μίλι λοιπόν (που εν το μεταξύ έφτασε και τις 30 διεθνείς συμμετοχές με την εθνική Σερβίας) είναι πρώτος στόχος της Μίλαν, για την θέση του Φρανκ Κεσί που οδεύει προς την Τότεναμ. Κοστολογείται 20-25 εκατ ευρώ παρότι το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2020. Η Κρίσταλ Πάλας θέλει φυσικά να τον κρατήσει, αλλά είναι άγνωστο αν μπορεί από τη στιγμή που μια τόσο μεγάλη φανέλα έχει μπει στον πειρασμό για τον άλλοτε αρχηγό του Ολυμπιακού.

Για τον 28άχρονο που αυτά τα 2,5 χρόνια στην Αγγλία εξέλιξε ακόμη περισσότερο το παιχνίδι του. Δεν είναι πια ένα «6άρι», αλλά ένα σύγχρονο χαφ που σε πολλά ματς παίζει στο «8» ή ακόμη και στο «10»!   Φέτος δεν έχει χάσει στην Πρέμιερ Λιγκ ούτε δευτερόλεπτο. Μάλλον γιατί έχει τον τρόπο του να… γοητεύει και εκεί τους διαιτητές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ