Έβερτον – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4-0

Έβερτον – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4-0

Η Έβερτον του Μάρκο Σίλβα έκανε πάρτι (4-0) απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την έβαλε σε σοβαρούς μπελάδες για την κατάληψη μίας θέσης στην πρώτη τετράδα.

Η Έβερτον πραγματοποιώντας επιβλητική εμφάνιση σκόρπισε με 4-0 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Γκούντισον Παρκ και έβαλε σε μπελάδες την ομάδα του Σόλσκιερ για την πρώτη τετράδα.

Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα πίκρανε τους κόκκινους διαβόλους που πλέον θέλουν νίκη απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι για να μπουν και πάλι στο κόλπο της διεκδίκησης μίας θέσης που οδηγεί στους ομίλους του Champions League.

Τα ζαχαρωτά έψαχναν τη νίκη για να ανέβουν στην έβδομη θέση και κυριάρχησαν εξ’ ολοκλήρου στην αναμέτρηση και ίσως το σκορ θα έπρεπε να είναι ακόμα μεγαλύτερο σε έκταση. Η Γιουνάιτεντ ήταν σε πολύ κακή κατάσταση και διανύει εδώ και μερικές βδομάδες μία περίοδο ντεφορμαρίσματος, που πιθανότατα θα της στερήσει την έξοδο στο Champions League.

Από το ξεκίνημα του παιχνιδιού η Έβερτον ξεκίνησε με άγριες διαθέσεις και μόλις στο 11ο λεπτό ο Ρισάρλιζον έβαλε τον Φρεντ στην πλάτη του, έκανε το σουτ, όμως ο Ντε Χέα απομακρύνει σε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα όμως ο Βραζιλιάνος επιθετικός δεν συγχώρησε την αδράνεια στο κέντρο της άμυνα της Γιουνάιτεντ και με ένα απίστευτο ανάποδο ψαλίδι, μετά από εκτέλεση πλαγίου (!) δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Ντε Χέα.

Οι φιλοξενούμενοι δεν αντέδρασαν ποτέ, με τα ζαχαρωτά να συνεχίσουν να πιέζουν και στο 28ο λεπτό πήραν διαφορά δύο τερμάτων με σκόρερ τον Σίγκουρντσον. Ο Ισλανδός έφερε την μπάλα στο δεξί, επιχείρησε το σουτ από μακριά, η μπάλα έσκασε μπροστά στον Ντε Χεά και κατέληξε στα δίχτυα της εστίας του. Αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου με την Έβερτον να είναι η απόλυτη κυρίαρχος.

Στο δεύτερο μέρος και ενώ όλοι ανέμεναν την αντίδραση της ομάδας του Σόλσκιερ, η Έβερτον ήταν εκείνη που ξεκίνησε και πάλι πιο δυνατά. Στο 56ο λεπτό, ο Ντε Χέα έδιωξε με γροθιές την μπάλα μετά από κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Ντιν και εκείνος εξαπέλυσε μία φωτοβολίδα εκτός περιοχής κάνοντας το 3-0 απέναντι στο φάντασμα του Μάντσεστερ.

Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε 8 λεπτά αργότερα, με τον Ντιν να εκτελεί από αριστερά πλάγιο άουτ, η μπάλα να φτάνει στον Σίγκουρντσον, ο Ισλανδός να βγάζει κάθετα για τον Γουόλκοτ κι αυτός να πλασάρει ιδανικά τον Ντε Χέα για το 4-0 που ήταν και το τελικό σκορ.

Η εικόνα της Γιουνάιτεντ ήταν απογοητευτική στο ματς, με την Έβερτον να επικρατεί δίκαια, ενώ θα μπορούσε να κερδίσει με ακόμα περισσότερα τέρματα. Πλέον οι κόκκινοι διάβολοι υποδέχονται μεσοβδόμαδα τη Μάντσεστερ Σίτι και την Κυριακή την Τσέλσι και ψάχνει δύο νίκες για να μείνει στο κόλπο της τετράδας.

Όπως καταλαβαίνει κανείς το ματς με τους πολίτες είναι κομβικής σημασίας και για τους δύο και πλέον είναι δεδομένο πως η Γιουνάιτεντ, ίσως είναι αυτή που με νίκη θα δώσει τον τίτλο του πρωταθλητή στη Λίβερπουλ και με ήττα στη Σίτι, με τους κόκκινους διαβόλους να είναι οι ρυθμιστές στην υπόθεση – τίτλος.

Έβερτον (Μάρκο Σίλβα): Πίκφορντ, Κόλμαν, Κιν, Ζούμα, Ντινιέ (85′ Τζαγκιέλκα), Σνάιντερλιν, Γκουγέ (76′ ΜακΚάρθι), Ριτσάρλισον (51′ Γουόλκοτ), Σίγκουρντσον, Μπερνάρντ, Καλβέρτ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ): Ντε Χέα, Λίντελοφ, Σμόλινγκ, Τζόουνς (46′ Γιανγκ), Νταλότ, Πογκμπά, Μάτιτς, Φρεντ (46′ Μακτομινέι), Ράσφορντ (77′ Άντρες Περέιρα), Μαρτιάλ, Λουκάκου

https://www.youtube.com/watch?v=9h58HmxQadA

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ