Ο Φαν Ντάικ, ο τραυματισμός και η σφαίρα του παράδοξου…

Ο Φαν Ντάικ, ο τραυματισμός και η σφαίρα του παράδοξου…

Ο τραυματισμός που.... αναγέννησε τον Φαν Ντάικ, η Λίβερπουλ που τόλμησε και η παράδοξη ιστορία η οποία ήταν γραφτό της μοίρας να συμβεί.

Τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία, όμως η περίπτωση του Βίρτζιλ Φαν Ντάικ μπορεί να αποτελεί εξαίρεση. Τον Ιανουάριο του 2018 η Λίβερπουλ έβγαλε από τα ταμεία της συνολικά 75 εκατομμύρια λίρες για την απόκτηση του Ολλανδού από τη Σαουθάμπτον, ποσό που κατέστησε τη μεταγραφή ως την πιο ακριβή για αμυντικό ever. Οι αντιδράσεις ήταν ποικίλες, με τους φιλάθλους ανά τον κόσμο να αμφισβητούν αν πραγματικά ο 27χρονος άξιζε το συγκεκριμένο ποσό.

Εκείνος όμως γνώριζε πολύ καλά την αξία του. Η εμπιστοσύνη στον εαυτό του, η αυτοπεποίθηση και η ηγετική του φυσιογνωμία δεν του επέτρεπαν να μην αποδείξει πως η Λίβερπουλ με την περίπτωσή του είχε πραγματοποιήσει μια από τις καλύτερες μεταγραφές των τελευταίων χρόνων. Το χρήμα έρεε άφθονο για τις υπηρεσίες του Ολλανδού, όμως το ίδιο και η ποιότητά του. Σχεδόν ένα χρόνια μετά, ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ θεωρείται για πολλούς ως ο καλύτερος αμυντικός του κόσμου, έχοντας κερδίσει την καθολική αγάπη των οπαδών.

Η ανάδειξη όμως του μεγαλόσωμου στόπερ δεν έγινε σε νεαρή ηλικία. Δεν υπήρξε ένα ταλέντο που από νωρίς βρισκόταν ανάμεσα στους καλύτερους του κόσμου. Το όνομά του δεν ήταν ανάμεσα σε εκείνα που γράφονταν στα μπλοκάκια των ατζέντηδων. Αντίθετα, η ανέλιξη του έγινε σταδιακά και η κορύφωση συνέβη στο λιμάνι του Λίβερπουλ.

Ο τραυματισμός που οδήγησε στην… αναγέννηση

Παρόλα αυτά, ένα χρόνο πριν από την μεταγραφή του, ένα γεγονός έκανε όλα τα παραπάνω να φαντάζουν ως μυθοπλασία. Στις 31 Ιανουαρίου του 2017, ο Ολλανδός τραυματίζεται στον αστράγαλο στον αγώνα κόντρα στην Σουόνσι με αποτέλεσμα να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου οκτώ μήνες. Ένας τέτοιος τραυματισμός συνήθως βάζει φρένο στην ανέλιξη ενός ποδοσφαιριστή, όμως στην περίπτωση του Βαν Ντάικ συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Καθ’όλη τη διάρκεια που ο Ολλανδός παρέμενε στα πιτς, η χρηματιστηριακή του αξία συνεχώς ανέβαινε. Κάτι τελείως παράδοξο που όμως τελικά αποδείχθηκε απολύτως δικαιολογημένο.

Ο Ολλανδός στην επιστροφή του αποτελούσε έναν εντελώς αναγεννημένο ποδοσφαιριστή. Όμως, ο χρόνος ακόμα δεν το είχε κάνει εμφανές. Είχαν παρέλθει μόλις τρεις μήνες μετά την ανάρρωσή του όταν η Λίβερπουλ πήρε την απόφαση να τον αποκτήσει. Και μάλιστα για σχεδόν την τριπλάσια εκτιμώμενη τιμή. Ο Φαν Νταικ πριν το φαινομενικά μοιραίο παιχνίδι με τους «κύκνους» κοστολογούνταν στα 25 εκατομμύρια και όταν οι κόκκινοι χτύπησαν την πόρτα στη Σαουθάμπτον η τιμή πλέον ανερχόταν στις 75 εκατομμύρια λίρες.

Βρήκε το… λιμάνι του στη Λίβερπουλ

Συνεπώς, πολλοί ήταν εκείνοι που δεν ήθελαν τη μετακίνησή του στο Λίβερπουλ. Ο σύλλογος, όμως, έκανε το παράτολμο και μόλις ένα χρόνο αργότερα νιώθει απόλυτα δικαιωμένος. Ένα γεγονός το οποίο κανονικά θα έπρεπε να είχε καταστρέψει την καριέρα ενός αθλητή, τελικά τον απογείωσε και συγχρόνως το απαγορευτικό που έπρεπε να αποτελέσει για κάθε ομάδα που επιθυμούσε την απόκτησή του, τελικά συνέβαλε τα μέγιστα ώστε η τιμή του να… τριπλασιαστεί.

Οξύμωρο, παράδοξο, μια ασυνήθιστη ποδοσφαιρική ιστορία που είχε μόνο νικητές. Η Λίβερπουλ τόλμησε, ο Φαν Ντάικ δεν την διέψευσε και κάτι το οποίο υπό κανονικούς όρους δεν πρόκειται να είχε γίνει ποτέ, ξαφνικά έμοιαζε πως ήταν γραφτό της μοίρας να συμβεί.

Όλη η ιστορία βέβαια αν το σκεφτεί κανείς ανήκει στη σφαίρα του παράδοξου. Η Λίβερπουλ που ακολουθούσε διαχρονικά τη «ρομαντική» της ροπή και παρέμενε against modern football, όταν τελικά δέχθηκε να ακολουθήσει τους νόμους της σύγχρονης εποχής αντί να «καεί», έγραψε μια από τις πιο όμορφες ποδοσφαιρικές ιστορίες…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ