Η εξοντωντική τιμωρία που προτείνει ο Στέρλινγκ για τον ρατσισμό

Η εξοντωντική τιμωρία που προτείνει ο Στέρλινγκ για τον ρατσισμό

Με αφαίρεση εννέα βαθμών πρέπει να τιμωρούνται οι ομάδες που επιτρέπουν ρατσιστικές συμπεριφορές, σύμφωνα με τον Ραχίμ Στέρλινγκ.

Τη λήψη σκληρών μέτρων για την καταπολέμηση του ρατσισμού στα γήπεδα ζήτησε από τη FIFA και την UEFA ο Ραχίμ Στέρλινγκ.

Ο Άγγλος έχει υπάρξει θύμα ρατσιστικών επιθέσεων σε αρκετές περιπτώσεις, με τελευταίο περιστατικό τα συνθήματα και τους ήχους μαϊμούδων που άκουσε στην αναμέτρηση της Αγγλίας με το Μαυροβούνιο για τα προκριματικά του Euro 2020.

Έχοντας βιώσει τέτοιες ακραίες συμπεριφορές ανά τα χρόνια και με δεδομένο πως ο ρατσισμός βρίσκεται σε έξαρση, ο 24χρονος κάλεσε τις ομοσπονδίες να υιοθετήσουν μια πιο σκληρή στάση για να καταπολεμήσουν αποτελεσματικά αυτό το κοινωνικό φαινόμενο.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η καταλληλότερη λύση θα ήταν η αφαίρεση εννέα βαθμών και η τιμωρία με τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών στους συλλόγους που επιτρέπουν στους οπαδούς τους να προάγουν τον ρατσισμό, καθώς τα χρηματικά πρόστιμα από μόνα τους δεν είναι ικανά να διαφοροποιήσουν την κατάσταση.

«Δεν νομίζω πως το να φεύγεις από το γήπεδο είναι η ιδανική λύση, αλλά οι ποδοσφαιριστές δεν θα πρέπει να τιμωρούνται για αυτό. Οι τιμωρίες πρέπει να είναι πιο σκληρές, καθώς τα χρηματικά πρόστιμα δεν μπορούν να καταστούν επιζήμια για τους πλούσιους συλλόγους και τις ομοσπονδίες» ανέφερε αρχικά ο 24χρονος για να συνεχίσει:

«Οπότε προτείνω οι ομάδες να τιμωρούνται αυτομάτως με αφαίρεση εννέα βαθμών. Επιπλέον, το κλαμπ που τιμωρείται θα πρέπει να παίξει τρία ματς κεκλεισμένων των θυρών» ήταν τα λόγια του Άγγλου επιθετικού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ