Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μάντσεστερ Σίτι 0-2

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μάντσεστερ Σίτι 0-2

Ούτε το «Ολντ Τράφορντ» στάθηκε ικανό να «φρενάρει» την πορεία της Σίτι προς τον τίτλο. Με γκολ των Σίλβα (54') και Σανέ (66') η ομάδα του Γκουαρδιόλα νίκησε με 2-0 στο ντέρμπι του Μάντσεστερ και προσπέρασε τη Λίβερπουλ (89 βαθμοί έναντι 88) «αγκαλιάζοντας» ουσιαστικά το πρωτάθλημα.

«Αγκαλιά» με το πρωτάθλημα Αγγλίας είναι πλέον η Σίτι, καθώς την «ξέφρενη» πορεία της δεν μπόρεσε να σταματήσει ούτε η συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ. Στο ντέρμπι του Ολντ Τράφορντ, η ομάδα του Πεπ Γκουρδιόλα επικράτησε με 2-0 και έτσι προσπέρασε στη βαθμολογία τη Λίβερπουλ.

Στους 89 οι «πολίτες» στους 88 οι «κόκκινοι» με τις δύο ομάδες να έχουν πλέον από 35 ματς έκαστη και μόλις τρία ακόμη να απομένουν για τη λήξη της σεζόν. Εφόσο η Σίτι κάνει το 3Χ3 (εκτός με Μπέρνλι, εντός με Λέστερ και εκτός με Μπράιτον), τότε η Λίβερπουλ θα μείνει με τα χέρια… άδεια, παρότι σε ολόκληρο τον φετινό «Μαραθώνιο» έχει γνωρίσει μόλις μία μόλις ήττα!

Καλό ρυθμό χωρίς πολλές φάσεις είχαμε στο πρώτο ημίχρονο, κυρίως στα πρώτα 35 λεπτά. Η Γιουνάιτεντ είχε ελαφρώς καλύτερη εικόνα, όμως τη μεγάλη στιγμή για ένα γκολ την είχε η Σίτι.

Στο 19’ Ο Μπερνάρντο Σίλβα είχε ένα σουτ με το αριστερό εκτός περιοχής, με τον Ντε Χέα να απομακρύνει όμως Στο αμέσως επόμενο λεπτό (20’) ο Λίνγκαρντ έβγαλε εξαιρετική κάθετη για τον Ράσφορντ, ωστόσο ο Έντερσον βγήκε εγκαίρως και πρόλαβε στο μεταξύ τους τετ α τετ.

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν απίστευτη ευκαιρία ένα λεπτό πριν το φινάλε του πρώτου μέρους. Ο Στέρλινγκ έγινε κάτοχος της μπάλας από αριστερά εντός περιοχής, στη συνέχεια ελίχθηκε με εντυπωσιακό τρόπο αποφεύγωντας όποιον βρήκε μπροστά, όμως το σουτ που έκανε από το κέντρο της περιοχής, αποκρούστηκε από τον Ντε Χέα.

Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε ένα πραγματικό ντέρμπι! Η Σίτι άνοιξε το σκορ στο 54’ με ωραία ατομική ενέργεια και σουτ του Μπερνάντο Σίλβα που «σκότωσε» τον Ντε Χέα.
Πριν καλά-καλά… συνέλθουν οι γηπεδούχοι ο Αγουέρο λίγο έλειψε να κάνει πετύχει και άλλο γκολ (στο 56’), όμως ο κεραυνός έξω από την περιοχή που εξαπέλυσε βρήκε το αριστερό δοκάρι!

Η Γιουνάτιεντ θα μπορούσε πάντως ένα λεπτό αργότερα (57’) να ισοφαρίσει, όμως ο Λίνγκαρντ έχασε το… άχαστο μη μπορώντας να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα προς κενής εστίας.
Το ματς είχε πλέον ανοίξει καθώς η ομάδα του Σόλσκιερ ήταν αναγκασμένη να βγει μπροστά, κάτι το οποίο και τελικά πλήρωσε στο 66’. Ο Στέρλινγκ έφυγε στην αντεπίθεση μετά από λάθος των παικτών της Γιουνάιτεντ και ο Σανέ (πέρασε αλλαγή στο 51’) με «βολίδα» μέσα από την περιοχή κάνει το 2-0.

Στο 75’ οι γηπεδούχοι είχαν μια καλή στιγμής όταν μετά από σουτ του Λουκακού και απόκρουση του Έντερσον, ο Λίνγκαρντ από κοντά δεν μπορεί και πάλι να σκοράρει.

Μεχρι το τέλος του ματς δεν είχαν ιδιαίτερες φάσεις με τη Σίτι να φτάνει σε ένα τεράστιο τρίποντο που τη φέρνει πολύ κοντά στον τίτλο.

Γκολ: 54’ Μπερνάντο Σίλβα, 66’ Σανέ

ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ (Όλε Γκούναρ Σόλσκερ): Ντε Χέα, Νταρμιάν (83’ Αλέξις Σάντσες), Γιάνγκ, Σμόλινγκ, Λίντελεφ, Σο, Φρεντ, Αντρέας Περέιρα (72’ Λουκάκου), Πογκμπά, Ράσφορντ, Λίνγκαρντ (83’ Μαρσιάλ).
ΣΙΤΙ (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Κομπανί, Λαπόρτ, Ζιντσένκο, Γκιουντογάν (90’ Ζεσούς), Φερναντίνιο (51’ Σανέ), Νταβίδ Σίλβα, Μπερνάρντο Σίλβα, Στέρλινγκ, Αγουέρο (90’ Ντανίλο).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ