Τυφλός φίλος της Λίβερπουλ μπορεί να δει παιχνίδια με ειδικό κράνος

Τυφλός φίλος της Λίβερπουλ μπορεί να δει παιχνίδια με ειδικό κράνος

Ο Ίαν Γουντ μπορεί πλέον με τη βοήθεια της τεχνολογίας να δει τα παιχνίδια της αγαπημένης του Λίβερπουλ κανονικά.

Ο Ίαν Γουντ είναι από τους πιο πιστούς φιλάθλους της Λίβερπουλ και πηγαίνει εδώ και αρκετά χρόνια στο Άνφιλντ χωρίς ωστόσο να έχει τη δυνατότητα να δει τα παιχνίδια της αγαπημένης του ομάδας

Ο άτυχος φίλος των κόκκινων πάσχει από τύφλωση και μπορεί να χρησιμοποιήσει μόλις το 5% της όρασής του, όμως με τη βοήθεια της τεχνολογίας θα μπορεί να παρακολουθεί πλέον όλα τα ματς της Λίβερπουλ, μέσω ενός ειδικά διαμορφωμένου κράνους που φτιάχτηκε για να τον βοηθήσει.

Ένας εκ των σχεδιαστών του συγκεκριμένου κράνους μάλιστα, ο Ρούπερ Πάουελ ανέφερε στη «Daily Mirror»:

«Στο σπίτι ο Ίαν έβλεπε ποδόσφαιρο σε οθόνη 42 ιντσών, με την μύτη του να την αγγίζει οριακά. Του είπα αν το έκανες αυτό σε ένα ζωντανό ματς θα μπορούσες να δεις. Είπε ναι και από εκεί ξεκίνησε η δημιουργία του κράνους».

Ο Ίαν Γούντ δήλωσε: «Μετά από χρόνια που άκουγα από τους υπόλοιπους τι γινόταν, μπορώ τώρα να φωνάξω στον διαιτητή ‘αυτό δεν ήταν ποτέ πέναλτι’, αν δεν μου αρέσει αυτό που βλέπω. Δεν μπορώ να δω τα ονόματα των παικτών στις φανέλες αλλά μπορώ να πω ποιος έχει την μπάλα. Αποκτώ πολλά περισσότερα, πλέον, στους αγώνες από ό,τι έκανα στο παρελθόν».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ