Λίβερπουλ – Χάντερσφιλντ 5-0 (vid)

Λίβερπουλ – Χάντερσφιλντ 5-0 (vid)

Οι Ρεντς διέλυσαν με 5-0 την Χάντερσφιλντ, επέστρεψαν στην κορυφή της βαθμολογίας και περιμένουν τον αγώνα της Μάντσεστερ Σίτι με την Μπέρνλι, ευχόμενοι στραβοπάτημα των Πολιτών.

Με τους Σαλάχ, Μανέ και Κεϊτά να κάνουν για μια ακόμα φορά τα… μαγικά τους, η Λίβερπουλ επικράτησε εντός έδρας της Χάντερσφιλντ με 5-0, για την 36η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ.

Οι Ρεντς έκαναν πάρτι απέναντι στην ουραγό και χάρισαν πλούσιο θέαμα στους φιλάθλους τους που βρέθηκαν στο Ανφιλντ. Η ομάδα του Κλοπ μετά τη νίκη απέναντι στην Χάντερσφιλντ, επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας με 91 πόντους, έχοντας δύο βαθμούς παραπάνω από τη Σίτι, αλλά και ένα ματς περισσότερο. Το βάρος πλέον μεταφέρεται στους Πολίτες, οι οποίοι αγωνίζονται το μεσημέρι της Κυριακής στην έδρα της Μπέρνλι, ενώ με ενδεχόμενη νίκη επιστρέφουν στην πρώτη θέση.

Η εικόνα του αγώνα:

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και χρειάστηκαν μόλις 15 δευτερόλεπτα για να ανοίξουν το σκορ. Αμέσως μετά τη σέντρα, οι Ρεντς πίεσαν, έκλεψαν την μπάλα έξω από την περιοχή των φιλοξενούμενων, ο Σαλάχ έδωσε στον Κεϊτά και αυτός διαγώνιο σουτ, αλλά και με τη βοήθεια του δοκαριού,  έκανε το 1-0 για την ομάδα του Κλοπ. Αυτό μάλιστα, ήταν το πιο γρήγορο γκολ που έχει πετύχει η Λίβερπουλ στην ιστορία της στην Πρέμιερ Λιγκ!

Στο 23’ οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Μανέ. Ο Ρόμπερτσον έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Μανέ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Αυτό ήταν το 19ο γκολ του Μανέ στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά και η 10η ασίστ του Ρόμπερτσον.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου η Λίβερπουλ έκανε το 3-0 με τον Μο Σαλάχ. Ο Αιγύπτιος επιθετικός με άψογο πλασέ πέρασε την μπάλα πάνω από τερματοφύλακα της Χάντερσφιλντ και έδωσε προβάδισμα τριών γκολ στους Ρεντς. Μάλιστα, έγινε ο πρώτος παίκτης στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ που φτάνει τα 20 γκολ.

Στο 66’ ο Μανέ πέτυχε δεύτερο γκολ στο παιχνίδι και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0. Ο Χέντερσον έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Σενεγαλέζος επιθετικός με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων. Στο 83’ ήταν σειρά του Σαλάχ να σκοράρει για δεύτερη φορά. Ο Ρόμπερτσον έδωσε μια ακόμα ασίστ και ο Σαλάχ από κοντά έκανε το 5-0!

Στα εναπομείναντα λεπτά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με την Λίβερπουλ μετά το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι να πανηγυρίζει μια σπουδαία νίκη. Πλέον, άπαντες στο στρατόπεδο των Ρεντς περιμένουν τον αγώνα της Σίτι με την Μπέρνλι, ευχόμενοι στραβοπάτημα των Πολιτών.

Δείτε τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα της αναμέτρησης:

Οι συνθέσεις:

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ – Άρνολντ, Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Κεϊτά, Βαϊνάλντουμ (73′ Όξλεϊντ Τσάμπερλεϊν), Μανέ, Σαλάχ, Στάριτζ (73′ Σατσίρι).

ΧΑΝΤΕΡΣΦΙΛΝΤ: Λοσλ, Σμιθ, Σίντλερ, Κονγκολό, Ντουρμ, Γκραντ, Μπακούνα, Στάνκοβιτς, Χογκ, Μμπενζά, Μουνιέ (65′ Λεβ).

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ